Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Vreemde droom van mijn moeder

5 jaar geleden

Dit is een droom van mijn moeder, hopelijk kunnen jullie mij daarover meer vertellen!

Mijn moeder woonde bij haar ouders ( in het NU) in een huis wat ze niet kent. Het huis was ingericht met ouderwetse meubels. Ze zou even met haar ouders met de auto weggaan, maar ze stapte toch uit omdat ze haar mobiel vergeten was. Binnen gekomen zag ze dat het hele huis overhoop was gehaald en de meubels gek op elkaar stonden. Ze schok en haalde haar vader erbij, die reageerde heel luchtig hierop en liep naar boven. Mijn moeder schok nog een keer omdat haar zoon nog zou liggen te slapen en ze was bang dat de inbrekers hem vermoord zouden hebben.
Ze liep de trap op naar boven en liep een de slaapkamer van haar ouders in ( het voelde aan als de slaapkamer van haar ouders ) In de kamers was een gat gemaakt in de muur waar de inbrekers binnen zijn gekomen. In deze kamer staat alleen een tweepersoonsbed met daarover heen plastic en in de hele kamer rommel/stof van het gat in de muur.
Mijn moeder loopt de trap op naar de zolder en op de overloop ziet zij heel veel waslijnen met allemaal babykleertjes eraan. Ze vraagt aan haar vader waarom hij zoveel babykleertjes heeft hangen, hij zegt ‘ ach je weet maar nooit ‘ . Mijn moeder zit een mooi roze vestje hangen en die wil ze graag meenemen. Ze pakt hem en zit dat er een hele mooie glimmende sluiting op zit die ‘klik ‘ zegt als je hem dichtmaakt. Ze gooit het vestje de trap af in de donkere hal. Het enige wat ze in de hal ziet liggen is het vestje met de armen gespreid.
Ze loopt de zolder verder op en ziet enorm veel speelgoed en mooie beelden wat allemaal door elkaar staat. Ze ziet een skelter zonder zitting en vind dat mooi voor haar kleinzoon. Ook ziet ze een wandelwagen , maar als ze dichterbij komt, ziet ze dat hij bijna uit elkaar valt.
Opeens komt er uit een nis in de zolder door een deur een vriendin van haar vader die zegt ‘ in mijn kamer is niets gebeurd’.
Mijn moeder loopt weer naar beneden naar de woonkamer, waar ze een onbekende vrouw op de ruit hoort tikken die zegt’ ze zijn de hele dag al bezig geweest om dat gat te maken om binnen te komen’.
Mijn moeder wil nu de politie bellen maar heeft de mobiel van haar zoon in haar hand, waarvan ze niet weet hoe hij werkt. Ze drukt een verkeerd nummer en krijgt een bekende aan de telefoon die een gezellig praatje wil maken. Zij geeft gelijk aan dat dat nu niet kan omdat ze de politie moet bellen.

Ik hoop dat jullie mij hier wat meer over kunnen vertellen/verklaren.
Alvast bedankt!

5 jaar geleden
Beheerder

De "inbrekers" zijn van die typische schaduwfiguren uit het onbewuste.
Het gat in de muur is de wand die het ego scheidt van het onbewuste.
In een droom valt die afscheiding of weerstand meestal weg en komen elementen binnen die anders de kans niet krijgen (tenzij in bepaalde omstandigheden als triggersituaties).
De "vader" lijkt hier de tovenaar van het onbewuste die alles heeft hangen wat je wensen kunt.
Het gaat hier om kinderkleding dus ook om het verleden, of iets wat past bij het kind in haarzelf.
Vrouwen lopen vaak hun hele leven met kinderwensen rond als levensopgave, vooral als alle vogels het nest hebben verlaten. (het lege nestsyndroom).
De zolder is een plaats van het hoofd en de herinneringen.
Wat zou ze nog moeten met een roze kindervestje? Daar haakt ze zelf naar (hang naar liefde en/of zorgbehoefte).

Het is mogelijk dat alle kleertjes een wasbeurt hebben gekregen en dat wijst op een verwerking.
Maar waarom zou uitgerekend die vader dat hebben gedaan?

In de hal ligt het vestje uitgespreid, alsof het kind omlaag is gesmeten of verloren is gegaan. (vruchtafdrijving?) Het vestje kan een metafoor zijn voor het stoffelijke lichaam waaruit de ziel is verdwenen. Roze is ook een huidskleur, of een (verloren) liefde/droom.

De politie kan op een schuldgevoel wijzen. De politie is het innerlijk gezag en het geweten.
De "inbrekers" kunnen een confrontatie vormen voor iets wat langdurig is onderdrukt of buitengesloten.
Kan natuurlijk op het kwaad en woede wijzen of verwijten. Kanten die ze liever buitensloot.2 keer bewerkt. De laatste keer was 5 jaar geleden door Sheherazade.

5 jaar geleden

Dank je wel!!
Klopt heel goed met hoe mijn moeder nu denkt en doet!