Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Zombie en deuren openen

Anonieme bezoeker
6 jaar geleden

Goedemorgen,

Vannacht droomde dat ik een spel aan het spelen was op de Gameboy. Vervolgens zag ik alles vanuit het perspectief van de hoofdpersoon: een meisje met rood haar in een staart. Haar vriend veranderde plots in een zombie en het was de bedoeling van het spel om niet door de zombie gepakken te worden.
Het meisje (of ik dus eigenlijk) liep door allerlei vertrekken die in elkaar over zijn gegaan. Zo liep ik plots van een grote kamer in een soort lichtblauwe en grijze badkamer. Vreemd genoeg vond ik daar een trompet en blies ik erop om de zombie te verjagen. Dat lukte. Snel liep ik verder en ging ik door enkele deuren om te ontsnappen aan de zombie. Vervolgens zag ik een deur waarvan ik dacht dat die dichtzat, maar na twijfelen deed ik toch die deur open. Ik kwam in een heel klein hokje uit (leek op een bezemkast) en ik wachtte even af of de zombie mij zou vinden in dit hokje. Vervolgens zag ik weer een stukje van mijzelf die op de Gameboy speelde, en die wegkeek van de Gameboy, bang om te zien dat de zombie mij zou vinden. Bijzonder genoeg zat er toch een uitweg in het kleine hokje: op de volgende deur zat een pijl als slot op de deur. Ik haalde de pijl van de deur (leek overigens op een pijl als in "pijl en boog")... en ik werd wakker.

Anonieme bezoeker
6 jaar geleden

Hmm, de droomwoordenboeken komen niet geheel overeen...

De zombie staat voor de dagelijkse sleur en het gevoel dat anderen geen rekening met je houden; de badkamer voor zelfvernieuwing. Blazen op een trompet staat voor het verwezenlijken van dromen. Dus je zou kunnen zeggen dat door het verwezenlijken van dromen de dagelijkse sleur wordt voorkomen?
Deuren staan voor een nieuw bewustzijnsniveau. Ik heb denk iets opengemaakt wat ik niet had verwacht? Interessant is dat er een pijl op de deur zit als slot...

6 jaar geleden

Onderwerpen hebben verschillende betekenissen. Het is afhankelijk van de context. De Gameboy is net als sociale media. Dat kan verslavend werken.
Een zombie heeft alleen maar één doel. Zonder ermee over na te denken.
De badkamer is een plek om je schoon te houden. Het is zelfzorg.
Een zombie heeft geen connectie van lichaam naar geest. Of omgekeerd. Geen bewustzijn.

6 jaar geleden
Beheerder

Een zombie kan een onbewust deel van jezelf zijn, het heeft dus geen zin weg te lopen, want wat bij je hoort ontloop je niet.
De bezemkast is misschien een vorm van uit de kast willen komen?
Maar is ook een beeld van opruiming moeten houden.
Wil je in een klein kastje leven vanwege de zombie angsten, of wil je het wagen gewoon jezelf te zijn?
Als je blijft vluchten ben je net als die zombie.

Anonieme bezoeker
6 jaar geleden

"De bezemkast is misschien een vorm van uit de kast willen komen?
Maar is ook een beeld van opruiming moeten houden.
Wil je in een klein kastje leven vanwege de zombie angsten, of wil je het wagen gewoon jezelf te zijn?"

Ik denk erover na om mijn studie, die ik nu al twee jaar doe, af te kappen en een tussenjaar te doen in het buitenland. Lijkt mij aan de ene kant geweldig, maar aan de andere kant zit ik tegen de studieschuld aan te hikken en de duur ervan. De studie duurt vier jaar, dus ben nu op de helft.

6 jaar geleden
Beheerder

Wel, twee jaar is toch wel te overbruggen?
Als je de studie afbreekt zul je moeite hebben weer op rit te komen.
Lukt dat niet zit je alsnog met die schuld en een slechtere start in de maatschappij.
Beter doorzetten lijkt mij. De verleiding om een studie op te geven is groot.
Maar als je slaagt ben je trots op jezelf en kun je alsnog op vakantie.

Deze discussie is gesloten.