Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Raar

Ce
6 jaar geleden

Ik droomde dat ik thuis was en dat ik naar beneden kwam en mn moeder lag op de bank.. daarnaast lag een dik meisje met een brilletje en sproetjes van een jaar of 10. ofzo denk ik..
Ze vertelde dat ze niet meer bij dr ouders kon wonen en dat ze een soort weeskind was. Ik vroeg waar ze woonde en ze wees het huis aan tegenover de achterkant van ons huis. Dus ik keek zo door t raam en haar huis was helemaal leeg en ik zag alleen een zwarte stofzuiger staan in een stopcontact en een houten lamimaat vloer...
Vervolgens kroop ze tegen mn moeder aan op de bank als een soort pleegmoeder en mn moeder zei tegen haar:ja ga een beetje aan de kant en toen moest ze huilen..
Vervolgens fietste ik uit school door een weiland en het regende flink.
Plotseling zag ik de bliksem in de kerktoren inslaan en er volgde een enorme klap.. Ik reed er heen en zag dat de hele bovenste toren was afgebroken. Je kon zo maar binnen kijken. Ik keek neer heel specifiek op het orgel.. Aan slechts 1 kant van de kerk lag al het puin van de afgebroken toren, terwijl aan de andere kant geen puin lag en de toren nog stond?... hij was dus maar voor de helft afgebrokkeld en ingestord.

Daarna ging ik op reis met mn zus naar Nice... maar we moesten eerst met een busje over de snelweg rijden en de dag erna ging t vliegtuig pas. En plotseling was ik toch ineens daar in Nice.
Ik voelde me ontspannen en het voelde als een fijne vakantie. Het was een mooie omgeving met hekder blauw water en een mooi strand.
Ik rende uit een bus direct over t strand de zee in en zwom richting de rotsen en het water met de mooie kleur.
Ik zwom links langs een soort boei.
Ik zag de bodem van de zee onder mij en het was helder. Daarna zag ik een oude dikke vrouw met grijs haar van een rotsje afspringen recht in het water.
Ze ging als een pinguin naar beneden en raakte de bodem om vervolgens weer omhoog te komen. Ik moest wat lachen. Het was een aardige vrouw.

Het was een aparte droom...

Groet Ce

6 jaar geleden
Beheerder

Het meisje met de sproeten lijkt mij een verwaarloosd kind.
Het wordt door je moeder verstoten. Zij meent zichzelf belangrijker te vinden.
Dat raakt je ziel denk ik.
Een stofzuiger en een kale laminaatvloer een ijskoude omgeving waar ze eigenlijk onzichtbaar moet zijn.
Bij je moeder vindt ze geen liefde of warmte. (ijskast op wielen)
Het stopkontakt zou seksueel kunnen zijn.
Maar het is ook een verwijzing omdat zij als Assepoester niets ander te doen krijgt dan de stof van anderen op te ruimen.

De bliksem (Lucifer?) slaat de halve kerktoren weg (Splijtzwam)

Later een meer ontspannen sfeertje waar de oude vrouw tot op de bodem duikt (het onbewuste)