Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

droom over katje

caro
16 jaar geleden

Ik heb vanacht een droom gehad en kan niet achterhalen wat de betekenis is, wel is het een belngrijke droom, dat voel ik. de droom ging als volgt:
Ik sta op een stijger langs een riviertje en er valt een jong, zwart met wit, schattig poesje in het water. het katje lijkt bang en wordt snel meegevoerd met de rivier. Ik duik in het water en zwem naar het katje toe om het te redden. het water is wild maar ik kom met niet al te veel moeite bij het katje en pak het in mijn armen. Dan zegt het katje tegen mij: 'maar ik vind het leuk om te zwemmen'. en toen werd ik wakker. het was een goede droom, geen vervelende.
een hele duidelijke droom waarvan ik veel detail herinner. weet iemand de betekenis?
ps. ik droom de laatste tijd vaak over jonge dieren die ik redt maar geen hulp nodig hebben of denken te hebben. (over een caviatje, konijntje een beertje en nu dus over deze kitten)

groetjes carolien

Siren
16 jaar geleden

Hallo Caro,
Het is altijd erg moeilijk een droom van een ander uit te leggen zonder achtergrondinformatie van de persoon,..
Maar kan je misschien een paar suggesties geven waar je wat aan hebt.. Eerst wat over de details.
Water symboliseert o.a vaak het gevoelsleven+ het is belangrijk er op te letten wat voor kleur het water heeft in de droom.Is het helderblauw of bijvoorbeeld troebel en donker? Is het water rustig of is het wild + met veel golven.diep of ondiep? Deze details zeggen veel over de emotionele gemoedstoestand waarin je verkeerd.ondiep water is een gebrek aan levensenergie + diep water beeld het onderbewuste uit. Ook kan je hierbij letten op de lucht, is deze helder + blauw of donker, zijn er wolken of regent het? De lucht vertelt veel over je geestelijke gemoedstoestant + regen symboliseert vaak het loslaten van verdriet maar soms ook vruchtbaarheid.. De andere details in de droom vertellen wat over de situatie waar de droom op van toepassing is.
Ook is het heel veelzeggend wat voor overheersende emotie je in je droom hebt.

Nu mijn interpetatie van je droom,
Je staat bij een riviertje op een stijger: de rivier staat voor het leven van jou + de manier waarop je het leidt. Je observeert je toestand vanaf een veilige basis. (ga zelf dus na hoe het water eruitziet)
Jonge dieren staan voor het kind in de dromer zijn persoonlijkheid+ kan ook betekenen dat je nieuwe aspecten in je persoonlijkheid aan het integreren bent.De kat in positieve dromen voor het vrouwelijke + onafhankelijke + intuitieve.. Zwart wit doet mij denken aan ying yang. Omdat je veel over jonge verschillende jonge dieren droomt veronderstel ik dat je dus bezig bent met je innerlijke kind of met nieuwe aspecten in je persoonlijkheid+ moet dit stuk nog in balans komen met jezelf. Zwemmen staat voor het bewegen in de gevoelswereld, een goede zwemmer toont het vermogen een emotionele situatie goed te hanteren, een slechte zwemmer op de noodzaak dit vermogen eigen te maken.

Ik veronderstel dat je nieuwe eigenschappen(onafhankelijkheid, vrouwelijkheid+ intuitie) in jezelf aan het ontwikkelen bent + deze nog in balans moet brengen in je leven.
Emotioneel ben je onrustig + je hebt er moeite mee die nieuwe eigenschappen in je gevoelswereld/ leven te integreren, te laten gaan.
Je hebt moeite op deze eigenschappen te vertrouwen + angst controle te verliezen. om dit verlies te voorkomen hou je deze eigenschappen vast, je houd ze tegen+ blokkeerd ze waardoor ze niet "met de stroom mee kunnen gaan'.
Het katje in je droom zegt dat ze het 'leuk' vind om te zwemmen..Je droom verteld je dat je er vertrouwen in mag hebben dat deze eigenschappen goed op hun plek zijn + ruimte nodig hebben zich vrij te kunnen bewegen. Vraagt je hier vertrouwen in te hebben.. Wel positief dus!
Voelde je je misschien ook gerustgesteld toen je wakker werd?

Hopelijk kan je hier wat mee
Lieve groet Siren

Siren
16 jaar geleden

Hay caro,

Ben wel benieuwd of je wat hebt gehad aan mijn reactie op je droom? (Wel beetje langdradig misschien)
Als je er niks mee kon vind ik dat ook goed te weten..

groetjes Siren

Suzanne den Exter
16 jaar geleden

Hi Caro,

Ik droomde dat mij werd aangekondigd dat ik over een week dood zou gaan. Ik werd er akelig van wakker. Het ging echt om het aankondigen en de heel korte termijn, dat kwam een aantal keren terug. Kun je daar iets over aangeven ? Wat dat kan betekenen ?

Dank je wel.

Groeten, Suzanne

Suzanne
16 jaar geleden

Ik zie nu dat de hele naam zo op de site komt.. Zou je zo vriendelijk willen zijn mijn berichtje van de site te verwijderen ? Dank je wel !
groeten, Suzanne

16 jaar geleden
Beheerder

naja, misschien ga je ook wel dood.