Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Wilde dieren

Moefel
5 jaar geleden

Hallo,

Ik droom de laatste tijd vaak over wilde en/of sterke dieren.

Eerder droomde ik dat ik bang voor de wilde dieren was, maar dat de dieren rustig waren en dicht bij mij kwamen. Dat voelde alsnog onwennig voor me. Hoewel ik de geruststelling van hun warme vacht ook kon voelen.

Ook heb ik een keer gedroomd dat ik omringd werd door wilde paarden die echt heel erg dichtbij me gingen staan. Ik werd bang. Zeker omdat een van de paarden zijn kont tegen me keerde en ik bang was dat ik een flinke trap van de achterpoten zou krijgen. Dat gebeurde niet. De paarden waren kalm. Wel deed een ram onrustig waardoor ik per ongeluk mijn werktelefoon liet vallen. De ram nam de telefoon in zijn bek en beet er hard in. De ram was echt sterk. Ik was wel sterker. Ik kon hem bij zijn kaak grijpen, waardoor hij de telefoon losliet.

Gisteren droomde ik dat ik buiten was op een veld. Ik zag een tijger en een wilde hond. Beiden lieten hun scherpe tanden zien. Er kwam een cheetah voorbij gerend. Ook was er een leeuw. Er waren paarden. Daarna zag ik plotseling een hele mooie wolf met mooie blauwe ogen en lichte vacht. Ik benoemde het: "Wow! Er is zelfs een wolf!" Sommige dieren kwamen dicht bij mij in de buurt zitten. De wolf bleef wel op enige afstand.

Verder droomde ik dat ik een licht roze broek en een gele trui droeg. Iemand zei dat ik me om moest kleden, maar ik zei dat ik deze kleren juist aan moet houden. Ik droeg ook iets van een amulet om mijn nek, maar er stond niets op. Ik was ook op een date met een Indonesische jongeman (ik heb gewoon een oer Hollandse vriend). Hij was erg druk in de weer om mij te verwennen. Hij bereidde allerlei soorten gerechten. Hij wilde onderzoeken voor welk eten ik zou kiezen, om mij goed te leren kennen. Dus wilde hij er zeker van zijn dat ik een ruime keuze had. Uiteindelijk koos ik voor zalm. Dat heb ik lekker opgegeten.

Heeft iemand een idee wat deze dromen kunnen betekenen?

Alvast bedankt!

5 jaar geleden
Beheerder

Misschien ben je nog jong. De dieren staan vaak voor de gevaren van het leven en alle avonturen.
Dieren zijn nog niet menselijk bewust geworden want dan zouden ze transformeren naar een hogere vorm.

Een ram is een drammer, een koppig iemand. Die ontneemt je een communicatiemiddel.
Nu zijn de tegenwoordige telefoons letterlijk een verslaving geworden waar mensen geen moment buiten kunnen. Dus het kan ook een gezonde woed zijn van die ram. Zo van Hé! ik ben er ook nog.
Er is meer dan Pokemon.

Het lijkt mij dus dat je iets te weinig aandacht schenkt. Ook de gevaren van wilde dieren worden veronachtzaamd. Zo lopen er als zombies over de straat verloren in hun virtuele wereld en letten nergens meer op.

Dieren en vooral gevaarlijke dieren zijn in het wild nodig anders zou de rest niet meer opletten.
Het gevaar dwingt dus tot bewustwording en kracht.

Soms is een wolf een totemdier. Hij vertegenwoordigt de instincten. In het sjamanisme ook de geest.
Vandaar wellicht die blauwe ogen. Een met de natuur. Maar de mens is de natuur al lang vergeten.

De Indonesische jongen komt uit een tegencultuur en staat juist wel dicht bij de natuur.
Hij is ook een beeld uit het onbewuste met connecties tot de jungle de goena goena en het spirituele.
Nu moet hij nog uitvinden wat bij jou past want "wat lust je" dat wil zeggen, je interesses en talenten, levensmogelijkheden enz. Hij is deel van je innerlijke wederhelft.
Bruin omdat hij meer chtonisch is (aards) Maar het aardse, essentiële is daar nog volledig opgenomen in het spirituele of animale (animistisch/ paganistisch pantheon).

Moefel
5 jaar geleden

Hallo,

Haha, ik ben niet jong hoor, Sheherazade. Misschien klinkt het zo omdat het over wilde dieren gaat ;-).

Wat betreft de Ram herken ik wel. Hij ontneemt mij van mijn werk (werktelefoon). Momenteel heb ik een hoop verantwoordelijkheden op het werk. Ik neem dit erg serieus, ten koste van mijn eigen tijd. De ram ben ik eigenlijk zelf. Daar moet ik beter naar luisteren inderdaad.

