Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Rare droom

Brent
5 jaar geleden

Goede morgend iedereen.

Nu heeft mijn vrouw weer een droom gehad waar ik mijn gedacht bij heb maar wil weten of ik juist zit.

Dus ze droomde dat we eerst aan metrostation opera stonden en eerst kwam tram 9 we twijfelden eerst maar dan kwam tram 15 die rechtstreeks naar huis leide, we stapten af en we kwamen in een donkere nachtwinkel en ze vroeg of ze naar een wc kon gaan en ze kwam uit bij een ruimte vol verschillende kamertjes (allemaal wc's) er na had ze sex met de man van de nachtwinkel en ik haar partner had op mijn lichaam een zwarte roos getatoeerd op mijn pols en waar ze eindigde tussen mijn duim en wijsvinger was het alsof ze veel te diep hadden getatoeerd en het 1 grote zwarte wond was.

Mvg brent

Brent
5 jaar geleden

Zij denk zwanger te worden maar ik denk dat die zwarte roos staat voor dat ik meer liefde nodig heb en dan die sex met andere man dat ze terug die tijd wil dat wij bij wijze van spannende dingen deden op seksgebied maar we deden het samen ipv nu alleen maar in bed en dan die kamertjes enz ben ik niet uit maar van die trams wilt zeggen dat ze de juiste keuze naar huis toe maakte om bij ons warm geliefd huisje te komen en die nachtwinkel is nog een soort van tussenstop

5 jaar geleden
Beheerder

De roos hoort bij Venus of de liefdesgodin.
Is ook een beeld van de vagina.
Geen roos zonder doornen.
De kamertjes die op WC's lijken beelden smerige/ goedkope seks uit. (peeskamertjes?)
De metro is een buizenstelsel onder de grond (onderwereld/onbewuste)
Speelt ook als vaginasymboliek. (Freud zou genieten van de trein plus tunnel)
De duim is een fallisch element. Staat ook in verband met beoordeling goed/OK of niet goed/omlaag.
Een wijsvinger staat in relatie met het ego en de wil.
Het gebied tussen duim en wijsvinger heet de Venusheuvel en is de V van de schoot.
De schoot als roos is hier een pijnlijke wond geworden.

Kenmerkend is de naam van het station "Opera" is dat hier niet een Soapera?
9 is een bijzonder getal.
Denk aan 9 maanden zwangerschap.
3x3 als uitbeelding van de man.
Beeldt perfectie uit en viriele kracht.
De symboliek rond 9 is heel uitgebreid.
Het is een magisch sacraal getal.

Pythagoras onderscheidde 9 hemellichamen.

15 de assumptie van Maria/(Venus) 15 jaar oud, 15 treden naar de tempel, op 15 augustus.
15=6 gaat vooraf aan de zondag. Is dus een volledig "werk".
Het getal komt zo symbolisch zo vaak voor dat het hier niet volledig kan worden beschreven.
Verder 5 x 3. 1+2+3+4+5=15

Drie is een drie-eenheid, maar kan ook een linkje hebben naar "trio".

In de Tarot is het de duivel.
Waarover Esme vast wel meer kan vertellen.
Het knusse huisje is leuk, maar kan ook wel een doodsaaie boel worden van gezapig vegeteren.
De droom zoekt een verbinding met het duistere en de dierlijke driften van Pan.

Je zou nog kunnen denken aan Venerische ziekten, die je met gekochte seks op de wallen kunt oplopen, zoals in Venetië met zijn courtisanes beroemd en berucht was.

Ishtar (werd later Venus) had 15 priesters en 15 tempelpoorten.
3 en 5 zijn heilige getallen.2 keer bewerkt. De laatste keer was 5 jaar geleden door Sheherazade.

5 jaar geleden

Ik weet niet waar tram 9 en tram 15 naartoe gaan. Het zijn verschillende sporen. Je komt op de bestemming of net niet. Je neemt dan toch de snelste tram en die leidt rechtstreeks naar je huis. Een nachtwinkel is 24 uur open en daar koop je spullen die je vergeten was of drank voor een escape moment. In de wc dump je uitwerpselen. Een goedkope plek om de begeertes te sussen.

De zwarte roos staat voor list, bedrog en oorlogen. Er bestaat een nummer van Thin Lizzy dat heet ‘The Black Rose’. Het gaat over het gevecht van de troon. Koning Edward had 5 zonen. Zijn rechtmatige troonopvolger, Edward (The Black Prince), stierf in 1376, en dat is één jaar voor zijn vader. In 1377 werd de zoon van de Black Prince op de troon gezet. Dat was Richard II die toen 10 jaar oud was. Een zwarte wond duidt vaak op afgestorven (necrotisch) weefsel. De wond kan niet genezen zolang dit weefsel aanwezig is en dit weefsel is een voedingsbodem voor micro-organismen.

In de uitleg van Sheherazade lees ik dat er verwezen wordt naar de tarotkaart van de Duivel. Ofwel de 15e kaart van de Grote Arcana. Men is in de ban van iets of iemand. Zodanig dat er sprake is van een obsessie of een verslaving. Misschien zelfs van dwang door een ander. Deze afhankelijkheid beheerst het leven. Angst, leugens, egoïsme, dwanggedrag en geen zelfrespect zijn slechts enkele voorbeelden van de vormen die dit aanneemt. Zorg dat er controle over jezelf en je leven terugkrijgt.2 keer bewerkt. De laatste keer was 5 jaar geleden door Esme.

Brent
5 jaar geleden

Wow ik lees al hele grote dingen die dat kloppen maar bv nog een paar vraagjes waarom verschillende kleine wc's en waarom de zwarte roos op mijn pols (in het echte leven heb ik die niet) getatoeëerd naar mijn venusheuvel dan loopt en daar uitmond in een grote wond en da?seks met een andere man zou ik denken dat ze iets mist maar waar ze mee aandeel in heeft

5 jaar geleden
Beheerder

De zwarte roos is een symbool, geen concrete tatoeage.
Als is het wel een symbool van de ziel.
Dus gewonde (hier sekuele/ eros) liefde?

De WC staat voor verwerking en afvoer.
Maar ik denk dat het hier ook met (pervers) seks te maken heeft.

Voor zover ik weet bestaat er geen zwarte roos, omdat het gen niet in rozen voorkomt.
De zwarte Roos als symbool staat wel voor de dood, (en destructie), het kwaad, magie, alles wat tegengesteld is aan de werkelijke liefde (rode roos).1 keer bewerkt. De laatste keer was 5 jaar geleden door Sheherazade.

5 jaar geleden

In de Ierse cultuur staan zwarte rozen voor een poëtisch teken van rebellie tegen de Britten, die de rode roos als nationaal symbool verkozen in tijden van oorlog. Daarnaast staat de zwarte roos symbool voor het volbrengen van een reis, of het overwinnen van een situatie die in eerste instantie onoverwinnelijk leek. Tevens is een volledig zwarte roos onvindbaar (zwarte rozen zijn altijd een donkere tint paars) en staat deze in sommige culturen voor het leven in constante hoop.