Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Koperen vat

5 jaar geleden
Beheerder

Een mij bekende man komt een schemerige huiskamer binnen.
Hij is net als in het echt nogal zwaar van postuur.
Op de vloer ligt een ouderwets dik wollen kleed in voornamelijk bruin/ rode tinten.
Ongeveer die Kashmir stijl.

Hij laat een koperen cylinder zien.
Eerst denk ik dat het een patroonhuls met hagel is uit een jachtgeweer.
Hij heeft zoiets in de hand.
Maar dan is de huls plotseling veel groter, ongeveer de grootte van een soepblik. (deed ook wel denken aan een tabakspot ?)
Hij zet de koperen huls/ bus op tafel.
Dan heeft hij ineens een groot eveneens koperen vat in handen dat wel iets heeft van een biervat.
Hij zet het zware ding op de grond en dan is het ineens een stuk platter.
Met een soort glazen plug met schenktuit en een hamer slaat hij het vat aan.
Daarop staat er een soort glazen waterbak in de kamer van een 0,5 x 0,5 x 2 mtr.
Er staat een laag water in en met de eerdere huls, die hij op een of andere manier aansluit, ligt de bodem vol met witachtige korrels. Het water reageert hierop heftig en bruist en stroomt.
Met de hand verdeel ik de korrels en roer wat om.
Het proces moet ongeveer 4 uur duren?

"Toevallig" zag ik buiten een in dit geval zinken/aluminium vat half onder een auto liggen en dacht weer aan de droom.2 keer bewerkt. De laatste keer was 5 jaar geleden door Sheherazade.

5 jaar geleden

Je wordt benadert door een man met body. De wollen kleed in de aarde kleuren staan voor degelijkheid.
In de alchemie wordt koper verbonden met Aphrodite. Om die reden werd van brons spiegels gemaakt. Ons vruchtbaar godinnetje komt ook weer terug in een symbool als de koperen cilinder. De cilinder transformeert in een soort tabakspot. Voor mij is het net als een heksenketel die symbool staat voor de schoot van de vrouw. De schenktuit doet me denken aan de Hoorn des Overvloeds. Het bruist en stroomt en het water is als ons bloed een transportmiddel.

5 jaar geleden
Beheerder

Hoi Esme

Wel, om in stijl te blijven, er komt dus wat leven in de brouwerij.

5 jaar geleden

Het doet me denken aan pentakels of munten koningin die staat voor (werken aan) vruchtbaarheid. Het kan heel goed zijn dat vaardigheden en kennis gebruikt wordt. Daar pluk je de vruchten van.
De Keizerin is de prachtig geklede Zomer-koningin, het centrum van de festiviteiten rond de oogst. De waterval stort zich uit in de vijver (het mannelijke en het vrouwelijke verenigen zich). De overstromende rivier symboliseert de jaarlijks terugkerende en vruchtbaarheid brengende regens en overstromingen. Planten groeien en bloeien rijkelijk aan haar voeten. Het koren rijpt op de voorgrond. Het is de tijd van de hoorn des overvloeds.

Het kan gaan om leven in de brouwerij. Meer genieten van het leven of genieten over wat er om je heen gebeurt. Wat mij opvalt dat je om steeds meer waardering krijgt op het gebied van droomuitleg. Er wordt steeds meer gereageerd op je analyses.
De betekenis van het jachtgeweer zal je wel duidelijk zijn. Er is plezier in ontvangen als geven.1 keer bewerkt. De laatste keer was 5 jaar geleden door Esme.