Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Geesten zien horen en voelen

5 jaar geleden

Hey allemaal,
Ik ben nieuw hier, en heb een account aangemaakt zodat ik jullie mijn verhaal kan vertellen en jullie mening kan horen. Mij. Verhaal:

Mijn oma is 4/5 jaar geleden overleden op 67 jarige leeftijd aan dementie. Mijn broer (nu 20 toen 16 volgens mij) is toen een paar maanden later uit huis geplaatst, en na 1,5 jaar weer thuis komen wonen. Toen hij weer thuid kwam wonen was het halverwege mijn 1e jaar op de middelbare school. Ik ging op een school nacht naar bed zoals altijd, en werd precies 12 uur wakker. Ik heb een foto van mijn oma staan op een kastje aan het einde van mijn bed, ik hoorde de kerkklokken 12 uur slaan en zag mijn oma uit het foto lijstje stappen. Ze had een prachtige witte jurk aan en leidde nog niet aan dememtie ze glimlachte en praatte met me. Dit heb ik denk ik 2 à 3 weken gezien, elke nacht precies als de kerkklokken 12 uur sloegen. De volgende dag had ik godsdienst en hadden we het over glaasje draaien (wat overigens ontzettend gevaarlijk is). Toen zei mijn docente dat je met alle geesten uit moet kijken, omdat kwade geesten zich ook voor kunnen doen als aardige, goede geesten. Ik dacht meteen aan mijn oma die ik elke nacht zag. Ik moest bijna huilen, omdat ik niet geloofde dat mijn oma kwaad kon zijn. Ik werd wel een beetje bang, en heb die dag na school meteen op internet gezocht naar hoe je een geest weg kon laten gaan. Die nacht heb ik toen mijn oma kwam, gedaan wat op internet stond en ik zei:'ga in vrede, in de naam van Jezus Christus. Dat hij u mag ontvangen in de hemel, en dat u een goed leven mag leiden.' nadat ik 'leiden' had gezegd verdween ze en ik heb er niet meer gezien sindsdien. Wel hoor ik heel vaak iemand mijn naam roepen, als ik dan in mijn omgeving vraag of iemand mijn naam zei, schud iedereen zijn/haar hoofd. Ik heb dit tegen mijn ouders gezegd, en zij zeiden dat misschien een geest contact met me wilde leggen. Ik dacht weer meteen aan mijn oma. Mijn oma had een testament op gesteld waarin stond, dat mijn moeder de ketting zou erfen die ze altijd droeg, maar dat als ik oud genoeg zou zijn, ik hem zou krijgen. Mijn moeder heeft me die ketting 2 jaar geleden gegeven, maar uiteindelijk heb ik alle sieraden van haar geërfd, omdat ik haar enige kleindochter was. Maar nu een paar weken geleden heb ik zo'n spijt gekregen dat ik de geest van mijn oma heb weggejaagd. Ik bid elke avond tot God of hij mij mijn oma aan me wil laten verschijnen, en aan mijn oma of ze nog een keer met me wil komen praten. Ik weet dat je eigenlijk geesten met rust moet laten maar toch..........
Nu was ik een week op vakantie en mijn broer en ik deelde een kamer. We hadden de beste gesprekken over jongens, aangezien hij op mannen valt, tot zijn paranormale gave. Hij blijkt geesten te kunnen zien, voelen en horen. Hij kan ook beschermengelen zien zegt hij, ik weet niet of ik dat moet geloven maar het zou kunnen. Ik vertelde hem dat ik onze oma uit het foto lijstje heb zien stappen. Hij zei dat het mijn verbeelding was, en dat deed me pijn. Maar hij zei ook dat als ik "paranormale gaves" heb dat ik het verschil tussen verbeelding en realiteit moet leren kennen.

Ik wil eigenlijk weten of ik ook kan leren geesten te zien voelen en horen. En of ik op de een of andere manier toch weer in contact kan komen met mijn oma. Als het kan het liefst dat k het mezelf kan leren, ik ben nog jong om naar een medium te gaan denk ik. Ik hoop dat jullie mij willen helpen.

Nu ik dit allemaal gezegd heb ben ik best opgelucht.

-xxx- Mij2 keer bewerkt. De laatste keer was 5 jaar geleden door Just_joelle.

5 jaar geleden
Beheerder

Iedereen heeft die gave wel maar de meesten zijn teveel met andere zaken bezig, spookbang of te ongevoelig.
Onderscheid van geesten is een gave die je niet zomaar verkrijgt.
Zonder enig bewijs dat je oma een slechte invloed zou hebben heb je haar weggejaagd.
Het kan zeker een inbeelding zijn (hallucinatie of projectie) maar dat weet je alleen als je onderzoek doet.
Verkeerde leiding zoals die juf maakt dat je je wapent tegen verschijningen op basis van onzinnige angsten. Je weet inderdaad nooit met zekerheid wat het is of wordt.
Maar dat is met mensen precies hetzelfde, je moet ze eerst leren kennen.

Het is best mogelijk dat haar bezittingen haar terugroepen want die houden een lijntje.
Al met al kan het ook een wensdroom zijn geweest, maar als die zich zo stipt blijft herhalen is dat hoogst ongewoon en bijzonder.

Beter zou je eens gevraagd hebben naar iets wat jij niet kon weten maar zij wel.
Hoewel ook dat geen bewijs van goed gedrag hoeft op te leveren.

5 jaar geleden

Denk je dat k mijn oma heb gekwetst door haar weg te jagen?

5 jaar geleden
Beheerder

Het zou kunnen, maar het is ook mogelijk, dat ze begreep dat je bang werd.

5 jaar geleden

Ze was een vrouw die altijd het beste met iedereen voor had, geen vijanden enzo. Het zou heel goed kunnen dat ze me niet bang wilde maken