Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Moeder en vriendin

Joop
9 september 2016

Mijn moeder is 2 jaar geleden overleden, mijn vader 1 jaar geleden. Het huis van mijn ouders hebben we verkocht en ik vond het altijd een erg fijn huis met een mooi uitzicht op de weilanden. Ik haalde er altijd een soort rust van rust uit als ik er naar keek. Vannacht heb ik een rare droom gehad die ik niet helemaal kan verklaren met het droomwoordenboek. Heeft iemand hier enig idee wat onderstaande allemaal kan betekenen?

Ik droomde dat ik een relatie had met een kennis/vriendin van me (niet mijn vriendin, terwijl ik er wel een heb), we woonden samen in het huis waar mijn oppas van vroeger eerst woonde en een deel van de gordijnen aan de voorkant van het huis waren afgebroken, ook keken we naar buiten. Vervolgens nam ik haar mee naar een ander huis, mijn ouderlijk huis; we knuffelden daar constant. Eerst liet ik haar vanuit de woonkamer het uitzicht op de weilanden zien waar ik van genoot, echter stond er na een tijdje een dorpje met een kerk in de verte wat me verbaasde. Vervolgens nam ik haar mee op mijn rug naar zolder (mijn oude kamer), ook daar gingen we weer naar buiten kijken. Mijn moeder was ook op die kamer en dat vond ik erg aangenaam. Ze gaf me advies en volgens mij huilde ze ook heel even. Op het einde kwam ook de dood langs die zei: The rent is due en ik zag wat bloed. Daarna werd ik wakker.

9 september 2016

Hai Joop,
De relatie is een aanvulling op leegte. Een vriendin is een spiegel van je vrouwelijke zachte kant. Het zorgzame, emotie en intuïtie. Het huis is je lichaam en ziel. De gordijnen is als een sluier, maar is afgebroken. Dus kan het iets onthullen. Het knuffelen is een manier van liefde vragen. Waarschijnlijk het gemis wat je nu als wees hebt. Het kerkje is een godshuis en spirituele voeding. Huilen maakt emotie los. Op de zolder leg je vaak oude spullen neer. Vergeten herinneringen of onderdrukte gedachtes die onthuld worden. De zolder vertegenwoordigt tevens je geest.

9 september 2016
Beheerder

Denk dat het kerkje en die vriendin wel een verband kennen.
Zij kan een beeld zijn van de anima.
Het kerkje kan voor geloof staan maar is ook een zielshuis.
Het staat nog ver, dat betekent, in wording.
Een nieuw soort ouderlijk huis (vaderhuis, alhoewel de kerk vrouwelijk is, namelijk de bruid, ofwel een moedersymbool).

Het kerkje kan een aanloopje vormen naar een innerlijk huwelijk.

De gordijnen als sluier doet wat denken aan de illusies van Maya.
Pas met de dood worden de sluiers weggenomen.
Het afgebroken deel wijst op iets in je verleden en in jezelf.
Het is voorbij het huis is verkocht, het ouderlijk nest opgeruimd en dan voel je je ontheemd.
Maar nu komt het vrouwelijk archetype tot leven.

Tja, de dood komt de rente innemen.

De voorkant van het huis is zeg maar de persona, het masker, je bewuste houding.
Een gevel zegt veel over wie je bent. Het gezicht wordt ook wel je gevel genoemd.
De zolder is een bergruimte, maar soms ook je hoofd.

Merkwaardig is dat je haar op de rug neemt. Dat is immers een last op je nemen, alsof ze niet op eigen benen zou kunnen staan.

Joop
10 september 2016

Het lijkt er inderdaad op dat ik aan het worstelen ben met mijn nieuwe leven en dat ik aan het zoeken ben hoe ik dat invulling moet gaan geven. Bedankt voor jullie hulp! :)