Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

verdriet overlijden echtgenoot

5 jaar geleden

Ik droomde dat mijn man was overleden, maar ik was in de ontkenning en paniek, mijn man kwam af en toe bij om te zeggen dat hij echt dood was en ik het tegen andere mensen moest gaan vertellen maar dat wou ik niet. Ik ging naar de buurman om daar een spelletje te spelen maar ik was enorm verdrietig en was de hele tijd aan het huilen. De buurman snapte er niets van.
Dan maakt de droom ineens een sprong, ik zie dat ze mijn overleden man in ijs leggen. Ik loop met de aktetas van mijn man samen met onze kinderen over een brug, de mensen tegemoet die inmiddels wisten dat mijn man was overleden. Ik laat per ongeluk de tas van mijn man vallen en die valt op het ijs waardoor het ijs breekt, het ijs smelt en ik zie mijn man richting zee stromen. Ik schiet compleet in paniek en wil niet dat hij weggaat en ik wil erheen rennen, iedereen houdt mij tegen en zegt me dat ik hem los moet laten zodat hij ook rustig kan stromen naar de zee, hij is immers ook dood. Zo werd ik wakker...
Wat heel erg overheerste in mijn droom was het intense verdriet wat ik voelde dat mijn man was overleden, het was bijna ondraaglijk, het deed letterlijk pijn in mijn hart en ik kreeg het er benauwd van. Ik heb nog nooit een emotie zo ENORM sterk gevoeld in een droom, als ik dit opschrijf komen de tranen weer in mijn ogen, zo heftig was het. Toen ik wakker werd moest ik de droom aan mijn man vertellen want ik was compleet overstuur, huilen huilen , het koste me veel moeite uit die emotie te komen.

Kan iemand mij vertellen wat het zou kunnen betekenen ?

5 jaar geleden
Beheerder

Je bent bang je man te verliezen dat is duidelijk.
De brug is een beeld van de overgang naar de geestelijke wereld.
De rivier is bevroren wat wijst op een kilte en verstard leven.
Een tas is een bagage en zijn identiteit.
De rivier voert altijd naar zee, het grote onbewuste.
De vraag is hoe je relatie staat?
Waarom is er in je droom geen ontdooiing of warmte/ liefde?
Drijf je werkelijk uit elkaar?
In elk geval ben je bang alleen te staan.
Je man is wellicht je steunpunt in het leven.
Zonder hem moet je die weg alleen gaan, hoe moeilijk is dat?
Sommigen vallen in een diep gat als hun partner hen ontvalt, die altijd alles regelde.
Denk daar eens aan als je eigen initiatieven wilt nemen.1 keer bewerkt. De laatste keer was 5 jaar geleden door Sheherazade.

5 jaar geleden

Dank voor je uitleg!