Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Licht brandend gevoel bij de kus

16 jaar geleden

Ik had gedroomt dat ik een jongen kuste, zonder tong, gewoon lippen tegen elkaar zegma. Het voelde aan m´n lippen licht brandend, heeft dit een betekenis?

anoniem
16 jaar geleden

Kussen

Als je droomt over een kussen verwijst dit naar comfort, ontspanning, gemak of luxe.

er wordt iets bij je aangewakkerd bij de kus, de kus die hier kan staan voor ontspanning, gemak of luxe

16 jaar geleden

anoniem! sorry hoor maar volgens mij heb jij het over een kussen waar je s'nachts je hoofd op legt te rusten?!

xanoniempje,

de kus staat echt wel voor verschillende dingen bijvoorbeeld voor geluk. maar ook voor veraad zelfs dood.

het is heel belangrijk wie ons in de droom kust. maar mijn vraag was het wel een echte kus of drukte jullie de lippen meer tegen elkaar. als je erotisch aan het zoenen bent kan het een goede relatie voorspellen. druk je alleen de lippen op elkaar meestal iemand bij jou dan wordt je de mond gesnoerd zeg maar.

dat brandende gevoel kan juist weer voorspellen dat je liefde ten einde is

misschien dat je toch iets meer over je droom kunt vertellen als je hier nog niets mee opschiet.

16 jaar geleden

We stonden bij een of andere deur, met iemand anders bekends (ik denk m´n moeder). we stonden heel dicht naar elkaar toe en ineenkeer kuste hij mij, de lippen tegen elkaar gedrukt. wat ik wel raar vond is dat voor mijn gevoel we helemaal niet bewogen. Die jongen kende ik in het echte leven niet, maar hij kwam me in m´n droom (mijn gevoel) bekent voor..
Alvast bedankt!

16 jaar geleden

De moeder is een archetypisch symbool. de afgrond, het duistere, het geheime, de onderwereld, het levend makende, de verleiding, het onontkoombare en het giftige. Verder staat zij voor geborgenheid, het zachtaardige, het beschermende, het autoritaire en de plaats waar de wedergeboorte plaatsvindt. Vaak heeft in de droom de moeder niet haar eigen gedaante. In de droom lijken we onze eigen moeder soms nauwelijks te kennen. Wie in de droom zijn eigen moeder ziet heeft in het waakbestaan gebrek aan zelfbewustzijn. In dromen van vrouwen kan de eigen moeder ook de bewustwording van de vrouwelijke natuur zijn.

De deur kan gezien worden als een lichaamsopening maar ook kan het onze geslotenheid of openheid symboliseren. Belangrijk is het om te onthouden van welk materiaal de deur gemaakt is en welke kleur hij heeft. Ook is het van belang in welk gebouw de deur zit en wat er zich achter de deur bevindt. Soms wijst de deur ons een uitweg uit een netelige situatie, afhankelijk van het feit of de deur open of gesloten is.

de kus lijkt inderdaad meer op de mond snoeren

brand is een bedreiging voor vriendschap of liefde en omdat hij werd veroorzaakt door de kus is het belangrijk erachter te komen wie jou de mond wil snoeren