Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Aurora

jillveronique
30 oktober 2016

Afgelopen zomervakantie lag ik in het ziekenhuis na een amandeloperatie die verkeerd was gegaan, na 3 slachtaderlijke bloedingen en 4 operaties later was ik veel bloed verloren en ongelofelijk veel afgevallen. Ik was zwak en voelde op paranormaal en spiritueel vlak meer dan dat ik normaal deed.
In een van de nachten droomde ik namelijk net levensecht, ik stond in de deur opening als klein meisje naar mezelf (slapend) te kijken in het ziekenhuis bed en hield de hand vast van een vrouw. Terwijl ik naar mezelf keek zag ik dat ik moeite had met ademen, en ik opende mijn mond waaruit wortelen van bomen uit kwamen die rechtstreeks naar boven gingen, de hemel in. Ik vroeg aan de vrouw waarom dit was en ze zei: "Jouw wortelen reiken naar boven voor hulp, het paard probeert zich te schuilen in Aurora maar de spinnen hebben de grotten in hun bezit".
Tot dat moment kan ik het mij herinneren, ik weet nog dat ik wakker schrok omdat de zuster mij wakker maakte voor mijn nachtelijke controle. Het is alweer een paar maanden verder en het is nog steeds een hele speciale gebeurtenis voor mij, maar wel met een hoop vraagtekens. Maar het heeft zeker een impact achter gelaten. Kan iemand mij hier meer over vertellen?

31 oktober 2016
Beheerder

"Jouw wortelen reiken naar boven voor hulp, het paard probeert zich te schuilen in Aurora maar de spinnen hebben de grotten in hun bezit"

Het paard is het lichaam (egodrager) dat een schuilplaats zoekt, maar de spinnen verhinderen dat.
De spinnen staan voor angsten en belemmeringen.

In het oosten zou het een bijzondere betekenis krijgen, omdat daar de spin een attribuut is van Shiva.
In een van de mythen zou ze snel een web hebben geweven, om de indruk te wekken dat de grot al langer buiten gebruik was, de list werkte en de achtervolgers gingen verder.
De spin is altijd een symbool geweest van de weefsters (de nornen/muzen/, het lot, levensdraad enz.)
Wijst ook op verborgen kennis.

Wortels horen natuurlijk in de aarde te staan en niet in de lucht. Het lijkt de omgekeerde wereld.

Je wilt dan wel wortelen in de hemel, maar je zit deels vast in die grot, die toch veel lijkt op een keelgat en waar ernstige problemen spelen.

31 oktober 2016

Het kleine meisje ben jezelf. Onbevangen, fragiel en speels. Het is de terugkeer naar een kinderlijke. De vrouw waar je je aan vastklampt is de moederliefde waar je op dat moment behoefte aan hebt. Door het bloedverlies ben je zwak. Immuunsysteem wordt minder en krijg je meer toegang naar het onbewuste. Dit kan gepaard gaan met hallucinaties. Door deze zwakte gaat het ademen lastiger.

De wortels vragen om voeding. Het lijken op lianen. Het zijn luchtwortels. Er is behoefte aan kracht en beterschap. Aurora is de tijd van zonsopgang, de dagenraad, een nieuwe dag. De grot is de moeder haar schoot. De spinnen zijn hersenspinsels.