Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Spin met web, kerk, balkon, logeerkamer

Ce
5 jaar geleden

Hoi allemaal,

Afgelopen nacht droomde ik het volgende:

Ik was in de keuken en in de gootsteen zat een spinnetje. Niet erg groot maar ook niet klein. Er zat een lelijk web aan en het web was niet mooi gemaakt. Het was meer een soort klittenbol.
Later logeerde ik bij mijn opa en oma en keek ik uit het raam van de logeer kamer. Ik zag in de verte weiland, eem nieuwbouw wijk en weer de hoogspanningsmasten. Vorige keer stonden ze dichtbij en voelde het dreigend aan. Nu was het heel in de verte en was er een frisgroen weiland en ik voelde me er goed bij. (Ik droom vaker over een soort houte logeerkamer van mijn opa en oma, en dan is het uitzicht altijd ongeveer hetzelfde.) (In de droom wonen ze in een grote villa met een kleine logeer kamer..)
Ik ging later naar een groot plein waar een kerk dienst gehouden werd. Er warem bankjes en het plein was goed gevuld met mensen. Er was geen plaats meer voor mij en ik klom tegen een gebouw op verticaal. Daar was een balkonnetje waarvan ik op een hoogte uit keek en de kerkdienst kon volgen. Alle mensen keken mij aan en ik voelde me onzeker.

Toen was de droom voorbij.

5 jaar geleden
Beheerder

Het spinnetje zal wel een angstsymbool zijn dat uit het onbewuste omhoog klimt.
Een klittenbol is een soort Gordiaanse knoop van zaken die je nog moet uitpluizen aan onaangename zaken.
Je kunt het niet zomaar door de goot spoelen.

De stress lijkt afgenomen maar nog wel aanwezig.
Hoogspanning is ook energie maar moet niet te bedreigend worden.

Een weiland ziet er vredig uit (de grazige weiden uit de bijbel) Maar het betekent ook een niemandsland zonder conflicten.
Toch is er wel nieuwbouw (mogelijkheden, sociale contacten?)

De houten schuilhut/observatiehut bij opa en oma.

Dan is er de kerk en er is geen plaats meer in de herberg.
Jij klimt naar je afstandelijke balkonnetje wat niet alleen observatie inhoudt maar ook hoogmoed want je staat boven het volk.
Juist die positie brengt je in verlegenheid want iedereen kan je zien je staat zo bloot als de Keizer zonder kleding in het sprookje van Oscar Wilde.