Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Weerwolfroedel, superrare taxi en school

Mikki
5 jaar geleden

Mijn droom begon met de taxi waarmee ik elke dag naar school reis. Maar deze taxi was héel anders: ik had een vrouwelijke chauffeur en de taxi léek helemaal niet op een taxi. Het bestond uit een horizontale, platte, metalen plaat met daarop een kleine speelgoedtrein (waar een jongvolwassene zittend in past) en 5 of 6 blauwe stoelen. Ik ging daarmee naar school en deed net of het een normale dag was. Pas op het eind van de dag merkte ik dat ik in een ander schoolgebouw zat, er maar 1 klas was en die groter was dan de klassen op mijn normale schoollocatie. Wel zaten er mijn klasgenoten en dezelfde juf in (ze was de hele tijd chagrijnig en daar ergerde ik me kapot aan). Aan het eind van de schooldag kwamen er 3 jongens naar mij toe en terwijl ik wist dat ze leerlingen waren van deze school, had ik ze niet in de klas zien zitten. In mijn klaslokaal was een keuken en daar gingen we zitten. Ze lieten me halsbanden en lijnen zien. Ik zag een groene set en een blauwe. Ze zeiden dat de blauwe van mij was. Ik vroeg 2 of 3 keer welke is van mij. Ik ging met die rare taxi naar huis, maar van mijn huis en mijn familie zag ik niks. De volgende dag stapte ik uit de taxi en liep de school binnen (die ineens véel groter leek dan hij in werkelijkheid was) met de blauwe halsband en lijn om. Toen de dag wéer voorbij was werd ik vastgepakt door de 3 jongens en gingen we naar een open, ruime metalen kamer en de jongens zeiden dat ik niet kon deelnemen aan de sterke weerwolfroedel van het land (waar zij tot behoren) als ik zo onzeker was. Ik vocht erom en ik werd toegelaten in hun weerwolfroedel hoewel de leider graag wilde dat er geen meisjes in hun roedel waren. Zijn zoon (1 van de 3 jongens) had hem overtuigd. Ik moest tonen hoe sterk ik was door een olifant te verslinden wat binnen 2 seconden lukte en bij de leider een halve minuut.

Dat was mijn droom

5 jaar geleden
Beheerder

Je gaat met een voertuig dat heel onvolwassen is als een speelgoedtreintje dat hier door het centrum rijdt vol kinderen.
Het lijkt wel of je in de eerste klas blijft zitten.
De knapen geven je een halsbandje waarmee je als een hond aan het lijntje wordt gehouden (gedresseerd).

De juf is sacherijnig due het vrouwelijke en domesticerende element of de anima is niet in haar goede stemming.
In feite is zij de leider van de roedel en zou jou aan het halsbandje moeten houden.
Groen is de kleur van het leven.
Blauw meer het koele verstand.

De kille metalen ruimte waar je de jongens ontmoet en gaat strijden is meer een soort holodek.
Ieder gevoel ontbreekt er mogen geen vrouwen bij zijn. Het oude vooroordeel van mannen onderling die meenden dat vrouwen ongeluk brachten en verlies van strijdkracht.
Maar het is tegelijk een armoedig beeld van het verlies van het leven (in een metalen kilte) en de moordlust die dan ontstaat.
Niets om trots op te zijn.
De olifant kan een ouder vooral moederbeeld zijn dat je doodt of verslindt maar daarmee neem je die krachten ook over.
Dat blijft niet zonder gevolgen.
De olifant staat bekend om zijn enorme kracht doorzettingsvermogen maar tegelijk om zijn rust en wijsheid, vooral zijn geheugen.

Mikki
5 jaar geleden

Ik snap niet waarom ik telkens zulke kinderlijke dromen heb. De ruzie met de jongens symboliseert de ruzie met een groep jongens een tijdje die vergeten maar nog lang niet opgelost is. Ik blijf zitten in havo 2 als resetjaar van mijn vorige school

Ik zit ook veel in mijn dagdroomwereld en heb een laag bewustzijn. Zou dat misschien de oorzaak kunnen zijn van die kinderlijke dromen?

Mikki
5 jaar geleden

Of moet ik wat volwassener worden? Ik vertoon namelijk nog wat kinderlijk gedrag zoals dieren nadoen en bekvechten met vrienden. Ik kijk héel vaak tekenfilms met dieren en muziek

5 jaar geleden
Beheerder

Ja je moet zeker volwassener worden.
De regressie naar een kinderwereld is een groot gevaar.
Daarom ook moet de olifant gedood worden.
Dat is vaak het moederbeeld.
Maar met het doden van de olifant (dood gaat niets in het onbewuste) zou je belangrijke eigenschappen kunnen verliezen.
Het is symbolisch het gevecht met de mythische draak. De draak is een beeld van het onbewuste dat het ego terug opslokt als het zich niet individualiseert. Daarom kunnen primitieven in een geestvervoering raken en bezeten lijken. Ze verliezen op dat moment hun bewustzijn.
Dat gevaar moet met rituelen worden bezworen die hun energie binden aan een bewust doel.

Je kunt niet in je jeugd of fantasie wereld blijven hangen.
De verlokking van de vele media, spelletjes en allerlei afleiding houdt je af van wie je in volle potentie kunt worden.
Dát is het grote gevaar en tegelijk de olifant in de kamer die niemand schijnt te willen zien.1 keer bewerkt. De laatste keer was 5 jaar geleden door Sheherazade.

Deze discussie is gesloten.