Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

verleden

tmkira
5 jaar geleden

ik was met een meisje en een jongen. op het begin dacht ik dat het youtubers waren (die ik soms kijk) maar dan vroeger als kinderen dus. een of andere sanne en een milan. we gingen in milans bed liggen om hem te testen ofzo (het was onschuldig). ik ging naast milan liggen en ik was een beetje verliefd op hem. ik wilde hem een knuffel geven maar hij stapte uit zijn bed. hij zei 'dit bed is prima voor iemand uit de derde'. toen ging ik met milan naar buiten. Sanne bleef binnen. Buiten Milan's huis was een super grote skatebaan (ik skate veel in het echt vandaar de skatebaan). er was iets wat ik op de staktebaan in het echt ook heb. een pool. ik zei toen 'wow deze is veel groter dan bij de andere skatebaan.' en ik dacht daarbij aan de skatebaan in het echt. Milan was ineens niet meer kleine Milan maar dat was een jongere versie van iemand die ik in het echt ken. Marnix. Hij skatte door het park en een kleiner jongetje skatte ineens voor hem langs waar door Marnix bijna viel. Marnix stapte van zijn skateboard en pakte het kleine jongetje vast. hij wou hem in elkaar gaan slaan ofzo. (dat zou die in het echt nooit doen.) ik sprong tussen hem en het jongetje in. het voelde als iets waardoor de toekomst veranderde ofzo. alsof mijn droom in het verlede afspeelde en ik nu iets deed waar de toekomst beter door zou worden voor mij en marnix. ik duwde marnic op de grond en hield hem vast. "rustig rustig' zei ik. hij had een soort agressie aanval. we lagen op de grond en hij staarde in de lucht maar zei niets. toen gingen we naar binnen in zijn huis. hij had een mooi groot huis. we gingen naar boven en marnic was eerder in zijn kamer dan sanne en ik. we liepen achter marnix aan en hoorde een kraan aangaan. er zat dus een kraan in zijn kamer die hij aan had gezet. zelf was hij verdwenen. sanne ging hem zoeken. ik daarentegen pakte marnix zijn gitaar en zong een liedje over mijn gevoelens. ik moest bijna huilen door het liedje. in de droom kreeg ik tranen in mijn ogen. het liedje deed sanne echter niets en bleef doorzoeken naar marnix. toen het liedje was afgelopen werd ik wakker.

ik wou eerst een gewone cover van een liedje spelen maar ik kon geen nummer bedenken die ik goed genoeg kende op de gitaar. dus ik zong gewoon woorden die in me opkwamen. het was een best mooi liedje ook en toen ik wakker werd herrinerde ik me de tekst nog maar nu ben ik het vergeten.


groetjes kira

5 jaar geleden

Als je droomt dan laat je onbewuste je bewust maken door beelden in symboliek te tonen.
Een droom heeft als doel om de dagelijkse dingen in je leven te laten verwerken.

De jongen en het meisje symboliseren je mannelijke en vrouwelijke kant in jezelf. De mannelijke kant ben je net aan het ontdekken. De mannelijke eigenschappen die je ontdekt zijn bijv. assertiviteit, doorzettingsvermogen, ratio enz.
De knuffel en de verliefdheid zijn gevoelens van genegenheid ervaren. Je omarmt deze eigenschappen. Het bed is een intieme plek. Hier kom je tot rust en kun je tot jezelf komen.

De skatebaan staat voor uitdagingen. Bij jou staat alles in beweging. Het laat ook zien dat je niet te blind voor uitdagingen moet zijn (het kleine jongetje), want anders kun je goed vallen (psychisch). Net als die agressie aanval. Maakt je niet stabiel.

Het grote huis staat voor bewegingsvrijheid. De onzichtbare kraan laat water stormen. Water staat voor emotie. Emoties laat je ook goed tonen. De liedjes waarbij je bijna huilt symboliseert dat.