Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Terugkerende droom over minn Hamster???

Banana
19 juli 2016

Vroeger als kind had ik al vaak terugkerende dromen. Nu ineens als volwassene van 26 heb ik dit weer. Dit keer over mijn hamster (die ik ook echt heb).
De dromen gaan altijd over hetzelfde,alleen is de situatie net iets anders.

Ik kom bij het hokje van mijn hamster en ineens zie ik dat het meerdere hamsters zijn geworden. Dit herhaalt zich dus in meerdere dromen. Ik heb dit al zeker 4 a 5 maal gedroomd. Steeds kom ik bij die kooi en blijken er meerdere hamsters te zijn. Ik denk altijd wel in mijn droom dat er iets niet klopt, tegelijkertijd denk ik dan ook; ik zal me wel vergist hebben. In een andere droom denk ik dan weer dat ik niet moet laten merken dat ik verbaasd ben, dan denken "de mensen" namelijk vast dat ik mijn hamster niet goed verzorg dat ik dit niet door heb gehad. Wat kan dit nou betekenen?

20 juli 2016
Beheerder

Een hamster hamstert.
Dat is dus een verzamelaarswoede.

In hoeverre komt jouw gedrag overeen met een hamster?

20 juli 2016

Een hamster staat symbool voor het hamsteren en de vraatzucht. De hamsters zijn net muizen. Die vermenigvuldigen zich razendsnel. Knaagdieren in je dromen wijzen op verborgen verdriet, iets wat aan je knaagt.

Dat klopt
21 juli 2016

Dat kan ik wel plaatsen, ik kan moeilijk spullen wegdoen/weggooien. Dus in dat opzicht snap ik het wel. Maar waarom keert die droom zo vaak terug? En waarom?

21 juli 2016
Beheerder

Hamsters verzamelen veel en zijn aan hun habitat gebonden.
Maar er is meer dan een huis en kids.
Als een droom zich herhaalt is hij belangrijk en keert terug tot je er iets mee doet.
Hoeveel winters voorraad of noodrantsoenen wil je nog aanleggen voor je durft leven?