Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

HELP!!!

23 september 2008

hallo,

ik heb heel erg hard hulp nodig, want ik had telkens een enge droom over dat ik andere hulpeloze mensen (zoals baby's, oude mensen, gewonde mensen, enz.) de stuipen op het lijf jaag. en daarna hield die droom op... en een paar weken later kreeg ik weer een andere droom die telkens hetzelfde is (zie droom 1)en afgelopen weekend ben ik een meisje tegen gekomen en daar ben ik verlieft op geworden en ineens is mijn droom anders (zie droom 2) (maar sins afgelope weekend ben ik ook ziek dus daar kan die ook door verandert zijn :S)
en ik zou echt nie weten wat deze dromen betekenen maar ik wil het wel heel graag weten... want ik heb er al ooit eens met vrienden over gepraat alleen die willen niet meer met mij omgaan omdat ze bang zijn dat ik ben bezeten door een geest of zo :S

alvast heel erg bedankt

droom 1
zoals die eerst was...
ik loop over straat tussen wat bekende (dit kunne vrienden, familie, kennissen, maar ook mensen die ik niet zo aardig vind zijn (dit zijn geen mensen waar ik een hekel aan heb want ik ken geen mensen waar ik een hekel aan heb :P) en ineens voel ik gewoon een kracht door mijn lichaam stromen, en dan haal ik met die kracht ineenkeer een machinegeweer uit mijn broekzak. of ik kom erachter dat ik vuurballen kan schieten, of ik voel mijn nagels heel lang en scherp groeien. maargoed... altijd anders dus, en daarmee ga ik iedereen vermoorden... en dan niet piew dood maar echt op de gruwlijkste ranzigste manieren vermoorden... dat ik echt hun ingewanden door hunzelf laat opeten enzo... en dan begin ik in mijn droom te lachen, en dan word ik wakker en dan heb ik echt het gevoel van "ah, dat was een leuke droom" en dan dringt het tot me door wat ik had gedroomt en dan begin ik echt kei hard te huilen...

droom 2
mijn droom vanaf afgelope weekend
ik zit in een ander lichaam (en dan kijk ik vanuit de ogen, maar aan de armen en de lengte merk ik dat het een ander lichaam is) en dan zie ik mijn lichaam voor me... en dan geeft mijn lichaam een opdracht met een heel dwingende stem (bijvoorbeeld mijn eigen huid eraf scheuren) en dan doe ik in dat andere lichaam dat heel automatisch en daar kan ik me niet tegen verzetten of zo... dat gebeurd gewoon... en mijn lichaam lacht me dan heel hard uit... en dan word ik wakker en dan ben ineens heel bang voor mezelf

Siren
25 september 2008

Hallo Cookielover,

Nou, wat een heftige dromen zeg, die zullen id erg angstaanjagend voor jou zijn. Wat goed dat je er mee naar buiten komt + hulp vraagt. Ik zal je zeker niet veroordelen + ik raadf je aan jezelf ook niet te veroordelen.
Ik kan je niet een volledige verklaring geven van deze dromen, omdat ik daarvoor te weinig over je weet+ ik ben niet genoeg bekend op dit gebied. Maar kan je misschien een paar suggesties geven + je misschien geruststellen.Deze dromen kunnen vallen onder de categorie "wensdromen", dwz een droom die een wens weergeeft, maar dan in gewijzigde vorm, soms heel bizar. Je droomt dan dat je iets doet wat in het waakleven onaanvaardbaar zou zijn, maar wat in de droom wel acceptabel is.Deze diepere behoeften moeten op een of andere manier een uitweg vinden en de bizarre versie in de droom is de manier van de geest om een veiligheidsklep open te zetten waardoor de emotie die achter de wens zit vrij kan komen.
Als de droom niet getransformeerd wordt (naar een andere uitkomst) voelt de dromer vaak grote angst bij het ontwaken, ookal was het geen nachtmerrie omdat deze angst niet in de droom zelf ervaren werd.

Misschien is het zo dat je onbewust veel woede in je hebt naar mensen in je omgeving, maar deze niet kan uiten?
je zegt dat je aan niemand een 'hekel' hebt + dat is mooi, maar zou het kunnen zijn dat je niet boos durft te worden omdat je dit teveel assosieerd met éen hekel hebben aan..'? Of ben je bang dat anderen dan een hekel aan je zullen krijgen?

Misschien heb je nooit geleerd op een constructieve manier met je woede om te gaan + deze positief te gebruiken?
Want inderdaad, woede voelen betekend niet dat je een slecht mens bent, woede is een emotie die ons helpt onze heilige ruimte te bewaken, onszelf te beschermen+ ons een signaal te geven als er iets niet goed zit in een situatie.
Wanneer je hebt geleerd deze woede bewust waar te nemen in jezelf, kan je deze op een bewuste manier positief gebruiken. Niet door iemand in elkaar te slaan of verrot te schelden, maar door je woede te erkennen uit te spreken naar diegene waardoor je je bedreigd of gekwetst voelt en op die manier voor jezelf op te komen. wanneer je dat doet, is de kans groot dat je meer respect krijgt, iemand jouw ruimte respecteerd, soms kan er zelfs een waardevol gesprek uit voortvloeien waaruit blijkt dat het niet zo was bedoeld, of uit blijkt dat jouw woede meer met jezelf te maken had als met de ander, waardoor je weer iets nieuws bewust word van jezelf. Of die ander van zichzelf. Op die manier help je elkaar bewuster worden + ga je elkaar daardoor soms zelfs meer waarderen en respecteren. Dat is toch positief!!

