Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Zigeunerkamp

Mijke
7 jaar geleden

Hoi hoi,
Gisteravond heb ik gedroomt over een zigeunerkamp,
Ik woonde op mezelf in een leuk huisje, mijn kinderen en mijn man waren bij mij weg gegaan omdat ze liever in een zigeunerkamp wilden wonen,
Mijn zoon en jongste dochter werden uitgehuwelijkt, mijn oudste niet. Ik werd gebeld door een teamleidster van mijn oudste dochter (een vrouw die ik niet mag), die vrouw was een soort van leidster van de zigeuners. Ze vertelde dat een van de vriendinnen van mijn oudste bevallen was in het kamp en ze had mijn hulp nodig, ik moest het dochtertje onder mijn hoeden nemen. Weet iemand wat dit betekent?
Alvast bedankt,
Groetjes

7 jaar geleden

Een zigeuner is een nomade. Ze zijn zelfvoorzienend en houden van de vrijheid. De kinderen willen weg van moeders vleugel. Of het innerlijke kind in je zoekt deze vrijheid. Maar in het kamp gelden ook weer regels. Ze zijn van de oude traditie waarbij de vrouw zorgt voor de man en kinderen, het eten kookt en het huis schoonhoudt en de man brengt geld mee naar huis. Vrijheden worden hier ook weggegeven (uithuwelijken).
De vrouw of teamleidster komt dominant over. Ze is hard, maar zorgt voor de vrouwen in het kamp. Je mag haar niet, omdat je jezelf niet in haar kan identificeren. Je hebt dan o.a. andere karaktereigenschappen en normen en waarden, die ver van het traditionele zijn. Of je voelt je in het dagelijks leven niet vrij genoeg. Je wilt los van de verplichtingen. De dochter is bevallen. De vrijheid is vruchtbaar.

Mijke
7 jaar geleden

Ik herken zeker wel wat hier in. Sommige dingen worden mij nu ook wel duidelijk. Interessante droom,
Hartelijk dank voor de uitleg.

7 jaar geleden
Beheerder

De zigeuners zijn de nog wat wilde ongeciviliseerde krachten uit het onbewuste.
Je kinderen huwen dus een tamelijk vrijgevochten ontembare wilde.
Zigeuners zouden hun kinderen niet afstaan.
Maar door het huwelijk en de bevalling nemen de kinderen wel iets mee van de wilde natuur.
Het is vergelijkbaar met de vondeling in het bos uit sprookjes en legenden.
Jij moet dus gaan zorgen voor je wilde kind.

Het kind dat door wolven of dieren is opgevoed is een bekend thema.
Het neemt daardoor iets mee uit de instinctieve sfeer.

De droom zegt als het ware, laat je ontembare vrouw eens leven.



1 keer bewerkt. De laatste keer was 7 jaar geleden door Sheherazade.

7 jaar geleden

Zigeuners kunnen staan voor de zucht naar mysterie en vrijheid, voor intuïtie en individualiteit. Maar ook een waarschuwing zijn tegen misleiding en bedrog.
In je droom zijn je man en kids, je naast familie dus, elders gaan wonen vanuit hun eigen wens. Maar komen in een situatie terecht waar er geen keuze mogelijkheden zijn.
Het klinkt of je in het leven dingen doorziet, verder kijkt dan je neus lang is en niet in dingen verzeilt raakt omdat ze aan de oppervlakte zo mooi lijken. Dat je veel waarde hecht aan je eigen gebalanceerde leven, maar ook je naasten de ruimte geeft om een andere weg te gaan.
En vervolgens valt men wel op jou terug in de droom en wordt er gevraagd of je het dochtertje van je dochter kunt opvangen.
De dochter van je dochter, dat klinkt als rebirth in mijn oren. Een nieuwe start, een nieuwe kans.