Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Ik stuur mijn eigen dromen??

C
28 augustus 2008

Hoi,

Ik droom heel veel en meestal erg vreemde dingen. Ze zijn meestal niet eng maar gewoon heel vreemd, veel verschillende situaties komen samen en het zijn haast verschillende afleveringen te noemen. Ik kan het me vaak achteraf ook nog met gemak herinneren. Heb vorig jaar een tijd al mijn dromen opgeschreven en dat was erg interessant om achteraf na te lezen. Heb het bijna een jaar niet gedaan, maar de laatste tijd begin ik weer veel te dromen. Het gekke is dat ik mijn dromen van vorig jaar daarstraks weer eens nalas, maar me de droom en het gevoel bij de droom ook weer naar boven kon halen.. de hele setting van de droom zag ik bij meerdere dromen ineens weer behoorlijk helder voor me.

Afgelopen nacht had ik een droom die niet alleen bij een angst of vreemd bleef, maar die een heel rond verhaal werd. Dit heb ik er achteraf van opgeschreven vanmorgen:
'Ik liep in een soort sprookjesbos samen met iemand. Er waren twee slechte figuren die ons wilden doden. We kwamen ze steeds tegen en sloegen trapten ze, maar we konden ze niks aan doen. We liepen door het park en kwamen bij een gedeelte met allemaal nagebouwde miniatuurwaterglijbanen. We klommen heel snel in een van de waterglijbanen en drongen bij iedereen voor, riepen naar een medewerker dat we op de vlucht waren en toen kregen we een luchtbed waarmee we van de glijbaan af konden. Toen we eraf gingen zagen we de engerds vanaf de zijkant naar ons kijken terwijl wij voorbij kwamen. Toen we beneden waren kwamen we bij een hele steile natuurstenen trap en de ander had ineens hele vreemde zware schoenen aan. Hij probeerde naar beneden te lopen maar gleed steeds uit en viel tot drie keer dood neer. Toen stond hij weer naast me en stelde ik voor dat we moesten samenwerken. We gingen arm in arm, stap voor stap naar beneden toe en kwamen veilig beneden. Daar waren de twee engerds weer. Ze waren onkwetsbaar en wilden ons vermoorden. Op een gegeven moment kreeg ik door dat wij ons moesten inleven en dat we dan hun gedaante aan zouden nemen. Dit deden en we kregen ook hun uiterlijk. Ze schrokken. We konden ze nu ontmantelen en ze werden hulpeloos. Ze konden ons niks meer doen. We vroegen of ze dit al vaker hadden gedaan, waarop ze antwoordden dat ze dit al 10x hadden gedaan. Want als ze dit niet deden, dan kwam de Smeul (zo heette die) achter ze aan. Er verscheen een soort duivel in pak en hij nam ze mee omdat ze geen slachtoffers voor hem hadden.'

Ik vraag me af of ik mijn eigen droom nou heb gedraaid tot een rond verhaal of dat het verhaal zo sowieso gelopen was? Hetgeen wat ik alleen juist altijd hoor over dromen is dat het juist bij een angst of iets raars blijft.. zonder dat er oplossingen komen bovendrijven.
Verder heb ik de laatste tijd ook al twee keer over bovennatuurlijke dingen gedroomd.. Waarvan ik nog weet dat ik er eerst heel bang van was in mijn droom en ook merkte dat ik zwaarder ademde maar dat ik me op een gegeven moment besefte dat ik het beter kon accepteren en dat ik toen weer veel rustiger kon ademen..

Ik ben benieuwd wat jullie hierover te zeggen hebben.

Screaming Lobsters
30 augustus 2008

Meestal als ik wat wakkerder begin te worden, merk ik dat ik mijn droom ook kan sturen.

Miranda36
2 september 2008

Ik droom mezelf in slaap en kan die dan altijd sturen :)

Dreamgirl 13
14 juni 2012

ik begrijp je wel. Ik heb ook altijd van die vreemde dromen, en als ik ze dan aan mijn vriendin vertel zegt ze dat ik er beter wat aan kan doen. Ik vind ze juist prachtig, lekker vaag en vreemd maar ook leuk en grappig. Ik heb een reeks vreemde dromen gedroomt en ik ben ze nu ook aan het opschrijven. Mijn favoriete dromen zijn die waar ik kan vliegen of in iets verander. Toen ik klein was vond ik vreemde dromen eng, maar ze worden steeds leuker en grappiger. Deze droom hieronder is één van de dromen die ik heb opgeschreven en is tevens de aller vreemste droom ever! Let op! het is echt heel vreemd.

