Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Vieze droom

Ce
5 jaar geleden

Ik had een hele gekke droom vannacht.

Eerst droomde ik dat ik binnen zat bij een vriend (waar ik nu ruzie mee heb gehad de laatste dagen). Ik stond in zijn woonkamer en aan de deur werd geklopt en daar stond hij. Ik keek door een heel klein rond gaatje in de deur.
Ik deed open na twijfel. Ik vertelde dat ik in zijn huis was om het goed te maken maar hij duwde mij weg naar buiten. Ik stond daar in een donker trappenhuis. Daarna was ik bij eem vriendin van mij die een hele grote puist had die ik moest uitknijpen. Enorm veel pus stroomde eruit, het zat in een zakdoekje en durfde niet te kijken. Vervolgens was ik in een soort vakantie bungalowachtig schuurtje. Er zaten twee ramen in waarvan er eentje niet goed open kon en helemaal los zat. Iemand sloeg alarm omdat er gas kon ontsnappen? Daarna moesten we het schuurtje verlaten en ik rende over een pad langs het water waar ijs lag. Ik gleed langzaam over het ijs heen langs de kant. Een boer waarschuwde mij dat ik het ijs moest verlaten want het was onbetrouwbaar. Ik zei dat het wel mee viel en weigerde. En ik zakte er net door heen!

Dit was mijn aparte droom?
Een verband met de ruzie?
Ik heb t proberen los te laten en ik voel me niet meer schuldig na dat hij ook heel erg vervelend tegen mij is geweest. Ik wilde het goed maken maar hij weigerde..

5 jaar geleden
Beheerder

De vriendin kan een eigenschap zijn van jezelf.
De puist is een kwaad dat wel met de ruzie te maken zal hebben.
Soms moet je de wond uitknijpen of snijden.
Vergelijk die vriendin met jezelf.

Je staat in het donker en in de kou.
Het schuurtje is een schuilplaats ook onbewuste waar alle rommel te vinden is.
Blijkbaar vrees je gas? Het is niet duidelijk of dit van binnen of buiten komt?
Neem aan van binnen want je moet er weg. Gas kan stinken (rotting?)
Het is ook iets geestelijks dat de atmosfeer bederft of vergiftigd.
Daarna bevind je je op glad ijs en zakt erdoorheen.
IJs scheid je van het stromende water of leven c.q. onbewuste en emoties.
Je haalt zeg maar een nat pak.1 keer bewerkt. De laatste keer was 5 jaar geleden door Sheherazade.

5 jaar geleden

Er komen tegenstellingen in je droom voor. Eerst word je aangehaald en dan weer weggeduwd. Het kleine gaatje in de deur staat voor visie. Het is een tunnelvisie. Samen met het donker trappenhuis wijst dit naar een zoektocht in het onderbewuste. De puist zijn de afvalstoffen. Je durft er niet naar te kijken, want dan zou je vreselijk kunnen schrikken en dat wil je niet.

Het bungalowtje geeft weinig bewegingsvrijheid. De ramen (zicht) heb je niet onder controle. Het alarm laat je op hol slaan. Je begeeft je op glad ijs.