Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Gymzaal

Anonieme bezoeker
29 mei 2017

In deze droom ben ik in de gymzaal van mijn basisschool. Uit twee deuren - de kleedkamers - komen twee enorme groepen kinderen losjes aangelopen, hetzij in twee slingers. Plotseling viel het licht uit [wel erg toevallig na het topic "Kinderdromen"] en was het donker. Ik loop verloren een beetje rond te schuifelen over de vloer en tegen lintjes te schoppen. Ik ben de docent, samen met twee andere vrouwelijke oud-klasgenoten. In de droom draag ik een losse, zwarte joggingsbroek met bretels en een zwart t-shirt.
Dan duiken de moeders van de twee oud-klasgenoten op. Ik krijg er een naar gevoel van en ik heb het idee dat ik iets moet presteren.

Het klinkt een beetje alsof ik het kind in mij wel mag laten gaan en mag toestaan, mag verwelkomen in het leven. Maar het kind verdwijnt in het onderbewuste, het is niet meer bewust aanwezig. Ik voel mij er verloren door. Het is echter mijn taak om te leren van mijn ervaringen, om de toekomst met zelfvertrouwen en -kennis tegemoet te treden. De twee andere vrouwelijke oud-klasgenoten staan vast voor een drie-eenheid. Ik vraag mij af wat de kleding die ik draag betekent?
De moeders zullen wel mijn remmingen symboliseren, hetzij erg letterlijk, omdat ik natuurlijk in de knoop lig met mijn eigen moeder.

Wat denken jullie over deze droom?

29 mei 2017

In de gymzaal heb je bewegingsvrijheid. Hier kun je de competitie aangaan met anderen. Je leert regels, ontdek je talenten en kun je je doel bereiken.
Het donker is het onbewuste.

De docent bepaalt het spel.
Je bretels helpt je broek hoog te houden. Je hebt wel de broek aan. Welke rol speel je in deze situatie in verband met de bretels die de boel bij elkaar houdt?
Zwart staat in dit geval als neutrale kleur. Of is het zwart/wit denken; goed/fout denken. Een middenweg is er niet. Of iets is goed of helemaal fout. Niet genuanceerd kunnen denken.



1 keer bewerkt. De laatste keer was 29 mei 2017 door Esme.

30 mei 2017
Beheerder

Je bent in het zwart dat is zonder kleur te bekennen.
De kinderen echter vormen een kleurrijke speelse stoet.
Inderdaad heb jij hier "de broek aan". dus identificeert je met het mannelijk dominante.
Je schopt verveeld of rebels een beetje rond.
De pret van de schare kinderen ontgaat je en ja dan valt het licht inderdaad uit en ga je in je ninja pakje op in het duister.
Maar je hebt wel bretels nodig om je broek (houding) op te houden. Haha.
Ben je wel leraar, of ben je te groot voor de kinderklas?
je schuifelt wat onzeker rond en weet blijkbaar geen weg met jezelf.