Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Droom over vliegtuig en naasten die niet te bereiken zijn

JJ
5 jaar geleden

Hallo

Ik hoop dat iemand kan vertellen wat deze droom betekend. Ik heb hem niet zelf gedroomd maar mijn partner.
Hij droomde dat wij als gezin op vakantie gingen. Aangekomen op t vleigveld kon hij niet door. Wij liepen al door en hij bleef ons roepen. Toen rende hij naar het vliegtuig ging de trap op en het vliegtuig met ons erin ging weg. Hij zag ons en riep ons.
Dit soort dromen heeft hij vaker gehad. Dat hij mij zag naar mij toe wilde maar niet dichtbij kon komen.

Hoop dat iemand kan vertellen wat dat betekend

5 jaar geleden
Beheerder

Mogelijk de angst je te verliezen (verlatingsangst)
Kan betekenen dat hij niet gehoord wordt of zich zo voelt.

JJ
5 jaar geleden

Dank voor de uitleg. Dit is idd wat er bij hem gaande is

5 jaar geleden

Een vliegtuig zien opstijgen kan staan voor een situatie die niet meer te stoppen is. De plannen zijn als het ware van de grond.

Een vliegtuig missen staat voor gemiste kansen, het gevoel dat alles wat fout kan gaan dus ook fout gaat. Misschien heeft hij te veel verantwoordelijkheden. Harder eraan trekken is vaak niet de oplossing. Maar juist wat gas terug nemen en kijken hoe het een en ander beter georganiseerd kan worden.
Omdat het allemaal rond het gezin draait en jullie op weg zijn naar een zorgeloze vakantie, geeft aan dat hij misschien het gevoel heeft niet voldoende voor jullie te kunnen zorgen en dat jullie misschien alleen verder gaan, zonder hem.
Het kan ook gewoon zijn dat hij zich beseft hoe belangrijk het gezin is voor hem. En dat hij misschien meer wil doen dan hij bij machte is.

Een trap opgang kan wijzen op een proces waar hij doorheen gaat om tot een hoger level van begrip en succes te komen. Het opbouwen van zelfvertrouwen.1 keer bewerkt. De laatste keer was 5 jaar geleden door Dunja.