Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Intens dromen

Olijfje
5 jaar geleden

Ik heb in 1 nacht 3 intense dromen, ze zijn niet leuk. 2 weet ik er niet meer, 1 daarvan weet ik iig dat ik ons huis in liep en er stond rook overal., geen brand maar rook.
De laatste droom die ik had was ik enorm aan het opruimen, ik was in een huis/kantoor waar ik heel veel spullen had staan vrnml uit mijn verleden, speelgoed kleren. Veel lag in het water of achter muren die ik af moest breken. Mijn familie was daar en ook de familie van mijn moeder. Terwijl ik bezig was kon ik uitleggen aan die familie hoezeer mijn moeder me altijd behandeld had, dat ze helemaal niet zo makkelijk is geweest voor mij zoals iedereen dacht
Ondertussen zit ik soms onder de teken en als ik er 1 wil pakken graaft ie zich in mijn lichaam, tot 2x toe, het voelt vies wn ik maak me zorgen. Ook ben ik druk aan het stofzuigen van insekten die op de muur zitten. Dan moet ik een hele muur af breken waar een herinnering in zit van vroeger, met veel verdriet haal ik het weg, het moet ook weg, wil alleen niet herinnerd worden aan de pijn in mijn droom. Ook allemaal houten speelgoed wat in het water ligt moet weg. Er lopen veel mensen rond in mijn droom maar ik ben het drukst aan het werk

5 jaar geleden
Beheerder

Je bent je verleden aan het opruimen.
De brand erin. Schepen verbranden.
Het is een verwerkingsdroom.
De teken en insecten zijn zowel angsten als stekende pijnen.
Ze klitten aan je vast.
Muren zijn afweersystemen, maar ze werken altijd twee kanten op.
Dus je isoleert je zelf ermee.

Toch kan onder de rokende puinhopen nog wel iets waardevols liggen.
Je hebt als het ware het kind in jezelf begraven.

5 jaar geleden

Het huis is je lichaam en ziel; je denken, emotie en eigenschappen. De rook maakt dat je niet goed kan zien. Het is net als mist. Je hebt hierdoor geen verre blik en overzicht meer. Hierdoor lijkt alles op rommel die je op moet ruimen. Het huis is veranderd in een kantoor (werkplaats). Al het oude blijkt nog te moeten worden opgeruimd.

Sommige dingen zijn in het water gevallen, dus mislukt. De muur is een blokkade, dat zorgt voor een obstakel om de dingen goed aan te voelen en te kunnen anticiperen. En daarmee om voor jezelf op te komen.
Heeft je moeder deze muur om je heen helpen creëren?
De teken irriteren en steken en parasiteren.