Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Vierkant huisdier

Tmkira
15 april 2017

Ik was met mijn ouders en ze gingen dood dus we mochten iets uitzoeken van het geld dat ze overhadden. We gingen naar een juwilierswinkeltje en ik zag super mooie oorbellen met een soort van blauw doorschijnend steen wat leek op een diamant. Maar dan blauw. Er waren ook kettingkjes van die steen en ringen. Op een gegevenmoment waren de oorbellen niet meer met die steen ingelegd maar was het alleen een omhulsel. De oorbellen waren "uit" gegaan. Je moest het weer opladen met iets en dan kwam de steen weer terug. Daarom mocht ik de oorbellen niet halen van mijn vader omdat ze toch steeds zouden uitvallen.
Toen was ik in het buitenland. Ineens. Ik had mijn skateboard bij en ik was in een winkelcentrum die ik ken doordat het precies hetzelfde was als die in eindhoven. Ik skate door de mensen heen en ik zocht naar een juwilierswinkeltje. Ik kwam bij het winkeltje maar het was niet zoals ik het me herrinerde. Dit winkeltje was een bij elkaar geraapt zooitje en ik kon weer geen mooie oorbellen vinden. Er waren mensen die ik kende in het winkeltje wat raar was want ik was in het buitenland.

Daarna was ik ergens en ik had een gans als huisdier. Hij beet me wel. Andere mensen vroegen of ze mijn gans konden aaien en toen zei ik dat die wel beet en dat hadden ze al snel genoeg door. Ik liep even weg van mijn gans en toen ik me weer omdraaide, vloog hij weg. Ik vond het erg. Ik vroeg aan mijn stiefvader of hij wist waar mijn gans was. Hij was ergens in een bos aan de andere kant van de stad. Hij deed zijn apparatuur van zijn auto aan om mijn gans te vinden. Maar we vonden mijn gans niet maar iets anders.

Een driehoekig vliegend ding. Het was ook een dier en het was vanaf nu onze vriend. Hij ging overal mee naartoe. Op een gegevenmoment waren we hem kwijt. Hij zat in de gevangenis. We moesten hem eruit halen dus we gingen inbreken in de gevangenis en er waren allemaal enge mensen die dus ook opgesloten zaten en onze driehoek zat er ook in. De driehoek had in mijn droom ook een naam ik weet alleen niet meer precies hoe die heette. We haalden onze driehoek er dus uit maar al snel was hij verdwenen. We kregen een aantal bakken waaruit we moesten kiezen. Zo kregen we onze driehoek weer terug. Ik zat in een bad ofzo en ik moest dus kiezen wat ik zou gaan doen. Ik koos de ene bak maar mijn vriendin zei dat ik ook nog in de andere bak moest kijken want dat was grappig. Toen ik met mijn vinger de inhoud van de andere bak aanraakte begon het bruine water de borrelen. Te bruisen als cola maar dan heel heftig. Het leek me gevaarlijk om aan te raken. Maar toen het stopte met bruisen werd het water helder en er lagen dobbelstenen een spel en een aantal andere dingetjes in. Het was een heel klein bord spelletje waarbij je dingetjes moest verschuiven (ik weet niet hoe ik dit moet uitleggen) ik probeerde het bordspel eruit te halen maar ik was nogsteeds bang dat het water slecht zou zijn voor mijn hand. Ik pakte het spelletje eruit maar het was een soort van magnetisch dus het trok zich terug naar de plek waar het vast zat in de bak.

Dat was heel mijn droom

15 april 2017

Ouders symboliseren kracht, een veilig heenkomen en liefde. Deze verdwijnt en je mag iets materieels uitzoeken in plaats van de warme sympathieën. Maar sieraden kunnen ook een mooie herinnering geven. Een droom over sieraden is symbool voor iets dat je dierbaar is in dit leven. Je vader was dood en toch bemoeit hij zich met wat je wilt kopen. Dus ze zijn eigenlijk niet dood. De oorbellen vallen uit. Eigenlijk zijn die dan ook niet voor jou bestemt.

Weer wordt je weggerukt van je ouders. Je bent in ineens in het buitenland. Misschien is het tijd voor onafhankelijkheid. Weer ben je opzoek naar een juweeltje. Je bent opzoek naar iets, wat je niet kan vinden. Het is denk ik een stukje in jezelf waar je naar opzoek bent. Een stukje tevredenheid. Of een keuze die je moet maken om je leven lekker hobbelend kunt afleggen. Iets van werk of opleiding. Of de drang naar onafhankelijkheid.

