Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Hert in het bos

Ce
14 maart 2017

Hoi allemaal.
Vannacht droomde ik het volgende:

Ik liep door een bos heen.
Niet over het pad maar over de bladeren. Een hele dikke laag.
Midden in het bos lag een enorm hert.
Helaas was het hert dood. Hij had een enorm gewij en het hert was groter dan normaal. Naast het hert stond een boom waar een ladder tegen aan stond. Ik klom op de ladder. Ik had namelijk een opdracht gekregen om naar de zee toe te gaan. Ik klom op de gammele ladder en zag boven in een oud vrouwtje. Snel ging ik weer terug naar beneden.
Ik viel bijna op het hert. Het hert was dik en zacht met witte stippen.

Dit was de droom.
Het sprak me erg aan.
Erg apart!

Groet Ce

Ce
14 maart 2017

Toevoeging:

Ik liep daarna nog over een straat die vol lag met wespen. Ik liep met mijn hakken over de straat om niet in mn voet gestoken te worden.

14 maart 2017

Het bos is het onbewuste en een plek van leven en vergankelijkheid. Dat zijn ook die bladeren. Nu is het de vraag of de bladeren groen of dor zijn. Groene bladeren staan voor vernieuwing en dorre bladeren staan voor teleurstelling en afsterven van oude gewoontes/situaties.

Een dood hert in je droom wil zeggen dat je je ware gevoelens wegstopt, je geloof en je spiritualiteit. Het gewei staat voor kracht en overwicht. Maar het hert is wel dood en heeft verloren door zijn trots. Een gewei staat ook voor mannelijkheid.

Een ladder staat voor de stappen die je in je leven kunt bereiken en vooral het niveau van bewustzijn maar ook de geestelijke en lichamelijke toestand. De boom staat voor aarding. Het duidt tevens op kracht en stabiliteit. Maar deze ladder is gammel, dus vol obstakels. Het oude vrouwtje staat voor wijsheid en levenservaring. Een soort heksje.

De obstakels komen terug in de vorm van wespen op straat. Loop je hier op blote voeten of heb je schoenen aan? Op blote voeten neem je risico’s. Op je hakken met schoenen aan betekent onbalans, van de hak op de tak en veel dingen tegelijk willen doen.

14 maart 2017
Beheerder

Het hert is een zielesymbool (ook Zelfsymbool of ook christusmetafoor, of Cernunnus de Keltische god waarrond de mythe van het offer van het eigen bloed is ontstaan. Dat komt door de afstroping van de huid van het gewei. Ook het brandende gewei is daarop gebaseerd.)
Je klom in een boom, maar daar was de oude wijze bosvrouw/ Baba Yaga en je vluchtte weg.
De anima kan zich ook voordoen als hert maar heeft dan natuurlijk geen gewei.
Het hert was altijd een attribuut van de goden. De bladeren kunnen staan voor dagen die voorbij zijn gegaan.
Ook met de vergankelijkheid en de dood of dorheid.

In een boom klimmen is een bekend mythologeem, waarbij je naar de hogere wereld klimt (denk aan b.v. Bulletje en Bonestaak)
De boom heeft een analogie met de ruggengraat en de chakra's.