Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Haai

Anonieme bezoeker
5 jaar geleden

In deze droom ben ik een toeschouwer en ik zie een vissersboot op een rustige zee. De hemel is lichtblauw en het water is helderblauw. Op de vissersboot werkt een man die bang is voor haaien. Hij wordt ermee gepest door zijn collega's. De man belandt per ongeluk in het water, gaat kopje onder en ziet een haai op zich afzwemmen. Van schrik springt hij het water uit, de lucht in en klimt in de mast van de vissersboot.
Dan zwemt de man in het water, nabij het strand. Er zwemt weer een haai op hem af. In dit stukje van de droom is er ook iets met muziek, maar ik kan mij niet precies meer herinneren wat. Of het was de achtergrondmuziek, of er lag een gitaar in het water.

Ik heb ook nog iets vaags gedroomd over een grijze roodstaartpapegaai en een andere papegaai die uit mijn hand kwamen eten.

De rustige zee symboliseert dat ik lekker in mijn vel zit. Hier herken ik mij nou niet in, haha. Het is de schakel tussen het bewuste en onderbewuste. De boot symboliseert hoe ik omga met gevoelens en hoe ik ze uit; een vis voor spiritualiteit. De haai symboliseert gevoelens van woede. Hij wordt ermee geplaagd: gevoelens van woede en haat vallen hem lastig. De man maakt een duik in het onderbewuste en wordt geconfronteerd met die woede. Echter durft hij die confrontatie niet aan en komt hij weer terug in het bewuste.
Daarna zwemt de man rustig in het onderbewuste. Er mag vertrouwt worden op de intuïtie. Een strand staat voor het bij elkaar komen van twee delen van mijzelf. Wederom wordt de man geconfronteerd met gevoelens van woede. De muziek staat voor sterke gevoelens die geuit moeten worden.

5 jaar geleden
Beheerder

De haai is het monster uit de diepten.
Het onbewuste verzwelgt het bewustzijn als je erin op wilt gaan.
Omhoog klimmen is overzicht verkrijgen (bewuster worden)
Het lijkt allemaal pais en vree maar de zee is geen spelletje.
De angst roept het monster op (Leviathan)
Doet mij denken aan de vroeger blaadjes van De Lach waar de paradijselijke idylle altijd wordt verstoord door een haai rond een onbewoond eilandje.
Vissen is iets uit het onbewuste ophalen.
Papegaaien zijn vaak beelden van het ego.
Luidruchtig en napratend, pronken, ijdelheid, opzichtigheid.
Je extraverte kanten?

Het strand is meer vaste grond onder de voeten.
Het onbewuste geeft geen houvast.

De gitaar staat voor de ziel en het vertolken van gevoelens.
Waarom vis jij hem niet op?

Snaarinstrumenten kunnen seksuele contexten inhouden.
Het bespelen van de snaren van het hart, maar ook andere "snaren". (lusten)
Zo werd de luit vooral geassocieerd met de buik en de baarmoeder.
Gitaar en luit zijn nauw verwant. De vorm van de gitaar is hoogst vrouwelijk.4 keer bewerkt. De laatste keer was 5 jaar geleden door Sheherazade.

Anonieme bezoeker
5 jaar geleden

De haai en de visser zijn vannacht teruggekomen in een droom.

Ik zie een rechthoekig zwembad voor mij, een banenzwembad. Aan de overkant staat een visser, aan mijn kant ligt er een pinguïn in het water. De haak van de hengel zit in het onderlichaam van de pinguïn vast, en de vislijn loopt door de bek van een haai, via de achterkant van de haai eruit, naar de visser. Dit overigens in een nette, rechte lijn. De pinguïn is per ongeluk aan de lijn blijven hangen, want het doel van de visser was de haai. Door de kracht die de visser uitoefent op de lijn (blijkbaar ziet hij niet dat er ook nog een pinguïn aan vastzit) wordt de pinguïn uitgerekt, alsof het een paling is.

5 jaar geleden
Beheerder

Een Pinquin komt uit koude streken waar weinig zon is.
Om de Pinquin te vangen moet de haai gepasseerd worden.
De Haai zou de boze wolf van de zee genoemd kunnen worden.
Niet toevallig haakt het onderlichaam van de Pinquin aan.
Ook via het onderlichaam van de haai haalt de visser de Pinquin op.
Het gaat duidelijk om de Pinquin.
Nu denk ik aan zwart/wit patronen.
Een Pinquin is een vogel die geen echte vleugels meer heeft (niet an vliegen) en zich aan het water heeft aangepast (onbewuste)
Is ook een zoogdier en legt eieren.
(Haaien zijn eigenlijk ook zoogdieren)

Misschien hebben de "banen" iets met rechtlijnig denken te maken?
Het mathematische tegenover het grillige toeval. (X?)
Aasje uitwerpen, grote buit (Haai) binnenhalen.
De Pinquin lijkt mij meer het vrouwelijk parmantige.
Seksuele context lijkt mij duidelijk.

Anonieme bezoeker
5 jaar geleden

Ik snap wederom niet waar die seksuele context steeds vandaan komt. Ik bedoel, ik heb geen vriend en ik denk er ook niet constant aan, dus ik begrijp niet wat de betekenis ervan is.