Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

dieren

tmkira
5 jaar geleden

ik droomde dat ik in een soort cillinder vormig ding zat een hele grote. die lag met de kant die kan rollen op de zijkant en er zaten allemaal verschillende grote diersoorten in. die waren aan het rennen in de cillinder terwijl die cillinder bewoog of ronddraaide ofzoiets. ik ging in een hoekje staan van de ruimte waar we in waren omdat ik het best wel eng vond. al die grote dieren. toen kwam er een klein diertje naar me toe die het ook eng vond. ik droeg het diertje naar buiten want de ruimte ging open. we waren op een super grote vlakte met grote muren aan de zijkant en we moesten in een zijweggetje komen. ik rende super hard met het beestje in mijn hand ik weet niet waarom ik rende maar het moest. een zwarte panter was ik bevriend mee. de panter het kleine beestje op mijn arm en ik rende een zijweggetje in. het was een pad in een soort park. we liepen over het pad van dat park. een van ons wou van het pad af gaan op het gras. maar dat kon niet. het was alsof er een onzichtbare muur stond langs het pad. we konden er dus nooit af van het pad alleen rechtdoor naar achter of als er een splitsing was naar links en rechts.

ik had vannacht heel veel gedroomd want voor deze droom ^^ had ik nog een droom dat ik op een camping was in de zomer. en we waren er al een tijdje en ik had nog geen vrienden gemaakt wat ik wel wou. en ik had ook nog niet kunnen zonnen. ik had een jurkje aan al de tijd en alleen mijn benen waren bruin. ik was met mijn stiefmoeder en mijn vader en mijn vader vroeg "wat gaan we nu doen" maar ik wou niets meer doen ik wou gewoon even zonnen en vrienden maken. en toen gingen we wel zonnen nouja ik en mijn stiefmoeder.

ook had ik deze nacht gedroomd dat ik eerst aan het zwemmen was met een aantal mensen waaronder een knappe jongen mn moeder en dus nog een paar mensen. toen we klaar waren met zwemmen gingen we ergens naar binnen. die knappe jongen was ineens naakt maar blijkbaar was het dus een sauna waar we in waren. dus ik had mijn zwemkleding ook uit gedaan. ik moest naar de wc dus ik zocht er een. het waren allemaal kleine hokjes met lage klapdeurtjes. je kon zo in de wc's kijken. het waren allemaal rijen achter elkaar en voor elkaar en door elkaar heen van die hokjes. het was ook best donker daarbinnen. sommige hokjes zat gewoon niets in. de hokjes waar wel een wc in zat waren niet eens wc's dat waren blokken met een gat erin waar je nouwelijks in kon plassen. dus dat deed ik niet. ik ging verderzoeken naar een normale wc maar er waren er allen die gewoon zonder hok eromheen was. gewoon in het openbaar dus. ook waren er mensen aan een tafel aan het eten en op die tafel zat een wc die net was doorgespoeld. ik vond het heel raar dat ze gewoon naar de wc gingen terwijl ze aan het eten waren en het konden zien. ik had dus geen toilet gevonden uiteindelijk. dit was wel een van mijn raarste dromen denk ik.

ik vind het een heel leuk forum en lief dat jullie altijd de tijd nemen om te reageren op mensen hun dromen!!! dankjulliewel alvast voor jullie tijd! mvg kira

5 jaar geleden
Beheerder

Je zit in een tredmolen. Ook het bospad lijkt een uitgerolde tredmolen waar je geen kant op kunt.
Dat wijst op stress en gejaagdheid. Het bos is het onbewuste maar de dieren die daar zouden willen leven zitten ook gevangen in de tredmolen. Dat is geen goede verhouding in jezelf. Je bent opgejaagd.
De panter loopt met je mee maar dat is ergens ook onnatuurlijk. Het dier hoort nu eenmaal in de natuur.

Later dan dat jurkje met die opvallend bruine benen dat is natuurlijk een seksuele connotatie.
Ook later in het zwembad ontstaat de hang naar een jongen en seks.
Je geeft je helemaal bloot emotioneel en zet alles deuren open (ongeremdheid)

De toiletten wijzen op iets dat je wilt afvoeren maar er is nergens privacy en dus ontstaat er schaamte en angst. Je zit letterlijk te kijk zelfs voor mensen aan tafel. Dat is iets onverkwikkelijks moeten accepteren.
Je kunt het natuurlijk niet op iemands tafel kwakken alhoewel dat voor sommigen heel leerzaam zou zijn (deponeren waar het hoort en dat deftige, arrogante maar eens confronteren met de drek) Eten en drek zijn immers nauw verwant.
Wat weer wijst op de connectie tussen het hogere en lagere, bewuste/onbewuste.
Eten is dan weer een metafoor voor lusten waaronder seksualiteit.

Misschien wijzen de vele hokjes wel op een vakjesgeest?
Het is tegelijk het bekende labyrint van het onbewuste.

tmkira
5 jaar geleden

ik ben de laatste tijd best opgejaagd inderdaad. thuis heb ik alleen maar ruzie en op school gaat het allemaal niet zo lekker. ik heb dan wel ook dat ik daarom iemand nodig heb die me komt helpen en troosten. dus de hang naar een jongen..

ik heb gister een strak shirtje gedragen terwijl ik normaal altijd losse shirts draag. ik schaamde me dood en ik was bang dat iemand me te dik vond. maar ik was op school dus kon nergens heen.

wat bedoel je met een vakjesgeest? want ik vond dat vooral raar van die droom dat er zoveel hokjes waren. het was ook nog eens een hele grote ruimte maar ik kon wel over de hokjes heen kijken.

bedankt voor de reactie sheherazade!! de dingen die je zei komen overeen met de situatie waar ik nu in zit.

5 jaar geleden
Beheerder

De vakjes zijn even vele compartimenten in je geest.
Veel mensen delen de wereld in in vakjes, maar in dromen loopt alles door elkaar.
Het is een klassiek voorbeeld van een labyrint.
Het onbewuste heeft ook de neiging hindernissen te vermenigvuldigen.
Dus waar je dan ook kijkt of gaat kom je soortgelijke situaties tegen.

Je geneert je dus voor je uiterlijk of omdat ze dan meer van je vormen kunnen zien?
In dromen wordt je dan niet zelden letterlijk in je blootje gezet.
Bloot geven is emotioneel herkenbaar zijn, maar soms ook seksueel gericht.
Zwemmen is net een grote badkuip waarin je in elkaar overvloeit, dat is tegengesteld aan de vakjesgeest.
Het een is te krap en het ander te ruim.
De vakjes zijn een transformatie van de eerdere tredmolen. (gedachten laddertjes)

Vooral het gebrek aan privacy is storend, maar openbare toiletten zijn inderdaad afschuwelijk en een bron van trauma's.

Je wilt een eigen plekje maar kunt het niet vinden. Je bent om zo te zeggen publiek bezit geworden.
Maar met de plee op tafel zullen ze toch niet zo gezellig eten denk ik.
Het heikele onderwerp zal dus hoe dan ook ter sprake moeten komen.