De gans laat zich niet van alles vertellen. Als het hem niet bevalt dan bijt hij van zich af. Is dat wat je zoekt in je juweeltje? Voor jezelf opkomen. Deze gans zoekt ook de vrijheid, want hij vliegt weg. Weer ben je opzoek, maar kan niet vinden. Wel vind je wat anders en neem je maar als alternatief. Het kost wel veel moeite om het ding bij je te krijgen. De driehoek staat symbool van de drie eenheid en is volmaakt. Het maagd, moeder en wijze vrouw. Dus vruchtbaar. Met vruchtbaar bedoel ik dat de keuze die je uiteindelijk maakt, goed is. Het heeft potentie, alleen door de moeite die je erin moet steken, duurt het wat langer.

In de bakken zitten ook keuzes. Soms lijken dingen in de eerste instantie niet wat ze zijn en mag je op onderzoek uitgaan. De dobbelstenen stellen het spel van gokken aan. Het is niet de bedoeling dat je lukraak iets uitkiest. Dat gaat je tijd en geld kosten.

15 april 2017
Beheerder

De diamant is aan Zelfsymbool (ook zielesymbool) die met zijn vele facetten een transparante veelzijdigheid uitbeeldt.
Vooral de blauwe kleur kan een spirituele betekenis hebben.
Zweefclubjes zouden het over de ontwikkeling van helderhorendheid hebben.
Waarom haak je zo naar oorbellen?

De gans is ook een zielesymbool.
Maar die kun je niet vangen of gevangen houden.

De driehoek is een bekend symbool van de vrouwelijke schoot.
Een gevangenis kan het onbewuste betekenen. Het is in elk geval niet vrij.

Het dobbelspel is misschien het levenslot?

Het onbewuste is zwaar vervuild. Je hebt iets weggespoeld dat weer boven komt.
Ook waardevoller zaken. In de drek schuilen vaak waardevolle dingen.
De oorbellen kunnen klatergoud betekenen.
Misschien kun je de oorbellen niet inhouden omdat je er niet goed mee omgaat of de waarde uit het oog verliest?
De diamant, of waar die voor staat, is ook niet vast te houden.
Met geestelijke gaven pronkt men niet.

tmkira
15 april 2017

bedankt esme!
ik heb sinds 2 maanden ongeveer geen contact meer met mijn vader. hij heeft slechte dingen gedaan en ik heb hem sinds dien niet meer gezien. het is erg raar dat ik vaak over hem droom of dat hij in mijn droom voorkomt. misschien dat de herinneringen van hem nog dierbaar zijn voor mij.

ik heb wel een drang naar onafhankelijkheid naar mijn ouders inderdaad. dat merk ik ook aan meer dromen die ik heb opgezocht. Ik ben alleen wel afhankelijk van mijn ouders sinds ik pas 15 ben.

over de keuzes snap ik alleen niet helemaal.

ook bedankt sheherazade!
ik weet niet waarom ik perse oorbellen wou. wel weet ik dat ik een paar oorbellen zag die ik heel erg mooi vond en ze voor mijn oor hield om te kijken hoe ze zouden staan. Het leek alsof de oorbellen speciaal voor mij gemaakt waren want ze waren prachtig. maar toen de steen er ineens niet meer inzat was het alleen nogmaar een omhulsel.

Ik denk niet dat ik helderhorend word. Wel hoorde ik vroeger (ik was 5 of 4) mijn naam gezegd worden. Ik woonde toen nog bij mijn vader in een kamer met mijn zus. Dat heeft hiet niet zoveel mee te maken maar ik moest eraan denken toen ik de definitie las.

mijn onderbewuste is vervuild. bedoelt u dat ik iets ben vergeten?

15 april 2017

Citaat: "over de keuzes snap ik alleen niet helemaal".

Vind je het moeilijk om keuzes te maken. Want in je droom moet je keuzes maken. In je droom moet je de juiste bak vinden. Een waarschuwing is om niet de bak met de dobbelstenen te kiezen. Dat is namelijk een gok. De keuzes die je maakt, moeten vol overtuiging zijn. Daar schiet je het meest mee op.

15 april 2017
Beheerder

Vuil water betekent dat er iets in gedumpt is.
Dat zal best met verwerking te maken hebben.

Was je vader misschien een gokker?



1 keer bewerkt. De laatste keer was 15 april 2017 door Sheherazade.

Tmkira
16 april 2017

Ik heb inderdaad wel moeite met keuzes maken..

Ik weet niet of mijn vader een gokker was. Het was wel zijn keuze dat ik hem niet meer mocht zien. Niet mijn eigen keuze