Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

wie kan mijn dromen verklaren?

Robbie
5 jaar geleden

Ik droom (of eerder heb een nachtmerrie) over het huis van mijn grootouders.

In deze situatie sta ik voor de deur na een heel lange tijd na hun dood. ( grootvader leeft nog trouwens) de deur is op slot maar ken een manier om de deur zonder een sleutel te openen. Het was een heel oude deur en doe hem open en ik zie dat alles vol zit met spinnenwebben.

Ik ga rustig naar binnen en kom ik de hal terecht. Langzaam ga ik verder en kom aan de trap om naar bovem te gaan ( huis bestaat uit verschillende verdiepingen). Halverwege de trap splits het zich in 2 met een trap naar de woonkamer en een andere naar de keuken.

En daar zie ik ineens een kleine pop de trap oplopen met de rug naar mij. Op 1ste gedacht dacht ik ik zie nie goed dus schud met mijn hoofd en zie ineens 2 poppen naar mij toekomen.

Uit angst loop ik terug naar de deur en draai me nog eens om aan de deur. Staan ze ineens achter mij niet met 2 maar met 3 ineens. Armen uitgestrekt naar mij toe. En toen zag ik dat het porseleinen poppen waren met geen enkel gezichtsuitdrukking of wat dan ook. Ze schreeuwen was niet onze bedoeling om het zo te laten eindigen maar kon niet anders, we hebben zelfs de kleine sokjes weggedaan.

Uit het niets vraag ik waar het gebeurd was en om het me te laten zien. Ze lopen voor me op en volg ze rustig en terwijl ze de trap op lopen spurt ik naar de deur. Ene kijkt om en ziet me lopen en in de volgende ogenblik staat ze vlak achter me nog voor ik aan de deur ben en op da moment schiet ik wakker trillend van angst, tranen in de ogen en ben niet meer in staat om terug te gaan slapen.

Geen idee van waarom ik zo luguber droom want heb fijne tijden meegemaakt in dat huis en was er heel graag als klein kind.1 keer bewerkt. De laatste keer was 5 jaar geleden door Sheherazade.

5 jaar geleden
Beheerder

Porseleinen poppen zijn breekbaar en kunnen voor kwetsbare gevoelens staan.
Doodgaan is onbewust worden. Ze zijn dus vergeten of verdrongen.
Hebben geen gezicht en dus geen identiteit.
Poppen worden door kinderen als werkelijk bezield beschouwd.
Vaak hebben kinderen gefantaseerde vriendjes (soms zien ze die ook).
Dus in het huis of je verleden is iets achtergebleven.
Stukjes van je innerlijke kind of de kindertijd?
Niets om bang van te zijn dus?
Ze strekken hun armen uit en het lijkt geen bedreiging.
De kelder is het onbewuste.

Spinnenwebben zijn griezelig en geven naast tijd ook een vergane situatie aan. (grafkelder?)
De spin weeft webben dat is ook de levensdraad en het labyrint.