Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Aangevallen door ridder

Donna
5 jaar geleden

Hoi,

Ik heb afgelopen nacht een van de vreemdste dromen ooit gehad.

In mijn droom was ik een soort van belangrijke persoon, en ik liep naar buiten, de tuin, en daar stonden wat mensen en een ridder met een zwaard. Toen ik buiten kwam, sneed de ridder mij door midden vanaf me buik en lag ik te kramperen.
Het volgende beeld was dat ik.in een soort van ruimte was met groene muren en mensen aan een lange tafel. Ik ging hier aan zitten, met pijn om mijn middel en hield iemands hand vast.
Hierna werd ik wakker.
Ik weet echt niet wat deze droom zou kunnen betekenen en weet er geen raad mee.

5 jaar geleden

Een belangrijk persoon kan een koning of koningin zijn als er een ridder in beeld komt. In de tarot kennen we “Ridder van Zwaarden”. Ridder van Zwaarden staat voor een zeer ijskoude sfeer. De kaart brengt ruzie en onenigheid die, alles wat eerst aangenaam en warm was, flink doet afkoelen. Het symboliseert confrontaties die niet eerlijk gaan. Een voorbode van een vlijmscherpe ruzies en conflicten, samenspanning of een scheiding.

De muren staan voor bescherming. Als een soort vesting. De groene muren verdoezelen deze uiteindelijke gevangenschap. Je voegt je aan bij de menigte, aan de lange tafel. Een tafel staan symbool voor sociale verbintenissen en de mogelijkheid voor een vergadering of samenzijn. Iemands hand vasthouden staat voor verbintenis of aan iemand vastklampen.

5 jaar geleden
Beheerder

Neem aan dat boven- en onderlichaam gescheiden werden?
Daarmee verlies je het contact tussen seksueel en gevoelsmatig, pijn/ drift en het verstand.
De groene ruimte kan naar een vegetatieve of natuurlijke inhoud wijzen. (voortplanting, maar ook drift)
De droom doet wat denken aan de Graalburcht, waar Percival geen verlossende vragen durft stellen aan Amfortas (de Amfortas wonde is een vorm van castratie).

Kan misschien wijzen naar een scheiding? Dan voel je je in tweeën gespleten.