Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Droom overlijden, stilstaan klok

Loon
13 juni 2017

Hallo allemaal,

Ik heb iets bizars meegemaakt en ik moet het gewoon even hier neer schrijven. Daarnaast zou ik ook graag jullie mening of visie willen horen.

Vannacht droomde ik over de gebeurtenis dat mijn moeder overleed. Ik droomde dat ik afscheid van haar nam omdat ik wist dat ik haar nooit meer zou zien. Ik droomde echter niet dat ze ziek was of iets dergelijks. Ik weet wel dat ik intens verdrietig was.

Op een gegeven moment liep ik over straat. Het regende heel hard en ik liep met mijn spijkerjasje boven mn hoofd om me droog te houden. Ik kwam aan bij een boerderijwinkel om bloemen te kopen. Ik kocht een grote bos witte bloemen en ik benoemde dat deze voor een begrafenis zijn. Er waren vrienden in de buurt die ook bloemen kwamen kopen.

Ik werd wakker en was enorm verdrietig. Ik moest huilen. Een paar seconden later hoorde ik dat mijn moeder op stond (ik woon nog thuis). Ik ging even de gang op en ze vertelde dat ze droomde dat een wekker stil stond. Ze werd even later wakker en haar wekker stond daadwerkelijk stil. Ze ging even naar beneden om een nieuwe batterij te halen.

Ik ben enorm geschrokken, want ik weet dat een stilstaande klok de dood als betekenis kan hebben. Ik vind het heel toevallig dat ik net over de dood van mijn moeder droom, en mijn moeder ongeveerd op hetzelfde moment bovenstaande ervaart.

Hoe kijken jullie hier tegen aan? Denken jullie dat hier meer achter zou kunnen zitten? Ik blijf hier anders over malen.

13 juni 2017
Beheerder

Deels is het de angst je moeder kwijt te raken. (separatieangst)
Je moet echter ooit op eigen benen gaan staan.
Dood gaan is meest onbewust worden of vergeten/verdringen.
Maar het is inderdaad merkwaardig dat je beiden een symbolische droom hebt.
Aankondigingen over de dood komen zelden voor.
Er zijn echter nog andere mogelijkheden als een hartaandoening waaraan je niet direct hoeft te overlijden.
Een wekker heeft meer betekenissen, zoals bewuster moeten worden, alarmeren, waarschuwen.
Bij teveel bemoeizucht kan er een verboden Freudiaanse doodswens ontstaan.

Loon
13 juni 2017

Ik heb het gegoogled, maar vind het niet.. wat bedoel je met "bij teveel bemoeizucht kan een Freudiaanse doodwens ontstaan"?

13 juni 2017
Beheerder

Als je moeder je teveel bemoederd, dat wil zeggen beperkt.
Of als de verstandhouding niet goed is.
Dood wensen is een gemakkelijke oplossing zoeken.