Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Dieren in slaapkamer terwijl ik 'half' slaap

Iris
5 jaar geleden

Hoi iedereen,

Ik heb een vraag deze is niet voor mezelf maar iemand vertelde me dit en ik zou graag de betekenis willen weten.

Er is een meneer die wanneer hij wakker is maar toch ook weer niet dieren zijn slaapkamer binnen ziet wandelen (leeuwen,tijgers,panters). Deze gaan vervolgens op zijn kast zitten.
Ook kwam er een keer een bekende in zijn slaapkamer gelopen (die hij misschien 1 keer heeft gezien). Met de dieren had hij geen probleem dit voelde goed maar bij de man werd hij onrustig en heeft daarom een kruisje geslagen daarna was het goed.
Een andere keer was hij aangekleed en dus ook wakker en liep hij naar beneden en toen zag hij een mooie vogel in z'n gang. Deze wilde hij pakken maar verdween (loste als het ware op).

Weet iemand hier iets over? Alvast bedankt!

5 jaar geleden

Het lijkt op een hallucinatie. Weet je ook of de man last heeft van stress of dergelijke. Alleen een kruisje slaan voor iets dat ongewild is, is te makkelijk. Dat kunnen zijn gedachten zijn, dat als hij een kruisje slaat, dat dan de problemen opgelost zijn.
Hoe kom je aan het verhaal?

5 jaar geleden

Mijn moeder werkt bij senioren en hij is best spiritueel. Hij vertelde dit omdat hij weet dat mijn moeder hier niet raar van opkijkt zegmaar en hij wilde graag weten of ze misschien weet wat het zou kunnen zijn.

5 jaar geleden
Beheerder

Het komt bij ouderen vaker voor dat ze gaan hallucineren.
Deels door eenzaamheid, in zichzelf gekeerd zijn, maar ook door de afnemende weerstand tegen invloeden die ze vroeger wel buiten het ik konden houden.
Zo kunnen herinneringen van heel vroeger als verwerking nog steeds actief worden.
De vergeetachtigheid is een retrograde amnesie de de paaltjes vallen in omgekeerde volgorde om.
Eerst de meer recente en pas veel later de jeugdherinneringen die dieper zijn ingeprent.
Ook kan het voorkomen dat er spikkels in het oog optreden die hallucinaties kunnen opwekken omdat het brein aan patroonherkenning doet en er iets van wil maken.
Hallucinaties bij dementerenden zijn bijna klassiek te noemen.

Dus is het de vraag hoe die meneer normaal gesproken is?
Natuurlijk zijn er mensen die geheel gezond zijn en toch stemmen kunnen horen, of dingen waarnemen die er niet zijn.

Het lijkt mij duidelijk dat hij een bepaalde (misschien specifieke) bijgelovige angst koestert en die projecteert. Hij slaat een kruisje als bewering tegen het kwaad.

De dieren die gevaarlijk zouden zijn in de realiteit jagen hem vreemd genoeg geen angst aan.
Het zouden totemdieren kunnen zijn, of krachten in hemzelf die als dier verschijnen.
Zo zou een leeuw voor b.v. natuurlijke territoriumdrift kunnen staan waar in dit geval een indringer binnenkomt. De kamer is zijn psyche en hij identificeert zich daar letterlijk mee.
Bij ouderen (geriatrie) wordt nauwelijks rekening gehouden met hun recht op en behoefte aan privacy.

Het komt bij mensen met stoornissen vaker voor dat ze minder bang zijn van dieren als van mensen.
Dit zal vooral zo zijn, als ze in het leven onaangename ervaringen hebben gekend die ze op veel latere leeftijd nog niet hebben verwerkt. "want al het on-geleefde komt boven" op het moment dat het leven geen vooruitzicht meer biedt en dus stagneert.

Het gordijn wordt op hogere leeftijd dunner en dus kan ook de geestelijk astrale wereld doorschemeren.
De condities van ouderen maakt dat ze te weinig afleiding hebben en daardoor in een semi-meditatieve toestand geraken waarin zulke vreemde verschijnselen kunnen luxeren.

Vergelijkbaar met een heremiet in een grot of klooster.1 keer bewerkt. De laatste keer was 5 jaar geleden door Sheherazade.