Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

huis van mijn oma

Nathalie
13 oktober 2008

Hallo,

Ik heb een hele vreemde wederkerende droom. Of in ieder geval elementen die steeds terugkomen.

Ik droom geregeld dat ik in het huis van mijn oma slaap. Ze is er niet meer en ik slaap in haar slaapkamer. Terwijl ik in bed lig, bedenk ik me dat ik twijfel of ik de voordeur wel op slot heb gedaan. Ik zie het voor me dat ik het gedaan heb, maar toch ga ik uit bed en loop de trap af naar het voorportaal. De deur blijkt op een kier te staan. Ik kijk door het raampje en zie drie mannen te praten (verderop midden op de straat en in de stijl van de 50-er jaren, hoeden en wandelstok). Ik probeer de deur dicht te doen en de knip erop te zetten. Ik kijk weer door het raampje en zie een vierde man (hoed en wandelstok) met een onvriendelijke grijns op me de deur aflopen. Ik raak redelijk in paniek en krijg de knip er maar niet op. Ondanks alles gil ik niet naar de andere mannen. Ik heb de deur uiteindelijk dicht, draai me om en daar staat de man, midden in de hal. Hij heeft een hannibal lecter masker voor zijn mond. (de film heb ik in geen jaren gezien hoor...) Hij loopt op me af, we raken in een gevecht. Als hij achter me staat, duwt hij de wandelstok onder mijn keel en trekt... en dan word ik wakker.

Het begin van de droom is altijd hetzelfde, ook dat de deur telkens weer op een kier staat ondanks dat ik weet dat ik 'm dicht heb gedaan. De aanwezigheid van een man is ook wederkerend. De tijd, of ik hem buiten kan sluiten en of er een handgemeen plaats vindt of hoe het verloopt is telkens anders.

Het huis van mijn oma komt overigens vaker in mijn dromen voor.

Kan iemand iets hierover zeggen wat het zou kunnen betekenen?

Groet,
Nathalie

31 december 2008

Hoi Nathalie,

Ik ben even op zoek gegaan op dit forum naar dromen over overleden oma's, omdat daar iets bijzonders mee aan de hand is. Het is vaak duidelijk in de droom dat die oma is overleden, maar toch heeft ze een boodschap voor je. Veel van die dromen gaan over de slaapkamer en/of de toegang tot een huis. De slaapkamer is de plek van de sensualiteit en de deuropening is je toegang tot je eigen lichaam. Jouw droom is er een mooi voorbeeld van, want het heeft beide elementen. Net zoals bij jou verwijzen dromen over oma's op een familiepatroon dat al heel lang via de vrouwelijke lijn wordt doorgegeven. Het betreft een probleem dat je vooral terugziet in het contact met je eigen lichaam en dan met name met je eigen seksualiteit. Daar wijst bij jouw droom die slaapkamer ook op: dat is de plaats van de intimiteit, van overgave.

In jouw huis, in je lichaam (het is alleen maar het huis van je oma in de droom, omdat zij hetzelfde patroon kende, maar in wezen gaat het over jouw eigen contact met je lichaam) is er een sterke mannelijke energie, een kracht die voortdurend aan het vechten is. Het is de kracht waarmee je anderen buiten je aura houdt. Maar het is ook de kant die ervoor zorgt dat je je niet echt kunt overgeven aan het genot dat je lichaam je kan brengen. Daarom wil je die energie het liefste kwijt.

De deur op een kier ben ik al eerder bij een droom tegengekomen: het bevestigt dat je droom een probleem met overgave betreft. Het liefst doe je die deur helemaal dicht, zodat er geen anderen binnenkomen. Maar dergelijke dromen geven aan dat je juist een heel sterke ontvankelijkheid hebt, net als je oma. Als je herhalende dromen hebt over dit thema, wil dat zeggen dat je die ontvankelijkheid en de problemen die je daar nu bij hebt, moet gaan onderzoeken.

Mocht je - of andere mensen op dit forum die vergelijkbare dromen hebben over overleden oma's - er iets mee willen, kan je contact met me opnemen via een privébericht, of via de mail. Je vindt mijn adres via onderstaande link:

[www.emailprive.eu]

shemira
14 juni 2016

Hallo, mijn naam is shemira mijn oma is al 5 jaar geleden overleden. Maar ik heb regelmatig een droom dat ik in haar huis zit.soms met mijn ouders.en soms ga ik ook naar boven.maar mijn oma komt altijd naar me toe in de woonkamer. En dan vraag ik altijd wat ze komt doen.en hebben dan een soort van gesprek.en ze loopt dan heen en weer en gaat dan weer weg.vaak schrik ik er dan ook wakker van,en heb het gevoel dat ze de dan ook echt is.graag wil ik er meer duidelijkheid over hebben.

14 juni 2016
Beheerder

Die duidelijkheid kan ik je niet geven.
Maar je bent nog steeds bezig met het verwerken ervan.
Het kan voorkomen dat je van iemand blijft dromen of ze heel dichtbij zijn.
Maar het zijn beelden die je geest vormt en het is moeilijk onderscheid te maken tussen denkbeelden en geesten.
Aangezien er geen verdere details voorkomen en het dus inhoudelijk niet duidelijker is blijft het een vaag geheel.

Romy
30 december 2016

Hoi,

Bepaalde dromen spelen zich af in mijn oma's huis. Het verhaal speelt zich voornamelijk bij binnenkomst in de slaapkamer, woonkamer en keuken af. Deze plekken zijn bij binnenkomst ook meteen toegankelijk. Overigens, mijn oma leeft gelukkig maar komt zelf nooit voor in mijn droom. De dromen gaan bijna altijd over mij, mijn vriend en zijn ex. Zoals vannacht had hij haar mee naar huis genomen (oma's huis) en zij verbleef. Zij wilde hem constant verleiden als ik niet keek maar hij gaf hier geen aandacht aan. Hij was constant met mij bezig en uiteindelijk voordat zij wegging werd ze emotioneel en begon ze mij te bedreigen en uit te schelden. Mijn vriend en ik stonden in de deuropening en zij op de trap. Buiten werd ze in elkaar geslagen en ik probeerde haar te redden. Kan iemand mij vertellen wat dit kan betekenen en waarom het in mijn oma's huis steeds afspeelt?

30 december 2016
Beheerder

Innerlijk is er altijd een antipode.
Zeg maar zoiets als een stiefzuster.
Het huis ben je zelf ook al lijkt het dat van je oma, het schetst meer een sfeer, ik neem aan een vertrouwde sfeer.
Slaapkamer, keuken en huiskamer zijn normaal gesproken geen [publiek terrein).
Misschien ben je bang voor concurrentie?

Waarom werd ze in elkaar geslagen?
Dat kan in jou opgeslagen agressie zijn.





Deze discussie is gesloten.