Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Grens

5 jaar geleden

Hey,

Vannacht droomde ik dat ik samen met familie leden van mij reed door een safaripark in Afrika met een soort tram. Ik zag geen dieren alleen maar een kale vlakte met een paar groene bomen ertussen.
Ik vond dat de tram te langzaam ging en ging lopende voor de tram uit op het spoor, net als mijn moeder. Eigenlijk dus best gevaarlijk maar we gingen veel sneller dan de tram.
Toen bleek het dat we alweer in ons dorp waren waar we wonen.
Daar was ik samen met een jongen die heel erg op mij leek en als een broer aanvoelde. (mijn moeder heeft ooit een miskraam gehad toen ze ook zwanger was van mij) dus waarschijnlijk was het anders mijn tweeling broer geweest) ik weet niet of het mogelijk is dat dit in dromen kan voorkomen en of je echt met een andere kant kan communiceren maar ik ben er wel van overtuigd vooral in deze eerste helft van de droom waar mee ik in het verleden was. (paar jaar geleden)
Samen zorgde we voor een klein kindje. Ik kan me niet meer veel herinneren van dat deel van de droom.
Oja er was toen een jongen die uit het verleden kwam ofzo?? Hij had nog een oude telefoon en toen legde ik hem uit dat je zo terug kon naar je eigen tijd ofzo iets. Omdat ik in mijn droom al eerder tijdgereist had wist ik hoe het moest. Gewoon concentreren op de tijd en toen was je in een andere sfeer of omgeving. Deze keer lukte het niet maar ja dat maakte niet echt uit. Mijn oma kwam ook ergens voor in dit deel van de droom maar hoe en wat weet ik niet meer ze was wel aan de andere kant geloof ik.

Toen later zat ik achterop de motor van mijn vader en reden we uren lang door een groen bos met een weg in het midden. Dit droomde ik eerder maar toen zat ik alleen op de motor en stopte de moter ermee en stond ik ook stil in het groene bos. Na voor mijn gevoel een uur (al ging het sneller dan in het bewust zijn een uur duurt.) kwamen we bij een grens van 2 landen. (ik dacht Turkije en nog iets?) De 2 landen waren begrenst met een brug over de zee. Er stond allemaal douane aan beide kanten. Ik wilde graag naar de overkant toe. Toen de douane niet keek liep ik stiekem over de brug heen en was ik aan de andere kant. Daar was een heel groot graanveld met gele koren die klaar waren om geoogst te worden. Ik zag ook een bordje staan met 14 (niet mijn leeftijd) voor de grens... Toen ik aan de overkant was werd me gevraagd om mee te doen aan een wedstrijd zwemmen? Droogzwemmen over de grond. Van een heuvel af achteruit naar beneden zwembewegingen maken was het meer. Het was met 3 andere mensen. Ik moest ondertussen ook andere dingen doen en moest multitaskend dat doen.
Ik werd ingehaald door allemaal maar op het eind voor de finnish maakte ik een eind 'sprint' zwemslag eigenlijk waardoor ik eerste werd. In de droom had ik een ander uiterlijk en ik was veel knapper en had een hoger zelfbeeld en was blij met mezelf (niet perce arrogant) maar niet zo onzeker als in het echt.

Opzich was het wel een fijne droom maar wel apart.
Wat kan het betekenen ik kom er niet uit omdat het zo rommelig is.
zelf wat opgezocht en kon dingen vinden over graan en nieuwe goede hechte vriendschappen? Dit kan namelijk wel kloppen.2 keer bewerkt. De laatste keer was 5 jaar geleden door C>E.

5 jaar geleden
Beheerder

Met de tram op safari?
Dat is natuurlijk nep, ongeveer zoiets als leunstoelreizen.
Later sta je dan echt in de wildernis die het onbewuste voorstelt (en het leven vol gevaren).
Maar wij horen niet meer in de wildernis, dus moet er meer achter zitten.
De tram loopt op een vaste rails en iemand anders bestuurt hem. (collectief vervoer van de kudde)
Gelukkig ga je wel op eigen benen staan en komt daarom ook sneller vooruit.

Het kindje kan een nieuwe mogelijkheid schetsen, maar kan ook de ziel of het Zelf symboliseren.
Mogelijk een produkt van jou en die onbekende?
De telefoon is een stukje communicatie, niet met een ander leven, maar met een stukje van jezelf.

Dan weer laat je je vader de koers bepalen op de motor die een beeld is van energie en libido.
Ook avontuur.

Een brug is een overgangssituatie. Het kan voorkomen dat je werkelijk aan de andere kant kijkt.
Maar hier gaat het om droogzwemmen, wat ook weer niet echt is. Misschien zand happen in de woestijn.
Overigens wordt de woestijn ook wel een zee genoemd. Immers een kameel is het schip van de woestijn.
Je loopt geen risico te verdrinken op het droge, het is geen waagstuk.

Nu ja, met die sprint zul je wel veel zand hebben doen opwaaien.

Het doet mij denken aan die leuke zeeschildpadjes, die vers uit het ei haastig naar zee moeten spartelen voor de vogels hen oppeuzelen.1 keer bewerkt. De laatste keer was 5 jaar geleden door Sheherazade.

5 jaar geleden

Dankjewel dus hoe is het dan uit te leggen als je het vertaald naar niet erg symbolische taal???

Iets dat nep is?
De groene boslaan is toch het onbewuste?
En dan de zandwoestijn een hele tegenstelling.
Heb je een verklaring voor mijn zelfbeeld wat in de droom hoger ligt en de grens met de douane hoort ook bij de overgangssituatie neem ik aan?
Dankjewel :)

ps: en inderdaad ook letterlijk stoof het zand allekanten op ;)2 keer bewerkt. De laatste keer was 5 jaar geleden door C>E.

5 jaar geleden
Beheerder

De grenswachters komen vaak voor.
Het is een functie die net als in het echt een controle uitoefent.
Soms moet je je daar niet door laten weerhouden (zou een aangekweekt geweten kunnen zijn).
Maar het kan ook iemand weerhouden die niet rijp is voor bepaalde inzichten of ervaringen.
Helaas is dat niet altijd van tevoren te zeggen.

Met nep bedoel ik dat het niet het echte leven is.
Proef zwemmen op het droge is de verdrinking vermijden en de stromingen van het leven. Ook die van het onbewuste met zijn draaikolken en rotsen (Scylla en Charybdis).

Met een brug over zee haal je geen natte voeten, maar is het reƫel om via een brug over een zee te gaan?

Het korenveld is rijp voor de oogst (en dat op deze tijd), dat is op zich een mooi beeld en geeft waarschijnlijk iets aan dat in jou gerijpt is en dan denk ik niet alleen aan vruchtbaarheid, want graan is een vruchtbaarheidssymbool, maar de gouden aren hebben ook een relatie met de Zon en het bewustzijn.
De droom geeft veel aan wat het ontdekken van het onbewuste inhoudt.

Wat in deze contekst de 14 inhoudt is nog niet duidelijk. (al ben je toch nog jong)
14 is wel een leeftijd waarop je als vrouw rijp bent. In de oudheid was je bij de eerste menstruatie volledig vrouw. Het was dus ook heel gewoon om op die leeftijd te huwen en kinderen te krijgen.
In een tijd dat je zelden 30-40 haalde was dat dus begrijpelijk te noemen.