Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

slangen

connie de jager
16 jaar geleden

Goedemorgen,

Ik droom de laatste tijd over slangen, ik droom wel in kleur.
Ze kruipen door het huis en doen verder niets ik kan er gewoon doorheen lopen.
Wat betekent zo'n droom.

Met vriendelijke groet,

Connie.

16 jaar geleden

Beste Connie

Wanneer je in je droom een slang ziet,of er door gebeten wordt,duidt dit op verborgen angsten en zorgen waardoor je je bedreigd voelt.De droom kan je waarschuwen voor iets in het echte leven waarvan je je nog niet bewust bent of dat het nog niet aan de oppervlakte is gekomen.De slang kan ook als fallisch worden beschouwd of als iets gevaarlijks.De slang kan ook refereren naar een hardvochtig,gevoelloos en onbetrouwbaar persoon in je omgeving.Aan de positieve kant zou je opgemerkt kunnen worden dat de slang verandering,kennis en wijsheid vertegenwoordigd.Ze zou symbool kunnen staan voor zelfvernieuwing en positieve verandering.(PS:als je nog een droom hebt,zoek het dan eerst op bij 'zoeken'.;)

xavienne
16 jaar geleden

slangen hebben ook andere betekenissen het kan ook vijandschap zijn

Siren
16 jaar geleden

Hallo Conny,
De slang kan op vele manieren geinterpeteerd worden.
Naast al het bovenstaande kan de slang ook staan voor een (innerlijk) genezingsproces.
Denk maar aan het symbool van de slang die apotheken gebruiken. Ook staat de slang voor het vrijkomen van + in het reine komen met instincten.. Ook kunnen ze sexualiteit vertegenwoordigen.
Om te weten welke interpetatie op jou van toepassing is, is het belangrijk na te gaan in jezelf welk eerste beeld de slangen in je droom bij je opriepen. Hoe ervaarde je de slangen? vond je ze eng of juist mooi+ welke kleuren hadden ze??

Lieve groet Siren

spienie
16 jaar geleden

Hallo ik had vannacht,, meerdere dromen( ook na het toiletgaan, en daarna weer in slaap gevallen ) over Slangen,,,,, ze zaten in een mandje en wilde eruit,,, ik was er bang voor kan ik me herinneren,,,,ze kwamen er vanzelf uit of iemend deed het deksel open in ieder geval zaten de slangen al tegen het deksel aan,, en na het openen stroomde ze over de vloer volgens mij waren het er 4! , en ze kropen over de vloer , en onder een kast (mij niet bekend,.) daarna droomde ik dat ze in een kliener mandje zaten op de achterbank van mijn auto en ik was bang dat het mandje met slangen om zouden vallen omdat ik een bocht moest nemen.en uiteindeklijk viel het mandje toch om, ik was bang dat de slangen eruit zouden komen....daarna kan ik me niets herrineren.. wat betekent dit...

Nathalie
16 jaar geleden

Slangen staan symbool voor transformatie, innerlijke veranderingsprocessen.
Hoe eng de droom dus ook is, eigenlijk iets om heel blij mee te zijn!

spienie
16 jaar geleden

Ja hier Spienie weer... dat zou kunnen die tranformatie.. want ik lig in scheiding door mijn keuze overigens...moeizaam huwelijk daar ben ik bewust van geworden na buitenechtekijke relatie van mijn man... het is best moeilijk, maar wel voor mij een nieuwe stap...eigen huis en alles zelf regelen..... en ik laat oude vrienden ,( nou ja vrienden)en huis achter mij.... en ja voor ieder deur die dichtslaat gat er een nieuwe voor open..nieuwe vrienden , huis, enz.mare..die slangen.... ooklas ik dat het meer sexualiteit/ liefde te maken....dat ik al een lange tijd niet heb ervaren....dus ben best eenzaam maar waarom dan slangen en geen andere dieren,,, waarom geen lieve teddyberen?

Suus
15 jaar geleden

Deze droom lijkt aan te geven dat je niet bang hoeft te zijn voor die veranderingen, die op zich best beangstigend zijn (vandaar geen teddyberen).

15 jaar geleden

Hallo!!!

Een vriendin van mij heeft gedroomd dat er een gigantische slang in haar tuin zat, echt eeenooorrrmm en dat ze bang was , ze zei tegen haar moeder dat die slang er dus zat, eerst zag haar moeder die niet maar dan wel, die vond het niet erg. toen kwam haar vader thuis en nam de slang mee voor een wandelingetje. Letterlijk dus.

Blauwebloem
13 jaar geleden

hallo,
Ik droom de afgelopen tijd ook vaak over slangen.
Net als in het echt ben ik er niet bang voor. Bij mij zitten ze altijd overal om me heen, in, over, onder de kasten, bureau's, tafels, boeken die op de grond liggen. en vooral op de grond. Het enige waar ik in mijn dromen bang voor ben is dat ik op ze ga staan, daarom duw ik ze weg met een lange stok die ik dan in mijn hand heb, of met mijn voeten. Wel voorzichtig. Er wordt hier gesproken of slechte en positieve zaken, verandering in innerlijk en omgeving. Maar is dat niet altijd zo? De mens verandert en groeit naarmate zij ouder wordt, dus lijkt me logisch dat er verandering optreedt.
Verder heb vooral dromen over mijn eigen huis (me of zonder slangen) die volledig vol ligt met rommel en over groeit is met tropische planten, zo erg dat deze planten naar binnen groeien en gordijntjes maken in openingen waar ik juist naar binnen wil.

Ik zou hoe dan ook wel antwoord willen.

Mvg,
Sara

sunaina
12 jaar geleden

ik heb gedroomd over een onthoofde slang, kan iemand mij alsjeblieft uitleggen wat dat zou kunnen betekenen?