Ik droomde dat ik in een oude havenstad was terug in de tijd en dat een vrouw speren naar mij aan het gooien was. De vrouw had lang zwart haar en ze was half bloot met een ijzeren & gouden gevechtskledij. Ik ging snel opzij en ze miste me net, ik bleef even staan op de plek waar ik toen stond en zag dat ze nog schoot op de plek waar ik stond. Ze ging weer op mij richten en ik dook snel achter iemand (volgens mij een man van mijn kant) waarvan hij (terwijl ik keek naar de plek waar ik net stond) een speer door het midden van zijn lichaam en ik voelde de speer door hem heen boren. Ik draaide mijn hoofd en zag de speer er van achteren uit steken. Het had mij bijna geraakt en ik keek recht naar de punt van de speer, Ik voelde eraan en toen ik de speer net aanraakte viel diegene die voor me stond neer. Ik en de vrouw keken elkaar recht in de ogen en toen ik zag dat ze langzaam weer klaar begon te staan om de speer te gooien. Ik rende snel naar achter en voelde de speer weer vlak langs me scheren. Opeens was ik in de hal en deed de tussendeur dicht, rende naar de trap en ging snel naar boven. Toen ik op de laatste trede stapte hoorde ik mijn naam die mijn moeder riep en ik zag haar in de deur opening staan toen zei ze: ‘kom maar terug, ze zijn gepakt.’ En ik zag opeens die mensen op de trap zitten, met een arm en been klem. De vrouw die eerst met speren naar me gooiden en nu verslagen op de trap zat en nog twee mannen naast haar op dezelfde tree (het is een wonder dat het paste want alle treden waren even smal) de middelste man die kon vliegen met zijn handen of voeten (dat wist ik (zomaar). Terwijl ik weer naar beneden ging keek ik in de ogen van de vrouw die vriendelijk glommen (alsof zij al jaren mijn vriend was). Ik stapte over hun heen naar beneden en ik voelde dat ze zich ellendig voelden. Toen ik over hun heen was gestapt had ik het gevoel dat ze er niet meer waren, en toen ik me omdraaide was dat ook zo. Ik ging weer naar boven en opeens stond mijn moeder achter me en zei dat ze even ging kijken (eerst op mijn kamer). toen zag ik op mijn bed iets bewegen en vluchtte naar mijn moeders kamer. Ik hoorde achter me: ‘ze ontsnapt’. Ik hoorde het geluid van een speer door een lichaam en ging op de vensterbank zitten in het open raam. Ik voelde geen enkele angst en toen ik voetstappen hoorde die van mijn kamer naar die van mijn moeder gingen zat ik klaar om te springen. Ik voelde dat de vliegende man in de deur opening stond en sprong zonder aarzeling uit het raam en vloog omhoog zonder maar een centimetertje te vallen.
Toen ging de wekker maar ik viel weer in slaap en droomde toen dat ik die vliegende man was vanaf het moment dat hij op de trap vast zat. Ik ging naar mijn kamer rennen (ik heb nog nooit zo zacht gerend) en klom als een aapje op mijn bed. Toen ik op het bed zat kwam ook die andere man, maar hij struikelde en Martha had het been gezien en toen realiseerde ik me dat ik (in Martha vorm) ervandoor ging en riep: ‘ze gaat ervan door’. Met een swing vloog ik het bed af en wist dat nadat ik over Martha’s moeder vloog dat meisje een speer door haar heen stak. Ik rende naar Martha’s kamer en zag Martha op de vensterbank zitten, ik probeerde haar te pakken maar ze was al gesprongen. Ik keek toe hoe zij over de daken aan de overkant vloog (ik bergrijp niet waarom ik er niet achteraan vloog).

iets vager kan je niet bedenken!

Visje12
15 juni 2012

Ik heb ook een droom gehad die ik op het laatst ging sturen omdat het waarschijnlijk te gevaarlijk werd voor me.
Ik was bij een man thuis (waarom weet ik niet) en voelde me niet zo op mijn gemak. Ik kan nu me niet meer herinneren of het een slechte man was, maar volgens mij wel. Op een gegeven moment ben ik weggegaan. Toen ik de voordeur uitliep kwam ik een man tegen met een vlammenwerper in zijn hand. Hij keek mij heel eng aan, maar ging naar boven. In eerste instantie had ik niets door, maar bekroop mij wel een eng gevoel. Op een gegeven moment hoorde ik de man waar ik op bezoek was geweest ontzettend gillen. Ik was zo ontzettend bang..... vond het vreselijk voor die man maar durfde hem niet te gaan redden en ben gaan rennen en me verstopt in een portiek verderop......... toen werd ik een beetje wakker waarschijnlijk en ben ik de droom gaan sturen..... dat ie voorbij liep en me niet kon vinden............. pfffffffffffff ik had hartkloppingen bij deze droom. Ben benieuwd wat dit te betekenen heeft eigenlijk.

27 juni 2012

Ik heb zo iets ook maar dan als ik wakker ben ik zie altijd een mooie witte draak naast me vliegen ik heb hem Snowy genoemd. ik zie ook als ik naar school ga overal in de bomen zitten kleine huizen voor de andere draken ik kan dat maar ik weet niet hoe ik had al bevraagt aan mijn vriendin of er misschien van die huizen of een draak bij me was maar zij zag ze niet. Ik denk dus dat het gewoon mijn fantasie is maar het is wel cool en Snowy is echt heel schattig maar als iemand die dit leest stuur ff mail want ik wil heel graag weten

Demi