Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Dromen dat je kanker hebt

ErikOp
7 jaar geleden

Vanacht had ik gedroomt dat ik kanker had aan me linker borst (male) en dat ik mezelf niet liet genezen daarbij ben ik nu 17 en in me droom was ik 18 was in me droom zag ik ook een kist liggen en me moeder die met me was
Half jaar geleden was me oma overleden wat er mischien iets mee te maken had ik had belooft dat ik langs zou komen en toen ik kwam was ze er niet meer ligt veder niet heel gevoelig alleen bij erge confrontatie zoals begraven is enz veder had ik van mezelf altijd het iedee dat als ik kanker zou krijgen ik gewoon dood zou gaan niet dat ik dat wil
Het is denk een droom uit me onderbewust en mischien onderdruk Ik gevoelens maar ik besteed normaal echt geen energie hier aan maar kdacht ik post het mischin is het groot belang
Veder had ik nog dieren dromen maar die laat ik voor wat het is

7 jaar geleden

De borst bij mannen, met de tepel is tot hedendaags een raadsel. De tepel is bij vrouwen een melkklier. Bij mannen bestaat er een hypothese dat in de oertijd de mannelijke borst ook voeding gaf. Door de evolutie is dit ontgroeid. Er is bij de man een vrouwelijke fysieke eigenschap. Borstkanker is niet per se een vrouwenziekte. Bij mannen is het zeldzaam, maar per jaar krijgen in Nederland ongeveer 100 mannen borstkanker. Van alle borstkankerpatiƫnten is 1 op de 150 man. Bij mannen komt het vooral voor in de leeftijdsklasse 60-84 jaar, bij vrouwen is dat tussen de 50 en 70 jaar. Jonge mannen met borstkanker komen heel weinig voor. Het is meer de angst om het te krijgen, denk ik.

De linker kant staat voor het onbewuste (rouwen).
De droom over je oma is een rouwproces. Overledenen kunnen afscheid nemen in een droom. Maar het is vaak van korte duur en is het de bedoeling dat de dromer goed afscheid kan nemen van degene die gegaan is.

De dromen over de dieren mag je best wegschrijven op dit forum. Misschien kun je het onbewuste door ons bewust maken. Geen probleem.

Erikop
7 jaar geleden

Erg bedankt voor je reactie
Het is nu duidelijk voor me
Toen ik aankwam bij der huis lag ze dood in der bed en daarvoor had ik der niet gezien voor een tijd maar ik vind wel een manier om het te verwerken.
Ik heb het gevoel dat het verwerkt is alleen op de begrafenis ging ik kapot maar veder acepteer ik het
thats life

7 jaar geleden

Ja, ik begrijp dat het moeilijk is. Je zal wel heel veel herinneringen van je oma hebben. Maar het leven kent zijn beperkingen en dat is ook de dood. Iedereen zou er aan moeten toegeven. En nu het zo dichtbij is, kan het ook heel erg pijn doen. Goed dat je het een plekje kan geven. Het (moeilijke tijden) maakt je wel sterker.

7 jaar geleden
Beheerder

De linkerborst is voor mannen het vrouwelijke onbewuste.
Denk ook aan het kwaad zo na aan het hart. (sommigen koesteren een adder)
De borst is een zeer gevoelig en kwetsbaar lichaamsdeel.
Heeft ook met een moeder te maken.
Denk ook dat het iets met een rouw te maken kan hebben?
Het zouden emoties kunnen zijn.
K wordt wel vaker gezien als een ernstig, onopgelost conflict.