Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Chaotische droom

Anonieme bezoeker
26 mei 2017

Vannacht had ik erg chaotische droom en ik kan mij alleen nog maar delen van herinneren.

Ik zit in een vliegtuig die aan het boarden is. Dan sta ik buiten, op de weg, en rechts van mij zie ik een soort grot. Links van mij kronkelt de weg over een donkergroen veld. De lucht is ook niet helder, het is meer... grauw. Op het pad staat iemand, volgens mij een jong Aziatisch meisje. In de grot zie ik diverse dromen zich afspelen, alsof de grot een grote televisie is. Ik zie een hoogspanningsmast en water en ik noem de betekenis van die symbolen op.
Dan zit ik weer in het vliegtuig en het vliegtuig rolt rustig verder. We komen in stedelijk gebied, op het vliegveld. Er is iets met de deur en ik vraag mij af wat de gevolgen voor ons zullen zijn als de deur er uit valt. Ik vermoed dat dat op de grond niet erg is, maar in de lucht zal de druk wegvallen en dan zal niemand het overleven.
Vervolgens loop ik een trap af naar beneden, de terminal binnen. Ik sluit mij aan bij de andere mensen, die in een groep staan (volgens mij studiegenoten?). Door de glazen deuren komen andere mensen binnen, onder andere een studiegenootje met wie ik niet zo goed overweg kan. Hij heeft de reis georganiseerd. In de droom voel ik ook de afkeer voor het studiegenootje.

26 mei 2017
Beheerder

Het vliegtuig is een soort vogel die naar andere werelden kan vliegen.
Het meisje is een anima figuurtje uit een tegencultuur (onbewuste), dat je naar de grot lokt waar de dromen zich openbaren.
Typisch een grot als vrouwelijk symbool (baarmoeder)
De hoogspanning wijst weer op stress.
Maar er is ook water. Water en vuur? Water en geest*.
De lucht is somber en geeft aan hoe jij gestemd bent.

Glazen deuren zijn geestelijke deuren.

Je vreest dat de druk zal wegvallen, maar misschien is het wel goed als de druk wegvalt. (op jou of je hoofd)

*De Music for the Fireworks van Handel zijn symbolisch mooi gekozen en werden ook op het water ten gehore gebracht.
(hoewel bij de uitvoering een boot met muzikanten is gezonken)

Anonieme bezoeker
27 mei 2017

Dank voor de uitleg, Sheherazade.

De laatste tijd ben ik erg bezig met een zoektocht hoe ik mij gelukkig kan voelen in de gegeven omstandigheden en ik ben mij ook aan het verdiepen in andere culturen. Zo eet ik vaker Indiaas en heb ik contact met mensen uit Azië via Interpals. Het voelt een beetje alsof ik hier niet thuis hoor, zeker nadat blijkt dat mijn eetpatroon meer bij mensen uit Azië past (ik heb vandaag een Ayurveda-consult gehad en het blijkt dat ik Pitta ben met een Vata-verstoring). Ik denk dat daarom het meisje uit Azië opdook in mijn droom.
Ik denk dat de druk die in de droom naar voren komt de druk van buitenaf (dat is wel erg letterlijk, bedenk ik mij nu) is, van andere mensen, omdat er nogal wat veranderingen zijn in mijn leefstijl, zoals vegetariër zijn. Dan is het inderdaad goed als die druk wegvalt.