Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Re: slangen

Nina2
7 jaar geleden

Ik droom regelmatig over slangen. Meestal enge dromen die me wakker maken. De laatste droom echter kan ik totaal niet plaatsen. Ik droomde dat ik in een auto was met een paar kennissen en we reden ineens een best wel grote slang over. Ik denk dood. Vervolgens kwam ik thuis en er stonden 3 slangen op mijn stoep, alsof ze wachtte tot de deur zou worden opengemaakt om het huis binnen te gaan. Ik zei toen aan mijn partner, pas op als je die deur open doet. Laten die slangen niet naar binnen. Zijn moeder kwam eraan en hij deed deur voor haar open en de slangen gingen naar binnen. Ik kon het mij niet voorstellen dat hij hij de deur gewoon open deed, terwijl ik gevraagd had de slangen niet binnen tr laten. Toen schrok ik wakker. Wat zou deze droom kunnen betekenen?

7 jaar geleden
Beheerder

Slangen hebben meestal iets met het onbewuste te maken
Ook wel met het zenuwstelsel.
De slang staat voor vele eigenschappen als listig, chtonisch, transformerend, dodelijk en helend tegelijk, regeneratie/ oude huid afwerpen en een nieuwe aanmaken, ourobouros cyclisch voortbrengen en verslonden worden (esculaap).
Staat in verband met occulte kennis en intuïtie enz.
Het huis ben je zelf en je houdt in dromen zelden iets buiten de deur, vooral een slang vindt elk gaatje.
De slang is ook de wijsheid (Nous serpens).
Je laat dus een deel van het onbewuste binnen. In hoeverre dat in je voordeel werkt zal nog moeten blijken.
De slang kan immers ook een kwaad betekenen. Gif kan doden en genezen (mits in de juiste dosering).
Zo is wat kennis van het onbewuste prima, maar je moet er ook niet teveel mee bezig zijn, want dan vergeet je te leven of verzinkt erin.

7 jaar geleden

Deze droom doet me denken aan iets wat wij hebben mee gemaakt in Texas. Bij ons stond er dus letterlijk een slang aan de voordeur en ik ben toen gaan onderzoeken waar dat gedrag vandaan komt. Het voorval was een paar uur voordat er een orkaan zou uitbreken en ik las dat slangen dat aanvoelen en een veilige plaats zoeken.
Zou dus kunnen dat de slangen waarover je droomt een veilige plaats zoeken?
Een slang is er niet op uit om kwaad te doen. Het dier valt enkel aan wanneer het zich bedreigd voelt en geen kant op kan. Ze zijn ook uiterst gevoelig en zijn vaak allang weggekropen nog voor je in de gaten hebt dat er een slang in de buurt is.
Dat een slang zich laat zien is dus bijzonder.