Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Ik zweef?

Dorantje
11 oktober 2008

Hallo iedereen.


Ik zit met het volgende...
Mijn lichaam heeft de mogelijkheid om heel vaak lucide te dromen.
Ik kan bepalen wat er wel en niet gebeurt in een droom.
Maar er is nu iets wat zich elke nacht afspeelt:
Ik droom bijna elke nacht (sinds 2004), dat ik zweef over bomen heen in mijn dromen, daarna land ik weer en stijg weer op.
Vaak zweef ik vele obekende locaties langs, en kom ik opeens tot een halt,
bij een gaasraam bij een vreemd gebouw, ik draai mij dan helemaal rond, en ga vervolgens door het glas heen. Het glas zit als een soort boei om mijn armen heen, en ik schud het eraf. Geen bloed, ik zweef meteen c.a. een meter boven de grond in het gebouw,(Glas valt in grote brokken uiteen.)
Ik kom ook een aantal mensen tegen die ik nog nooit gezien heb, sommige vreemden herkennen mij dan en weten wie ik ben. Vele zien mij niet en reageren dus niet.
Ik stijg vervolgens weer op vanuit het gebouw, (Niet vanuit het gebroken raam,)
Daarna vaak regen en bliksemschichten aanwezig in de lucht, waarin ik zweef.
Vaak ga ik opeens hoog in de lucht zweven, met het zicht naar onder.
Vanuit daar blijkt mijn enegie opeens op, en blijf ik rondcirkelen rond gebouwen, en kan ik ook weer landen bij dat "gaasraam", alleen nu kom ik nergens meer in.

Ik hoop dat ik het een beetje goed heb uitgelegd,
Doran Van Der Maast

11 oktober 2008

Zweven we in de droom in de lucht dan moeten we in het waakbestaan weer met beiden benen op de grond komen te staan omdat we ver buiten de realiteit leven. Het kan ook zijn dat we te hoogmoedig zijn, hetgeen uiteindelijk tot een diepe val kan leiden. Overigens weerspiegelt het zweven soms ook de behoefte om vrij te zijn van alle aardse beslommeringen en alles even te ontstijgen. Zweven we in de droom boven ons eigen lichaam dan hebben we in het waakbestaan de behoefte onze ziel te bevrijden van de aardse beperkingen. Daarbij verwaarlozen we soms onze gezondheid.

De bliksem staat symbool voor oncontroleerbare krachten die ons zielenleven beïnvloeden. Bliksemstralen wijzen ons in de droom de weg, zeker als ze inslaan. Probeer te onthouden waar ze inslaan. De bliksemstralen hadden volgens Freud een seksuele betekenis, het inslaan van de bliksem stond volgens hem gelijk aan vurige geslachtsgemeenschap. De bliksem die in de droom vlak bij ons inslaat brengt veranderingen van woonomgeving met zich mee. Zijn we verliefd en slaat in de droom de bliksem vlak naast ons in, of worden we zelf door de bliksem getroffen, dan kan dit als zeer positief worden gezien. De liefde is ingeslagen als een bom.Elektrische stroom dat we in de droom zien of voelen is altijd een waarschuwing voor gevaar. Het zou kunnen symboliseren dat we in het leven iets zouden kunnen missen. Staat in de droom ons huis onder stroom dan zouden we in het waakbestaan wat meer rust moeten nemen omdat we onder grote spanning staan. Leiden elektrische apparaten in de droom een eigen leven dan zijn we in het waakbestaan bang dat we onze zaken niet meer onder controle hebben. Soms kan de stroom echter ook de vonk doen overslaan. De stroom die door een landschap vloeit brengt ons in het waakbestaan naar nieuwe oorden en nieuwe gebeurtenissen Worden we echter in de droom door de bliksem vernietigd, dan zouden we ook in het waakbestaan door hartstocht worden verteerd. Slaat de bliksem in de droom naast ons in, of worden we er door getroffen, terwijl we in het waakbestaan getrouwd zijn, dan zou ons een scheiding te wachten staan.

Energie kan ook staan voor stroom
De regen heeft iets vernietigend maar ook iets vruchtbaars, zonder regen zouden planten niet kunnen groeien. Regen wijst dus op een geestelijke bevruchting. Dat wil zeggen dat onder andere onze ideeën en wensen in vervulling zullen gaan. Pas als de regen in de droom zo hevig is dat gebieden onder water komen te staan is het negatief uit te leggen. In dat geval zullen we een onplezierige tijd tegemoet gaan. Krijgen we regen in ons gezicht dan staat ons ruzie te wachten. Worden we in de droom kletsnat door de regen dan kunnen we ons niet tegen invloeden van buitenaf beschermen. Voelt de regen daarentegen warm en aangenaam aan dan zouden we juist kunnen rekenen op een positieve beïnvloeding en soms zelfs op een verbetering van de financiële situatie. Soms komt men echter van de regen in de drup.

Hoi dorantje.

Ik heb het een en ander opgezocht en misschien kan je er wat mee, dat er dignen bij staan die voor jou van toepassing zijn.

Groeten H@ns.

11 oktober 2008

Ik vind dit echt een super mooie uitleg van de drooom!

Dorantje
11 oktober 2008

Bedankt!
Het zou kunnen helpen

eef hoos
17 augustus 2014

in mijn droom kan ik altijd opstijgen en blijven zweven wat betekend dit

eef hoos
17 augustus 2014

als ik droom dat ze op me jagen kan ik altijd ontsnappen door boven hun te zweven en weg vliegen wat betekend dit ik droom deit al 60 jaar