Soms kan het gebeuren dat iemand nadat je jezelf hebt uitgesproken nog steeds geen respect voor je op kan brengen. In zo'n geval is het raadzaam jezelf serieus te blijven nemen, je niet te laten meeslepen in negativiteit, jezelf uit te spreken + dan afstand te nemen van die persoon. Zo heb je toch je woede geuit + bescherm je jezelf tegen nog meer schade.

Wanneer je leert je woede bewust te voelen zal je merken dat je soms ook heel boos op jezelf kan zijn. Hier moet ik aan denken bij je 2e droom... We hebben dan de neiging onszelf te straffen.
Als je dit opmerkt in jezelf raad ik je aan dit niet te negeren, maar in plaats daarvan dezelfde tactiek te gebruiken als hierboven omschreven. Je gaat dan een confrontatie met jezelf aan. Met je Innerlijke Tiran. Vanuit je bewuste zelf kan je dan een gesprek aangaan met het deel in jouzelf dat boos is op een ander deel in jezelf. Door hier serieus aandacht aan te besteden wordt de aard van het innerlijke conflict duidelijk + kan je deze oplossen in jezelf.

Ik wil je geruststellen door je hierbij te laten weten dat `ieder mens` een innerlijke Tiran in zich heeft! Deze dromen zeggen absoluut niet dat je een slecht mens bent of bezeten bent.
Ookal zijn ze zo gruwelijk en angstaanjagend. In je bewuste leven jagen deze beelden jou ook angst aan, wat mijnsinziens dus wil zeggen dat je er niet op kickt of van plan bent het echt te gaan doen.
Droomsymbolen kunnen soms zeer overdreven, uitvergroot naar voren komen, omdat ze je iets belangrijks duidelijk willen maken. Het zijn symbolen die op een andere manier begrepen moeten worden als hoe we gewend zijn naar de dagelijkse gebeurtenissen te kijken.
Ik denk dat deze dromen je bewust willen maken van woede die je onderdrukt in jezelf. Onderdrukking van woede kan op lange termijn grote psychische problemen met zich meebrengen. omdat het schijnbaar zo ontzettend belangrijk voor jou is deze boodschap te begrijpen, zijn je dromen zo vreselijk overdreven en bizar. Het is een noodoproep vanuit je onderbewustzijn waar je gehoor aan moet geven.

Deze reactie van mij is puur mijn eigen associatie met jouw verhaal. Ik hoop dat ik je hiermee heb kunnen helpen, wil je me laten weten of je er wel of niet wat aan hebt?

Lieve groet Siren

peter
25 september 2008

Moet ik dit allemaal lezen.

Siren
25 september 2008

Hoi Peter,
nee hoor, jij hoeft dit niet te lezen, want niemand 'moet' dat..
Doe dus dat waar je zelf zin in hebt ;)

lieve groet Siren

25 september 2008

hoi Siren,

bedankt voor al je raad (+ de tijd ervoor over hebben om dit alles te typen :P" )

maar ik denk inderdaad dat je gelijk hebt met dat ik woede onderdruk... want altijd als iemand zoon rotstreek bij me uithaalt (wat vrij vaak gebeurd want ik ben 2 meter groot en vrij breed en dan heb ik alto/gothic/skater/punk achtige kleren aan dus dan is het stoer of zo om mij te klieren) probeer ik hem meestal gewoon te negeren en dan word mijn woede meestal omgezet in verdriet, en vergeef ik die persoon ook echt te snel (daarom heb ik misschien ook geen hekel aan iemand... omdat ik ze gewoon te snel vergeef XD) en dit is ook als iemand een afspraak niet na komt, of als iemand mij zwaar teleurstelt. (wat ook vrij vaak gebeurt wat ik ben slecht in gevoelens tonen. want dan ben ik bang dat ze mij vragen gaan stellen, dont ask why)

maar dat licht denk ik gewoon in mijn aard, ik heb namelijk ook al 2 jaar onder therapie gezeten omdat ik andere mensen gelukkig wou maken en dan hield ik zelf helemaal niks meer over, dus dit zal ook wel zoiets raars van mij zijn.

maar heel erg veel bedankt :)

peter
25 september 2008

ja, ik zou graag willen helpen, alleen ik was ff afgeschrokken :p door de tekst

25 september 2008

de tekst valt best mee... ben je in 5 tot 10 min doorheen :p maar toch bedankt dat je het wou :P

25 september 2008
Beheerder

ach. ik neem morge wel ff de tijd en dan help ik je ;), tenminste je bent al geholpen maar misschien kan ik ook nog mijn steendje bijleggen

Siren
26 september 2008

Hoi Cookielover,
Wat goed dat je er wat aan hebt gehad + wat je omschrijft over jezelf maakt id veel duidelijk.
Hopelijk ben je nu wat gerustgesteld + lukt het je uiteindelijk toch te leren voor jezelf te kiezen.
Is een heel proces...
Bedankt in iedergeval voor je reactie nog! ;)
lieve groet Siren