Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Van alles

Ce
7 jaar geleden

Hoi allemaal,

Afgelooen nacht droomde ik druk.

Ik was eerst bij een tante en oom waar het begon te regenen. Enorm hard, waardoor de tuin vol liep met water. Mijn oom had een afvoer gemaakt waar het in weg kon stromen. Ik stond er facinerend naar te kijken...
Hij was erg zuinig met water.
Later was hij weg en stond ik bij de kraan in de keuken. Ik zette m aan om mijn handen te wassen?, maar de kraan ging niet meer uit. Steeds als ik m uitdraaide kwam het er weer met ladingen uit. De oom was zuinig dus ik was bang dat hij het zag...

Later was ik met mijn ouders en goede vriendin in een half donkere ruimte.
Ze wilde ergens naar toe maar ik wilde niet omdat we dan een jongen tegen zouden komen waar ik in de droom verkering had. En mijn ouders mochten het niet weten... ik weigerde mee te gaan en ging met die vriendin naar een snackbar toe. De snackbar had een hele hoge toonbank.. het leek wel of ik er als een kleuter voor stond.. er lag overal fast food.. de vrouw van de snackbar leek wel een enorme reus...
Later zat ik in een soort hotel waar ik werkte in de droom. Er kwamen enorm donkere onweerswolken op het gebouw af in een grote stad.. ik zag veel flitsen en hoorde donder maar ik zat veilig binnen. Later brak de zon door... opluchting... het was alsof er niks gebeurd was.... (het heeft te maken met het uit de kast komen wat ik misschien binnekort wil doen)... denk dat de hele droom hiermee in verband staat...ater was ik op de slaapkamer van mijn zus waar ik naar de wolken keek. De wolken waren egaal grijs maar er zaten donkere vlokjes wolken tussen die veranderden in kleine vuurballetjes.. de vuurballetjes volgden elkaar door de lucht en later werd het samen een grote bol wat een volle maan was... geen vuur maar ineens zag ik het verdwijnen in de hele grote maan... toen volgde er een enorme knal en moest mijn zus huilen....

Een hele aparte en ook wel engige droom...

Wat moet ik ermee?

7 jaar geleden

Regen, regenwater, afvoer en kraan. Allemaal woorden die door water overstromen. Staat voor je onbewuste, gevoel en emotie. Stromend water staat voor zelfreflectie. In de keuken maak je eten klaar. Door gezonde combinaties klaar te maken, kun je vitaminen en mineralen tot je nemen. Misschien ook geestelijk voedsel. Zuinigheid fungeert als een soort rem. Het kan een beperking zijn, maar ook een verstandige keuze. Alles met mate is goed (doceren).

De donkere ruimte is het onbewuste. Half donker, waar alles misschien nog wel herkenbaar (contouren) kunnen zijn. De ouders bieden bescherming en de vriendin gezelschap (vertrouwen). Anderen staan redelijk open, maar je verschuilt je nog een beetje. Je bent nog niet helemaal zelfverzekerd over je keuze en gevoelens.

Nu ben je in een snackbar. Het tegenovergestelde van de keuken, die je gezondheid kan laten fabriceren. De snackbar is een snelle hap. De vrouw is veel groter dan jij. Het kan die onzekerheid voorstellen. Je voelt je dan klein.

Het hotel is hier een tijdelijke slaapplaats. De donkere wolk duidt op woede of angst, dat naar voren komen. Als die verdwijnt kan de zon weer schijnen.
Zon tarot: De Zon wijst op een grote levensvreugde, op warmte en optimisme. Ze is een symbool van het gevoel herboren te zijn. Ze representeert de zonnige kant van het leven. Vooraf zul je de duisternis moeten overwinnen. Om creativiteit en talenten te kunnen sturen en ermee succes te kunnen hebben. Voor het bewustzijn kun je ontwaken en opbloeien naar de zonnige aard en ons wezenlijke zelf. Hierbij horen zelfvertrouwen, zelfbewustzijn, zelfinzicht en zelfstandigheid en de uiteindelijke volwassenheid. Dit heeft succes als alles gedoceerd en gecontroleerd (bewust) verloopt.

7 jaar geleden
Beheerder

Opvallend is dat de oom zuinig is met water (de gematigdheid)en bij jou stroomt het als een zondvloed.
Je wilt je reinigen, maar het lukt denk ik niet, zelfs niet met de Niagara waterval.
Waarover heb je verdriet, of waarom voel jij je schuldig?

De stortvloed lijkt mij een zee van tranen. (tranenvloed)
Het water zal het bewustzijn kunnen ondermijnen, maar wellicht is dat om een verandering tot stand te brengen?
In de keuken maak je een levensrecept klaar.

Je voelt je als een kind dat de ouders iets op moet biechten (innerlijk gezag/ valse schaamte)
Je kunt om zo te zeggen niet boven de toonbank uitkomen (onvolwassenheid?)
De reuzin is een vergroot negatief moederbeeld.
Je kunt niet bij al dat lekkers. Maar het is wel een snelle hap en niet duurzame lust of bevrediging. (hot dog?

Boven je hoofd pakken donkere wolken zich dreigend samen, alsof God boos is.
Gaat het om een Maan of een bolbliksem?
Het nieuws slaat misschien in als een bom?
De Maan is een bij uitstek vrouwelijk beeld. De koningin van de nacht. (Mozart, die Zauberflöte)
De Maan is altijd omgeven geweest met een mysterie.

Verder kennen we de term maanziek die voor dwaze verliefdheden staat.
Maar wat zouden we zonder Maan zijn als romantische dwazen?

Ce
7 jaar geleden

Bedankt beide,

Bij jullie beiden zie ik verschillen en overeenkomsten in de uitleg.
Het mooie is dat ik ook bij jullie allebei kloppende dingen vind die ik samen kan voegen...
De bolbliksem leek op een volle maan, trouwens, toevallig dat ik gister wat over bolbliksem op tv voorbij zag komen bij Nat. geographic dacht ik.
Alosf het onbewuste wist dat ik dat de volgende dag zou zien!
De tijd loopt overal over in elkaar in het onbewuste?
Volle maan die uitelkaar barst...Misschien een vrouwelijke uitbarsting.
Of opluchting dat het er eindelijk uit is...
Mijn zus begon te huilen.(vrouwelijke deel van mij?)
Het klaarde wel weer op.
Dat lijkt me weer gunstig...

Ik denk er goed overna voor ik beslissingen ga nemen...