Ik snap niet wat je bedoeld met zombies op straat en virtuele wereld. Dit heeft, lijkt mij, niets met de droom te maken. In mijn droom ben ik me overigens wel bewust van de kracht van de dieren en heb daar respect voor. Mijn eerste reactie is angst. Maar zij zoeken toenadering tot mij en door hun rust, kan ik kalmeren, hoewel ik wel behoedzaam blijf. Ik ben erg benieuwd wat dat kan betekenen. Ook ben ik benieuwd wat de wolf mij te vertellen heeft. Dit is nu de tweede keer dat ik over deze wolf droom.

Leuke uitleg over de Indonesische jongen. Zo had ik hem niet gezien. Ik herken dit ook op dit moment in mijn leven.

Ik was ook nog benieuwd over mijn kleren. Licht roze broek, zacht roze trui. En amulet. Ik wilde me niet omkleden. Dit leek belangrijk.

5 jaar geleden
Beheerder

Roze is natuurlijk een zachte tint die vaak met liefde en erotiek te maken heeft.
Het kan ook betekenen dat je het leven met een roze bril wilt zien.

Tja, die virtuele wereld waar steeds meer mensen aan verslaafd raken.
De obsessie van het mobieltje die overal het leven verstoort.
Het is een doelbewuste manier om mensen te verhinderen in te keren en na te denken.
Staat ook compleet haaks op die Indonesische jongen.

Het mobieltje veroorzaakt een hectisch bestaan van verdeelde aandacht. (fragmentatie/ adhd)
Dat telt dan weer op bij de toch al hoge stress.

(Ze hebben nu een soort kijkbril uitgevonden, zodat mensen helemaal geïsoleerd worden.
Oortelefoon in en visueel online. Dagdromers.
Vandaag nog liep er een tegen mij op.
Ipod (*bord) voor de kop, zien verder niets, geheel gehypnotiseerd.
En dat in een groep.

5 jaar geleden

De wilde dieren in je droom gedragen zich ook als wilde dieren maar doen jou niets ondanks het feit dat je vroeger wel bang was. Maar nu je er gewend aan raakt begin je het zelfs wel mooi te vinden die wilde dieren.
Ik denk dat je vooral naar de eigenschappen van de dieren moet kijken, zoals de wilde paarden. Het paard staat voor de vrijheid om jezelf assertief te uiten. Voor je passie en je motivatie.
Een tijger wil zeggen dat je op je intuitie kunt vertrouwen en dat je snel kan handelen als je ziet dat dit nodig is. Dat je de kracht hebt om obstakels te nemen als of het je totaal geen moeite kost.
De wilde hond wil zeggen dat jij je individualiteit weet te behouden binnen een groep en de lijnen ziet binnen de samenwerkings processen.
Cheeta gaat vooral om snelheid kunnen maken en goed kunnen focussen op het doel. De eigenschap om snel je dromen en wensen te kunnen verwezenlijken.
De leeuw is zelfvertrouwen en kracht. Het kan ook gaan over innerlijke emoties die moeilijk te temmen zijn.
De wolf staat voor intelligentie en sterke intuitie. Voor Balans, discipline en samenwerking. En het vermogen om anderen de duidelijke grenzen van hun territorium kenbaar te maken.
De geit, grappig dat dan een redelijk onschuldig dier onrustig is en iets stouts doet. Aan de andere kant, dat hoort ook wel een beetje bij geiten. Geit staat voor sterke werk ethiek en omdat de geit je werktelefoon afpakt, denk ik ook dat je het die kant op moet zoeken. Ambitie, balans en moed. Ook is de geit nieuwsgierig en dat kan het dier soms in de problemen brengen.

Voor mij lijkt het erop dat je deze eigenschappen in je zelf zou kunnen vinden en zou kunnen ontwikkelen en sommige heb je misschien al reeds ontwikkeld. Of dat het eigenschappen zijn die je nodig hebt.

De kleur geel staat voor ontwaken, bouwen aan hogere inzichten en bewust zijn.
Rose staat voor bescherming, (ver)delen, opmerkzaamheid, liefde, zachtaardigheid.

amulet staat voor bescherming.

5 jaar geleden

Nog een aanvulling op de wolf, overdragen van kennis. Kan dus zijn dat jij zelf kennis gaat overdragen of dat je een leraar op je pad zult krijgen, of misschien al hebt.

Moefel
5 jaar geleden

Wauw dunja! Super bedankt voor je mooie uitleg! Ik herken het enorm. Momenteel heb ik die eigenschappen echt nodig voor mijn werk. En ik zie onlangs dat ik ze idd heb of aan het ontwikkelen ben. Erg fijn jouw uitleg!