Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

normaal?

10 oktober 2008

Hoe kort of hoe lang m'n dromen ook zijn ik onthoud altijd elke nacht me dromen! Soms onthoud is zelfs hoeveel verschillende soorten dromen ik had en kan in detail vaak selfs herhalen wat ik precies gedroomd had.
Er is in me leven nog geen dag ook geweest dat ik opstond en niet wist wat ik de vorige nacht gedroomd had!
Ik vraag me weleens af of dit normaal is of dat er misschien andere mensen zijn die hier ook last van hebben? En wat dat nou betekend of dat er iets achter zit of zo.!

10 oktober 2008
Beheerder

ik vat hem helemaal ;P, ik had het al van kinds afaan, en ik denk dat jij dat ook wel heb, maar ik merk ook, hoe ouder je word hoe meer je ze gaat vergeten, dat vind ik heel jammer, maar het kan ook zijn als je een droom niet meer kan herinneren dat het dan genoeg is voor je, misschien ben je er wel klaar mee, weetje wel? ik denk dat een droom een verwerking is en af en toe iets om je zenuwen te beperken. Vroeger kon ik ook alles vertellen, nou is het net als of ik oud ben :P maar het is maar 2 jaar geleje zegmaar :). gelukkig zijn er wel dromen die ik kan herinneren, heel veel juist, alleen iets minder dan toen weetje.

10 oktober 2008

Hahah juist precies dat heb ik ook! Ik denk dat we elkaar de hand kunnen schudde;)!Maar zeker inderdaad ik kan tot nu toe nog wel alles navertellen maar als ik inderdaad er klaar mee bent dan weet ik het nog op moment dat ik wakker ben maar 10min later weet ik het dan niet meer. En ik maak me er dan ook niet druk over of zo. Meestal denk ik de dag lang door altijd wat het precies betekend de inhoud van me droom symboliseerd soals ik het geloof wel de status van je leven. Dus ja ik vind het erg belangrijk dat ik weet wat ik droom eigenlijk. Misschien soort van onbewust erop getraint of so;)!

11 oktober 2008
Beheerder

ja dat is ook een optie, net kwam in me op dat hjet ook kan liggen aan hoe open je er voor staat omnieuwe dingen te leren en aan te nemen. ik bedoel, als je he niet wilt sluit je je er zelf voor af, maar anders niet

11 oktober 2008

Dat zou ook een optie kunnen zijn ja!