Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Bliksem inslag, ontslag nemen

Ce
7 jaar geleden

Hoi allemaal,

Vannacht droomde ik dat ik op mijn werk was en ontslag nam bij mijn baas. Ik uitte mijn woedde en vertelde waarom ik alles niet goed vond gaan. Ik was al een keer gevlucht van mijn werk in de droom en had een smoes verzonnen. Ik liep boven het plafond over een soort vliering en ontsnapte zo de winkel uit. (Ik denk dat het verwerking is omdat ik eventjes dacht of ik wel door zou moeten gaan maar heb daar lang nooit zo overdreven aan gedacht).

Later was het nacht en liep samen met mijn vader door een weiland heen. Er stond 1 enorm hoge boom in het open landschap.. Plotseling sloeg de bliksem in de top van de boom. Een enorme knal was het gevolg.. hier bleef het ook bij.. er was geen regen en het onweerde niet meer. Ik werd wel bang want ik liep nogsteeds door het weiland heen met mijn vader. Ik wilde zo snel mogelijk naar huis rennen maar ik kwam amper vooruit. Alsof ik door lijm heen ploeterde. De boomtop was niet in de brand gegaan maar ik zag slechts een klein oranje puntje van vuur.. het gloeide meer... (net als een kaarsje die net uit is...)
Ik was blij en opgelucht..
Toen kwam ik aan in een soort kille kamer vol met wit. Het was een klein kamertje die rechthoekig was.. daar stond mijn Engels docent die vertelde dat er een huis in de fik stond door de bliksem.. ik keek uit het raam en zag in het donker heel ver weg grote vlammen oplaaien.. ze kwamen uit een soort kasteel of landhuis naast de boom.. Eerder stond dat grote huis/kasteel er helemaal niet...
Ze was in paniek en toen kreeg ik de schuld van iedereen...

Niet echt een fijne droom..
Ik denk dat het weer te maken heeft met mijn eigenwaarde en faalangst...

7 jaar geleden
Beheerder

Eerst is er veel kritiek op de gang van zaken en wil je aan het slavenbestaan ontsnappen.
De boom kan de wereldboom zijn. Of een stamboom. Naast grote bomen kan weinig groeien.
Dus het kan nuttig zijn als hij sneuvelt. Dat past ergens bij dat dominante kasteel als symbool van feodalisme. (het gezag)
De bliksem is dan een vorm van woede tegen het gezag.
Onderhuids gloeit de woede nog na op zoek naar nieuw brandbaar materiaal.