Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Kleuter en Puber

20 september 2016

Hoii

ik wil graag even proberen mijn eigen droom uit te leggen en daarna jullie uitleg te horen.

Ik droomde dat ik met een vriend? van mij in een huis was waar de deuren open stonden.
We gingen naar binnen en zagen een vrouw. In mijn kleuter jaren heb ik dit ook gedroomd geloof ik maar wel anders.
De vrouw was nu streng geworden. Ik droomde dat ik geestelijk weer kleuter was en dat ik op haar zolder wilde spelen met speelgoed. Het mocht niet en ze werd boos en we moesten weg gaan anders belde ze de politie. We gingen maar weg.
Vroeger droomde ik dat het een hele aardige vrouw was die het gezllig vond en ons aardig en lief behandelde, toen was ik in het echt ook kleuter. (raar hoe een droom weer zo boven kan komen). Daarna droomde ik dat ik huiswerkzat te maken voor een raam in een hotel kamer in mijn eentje. Achter het raam was een mooie azuurblauwe zee en een strand. De zon scheen en iedereen buiten was blij/vrolijk.... maar ik was binnen mijn huiswerk aan het maken. Ik kon alleen maar foto's maken van de zee en daarvan genieten en naar iedereen sturen om te laten zien hoe goed ik het zogenaamd had.. Ik belde naar mijn ouders dat ik maar zo alleen zat daar. Er werd niet echt aandacht aan besteed...

Mijn uitleg:

De deuren die openstaan staan voor gastvrijheid. De vrouw was vroeger aardig omdat ik nog geen verantwoordelijkheden had toen. Nu was ze streng. Ik kan natuurlijk niet meer spelen op mijn leeftijd (niet dat ik daar behoefte aan heb maar wel in rust) ik moet nu huiswerk maken en andere dingen. Daarom belde de vrouw de politie. (autoritair en kijken of je alles wel juist doet is de rol van de politie in de droom). Ik word niet meer als kleuter behandeld maar als volwassene. Daarna zat ik huiswerk te maken voor het raam naar de zee kijkend. Ik denk dat dit deel vrij letterlijk is op te vatten. Ik moet huiswerk maken terwijl ik liever droom over mijn emoties en vakanties+reizen die ik later wil maken en ik ben met mijn hoofd al bij de vakantie van volgende zomer. Maar dat kan natuurlijk niet want er is nog een hoop werk te doen.. De foto's maken en doorsturen kan staan dat je je beter voordoet dan je bent of opschept? De gesloten ramen geven de afzondering aan. Het contrast is groot met de blij mensen BUITEN het raam... In de hotel kamer is het donker en vol werk en erbuiten licht en zorgeloos net als het kleuter zijn met het speelgoed.


wat is jullie kijk op de droom?
Groet CE



2 keer bewerkt. De laatste keer was 20 september 2016 door C>E.

20 september 2016
Beheerder

Denk dat je het heel goed verwoord hebt.
Dat strand staat voor expansie, vrijheid, net aan de rand van het onbewuste.

De foto's zijn statische opnamen het leeft niet.
Je zit opgesloten in je hokje en zou liever buiten spelen en van het leven genieten.
Studeren en leven zijn tamelijk tegengestelde begrippen.
Toch moet je vaak hard werken om tenminste later te leven.
Leven is iets ongrijpbaars dat je niet kunt vasthouden of -leggen, zoals die foto.
Toen ik studeerde stond ik in de avond ook vaak te kijken naar de jongens en meiden die lekker naar het strand gingen of een avondje uit. Ik had er niet eens het geld voor en nog minder de tijd.
Toch is geestelijke ontwikkeling op termijn belangrijker en vooral duurzaam.
Het is een investering in de toekomst. Maar elke verloren dag komt ook nooit meer terug.
Dillema.

De vrouw is denk ik je geweten.
De zolder je hoofd waar geen tijd meer is om te spelen en niksen.

Je voelt je eenzaam en achter glas.

21 september 2016

De open deuren wil zeggen dat je bereid bent om nieuwe ideeën en mogelijkheden te willen omarmen. Misschien is het een gevoel, dat je hebt, om als een kleuter behandeld te worden en is de vrouw overbezorgd. Op de zolder leg je oude spullen neer. Daarom staat de zolder als bovenkamer die oude herinneringen weer tot leven brengt. Deze vrouw beschermt haar spulletjes ook erg goed.

Net als in de tarot munten (of pentakels) acht ben je kennis en vaardigheden aan het ontwikkelen. Je staat aan het begin van een taak die vooruitzichten heeft, maar wel veel tijd in beslag zal nemen. Je zult dan later met trots terug kijken wanneer je resultaat hebt behaalt.

Ook die foto is een herinnering. Het legt een moment vast. Foto’s zijn altijd oude beelden. De azuurblauwe zee staat voor verfrissing. Blauw is de kleur van het keelchakra, dat bekend staat als het centrum van de wilskracht.