Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

weg en water

ingel
16 mei 2016

Hallootjes,

Alhoewel ik heel veel droom, had ik vandaag een hele bijzondere die blijft hangen. Ik reed met mijn auto op een donkere weg. Er was geen verkeer om me heen. Ineens vloog ik uit de auto en viel in het water. Ik dacht dat het een beek was en probeerde te zwemmen naar de overkant. Terwijl ik in het water plonste keek ik achter me en zag een bocht naar links die ik niet gezien had.

Er kwam heel veel rust over me heen en besefte ineens dat ik in zee zwom. Alles was zwart en alleen de maan scheen op het water. Ik strekte me en liet los om naar de bodem van de zee te zakken. Onder water werd het steeds lichter en terwijl ik zakte zag ik een gouden beeld van een persoon in het water. Het zweefde en ik zakte steeds meer naar de bodem. Totaal geen paniek, maar super rustig ging ik naar de bodem en kon daar lopen. Ik voelde me heel gelukkig en wilde meer zien en ging lopen. Toen werd ik wakker.


Ben heel benieuwd of ik op de goede weg ben, alhoewel ik van mening ben dat iedereen de juiste weg neem die voor hem of haar iets brengt. Voel dat deze droom me iets meer wil vertellen.

16 mei 2016
Beheerder

Het water is het onbewuste.
Je laat je zomaar zinken wat toch een vorm van sterven is of depressiviteit.
Maar in het onbewuste dat tegelijk de andere geestelijke wereld is zie je die gouden persoon.
Dat is een mooi beeld. In het duister huist immers een groter licht zoals mijn onderschrift bevestigt.
Of je op de goede weg bent? Neen want je keert je op die manier van het leven af.
Het onderzoeken van het onbewuste is op zich wel belangrijk.
Het is ook geen echt water want je kunt er gewoon ademen en voortbestaan.
Maar toch is er dat vervreemdende gedrag dat wijst op de wereld verlaten.

Het water heeft een analogie met de baarmoeder en het vruchtwater.
Soms is het een vorm van inwijding of wedergeboorte.
Zoals je ook voorgoed verandert als je een werkelijk uitstapje maakt in de geestelijke sferen.

16 mei 2016

Dank je wel. Ik kan het ook heel goed plaatsen, omdat ik eindelijk echt voor mezelf kies. Voelt vreemd, maar ik weet dat het goed komt. Als pluk de dag meisje is iedere dag ook echt een nieuwe dag voor mij. Loslaten hoort daar ook bij. Keuzes maken. Maar vooral genieten van de kleine dingen. Helaas wordt door machtspersonen veel belemmerd, waardoor ik nog steeds die echte vrijheid niet voel. Ik hunker er naar. Ben echter altijd optimistisch. Dit houdt echter wel in dat ik daar soms depressief van ben en het liefste alleen. Ik sta niet meer open voor adviseurs....goedbedoelde adviezen etc. Zal het zelf mogen doen en ooit komt er een oplossing. Gelukkig geloof ik in andere sferen, het geeft me kracht om door te gaan samen met mijn kids.

16 mei 2016

In de auto bestuur jij je eigen koers. Alleen kunt niet zover zien in het donker. De bocht naar links is je onbewuste kant en die heb je gemist. Je hebt ineens geen controle over jezelf en stuur je naar rechts (bewust) linea recta het water in. Het water staat voor het onbewuste, gevoel en emotie.
De maan staat voor de vrouwelijke kant van jezelf, dat meer ontwikkeld is. Goud wordt vaak geassocieerd met de zon, mannelijke, koningschap en het goddelijke.
Ik weet niet of je op de goede weg bent, want ik haal uit de droom alleen dat je vrouwelijke kant goed ontwikkeld is en de mannelijke kant ontdekken, in ontwikkeling is.



2 keer bewerkt. De laatste keer was 17 mei 2016 door Esme.

16 mei 2016

Dank je wel Esme. Ik ben inderdaad die mannelijke kant aan het ontwikkelen in alle opzichten. Het opkomen voor mezelf. Ik ging echter niet rechtsaf, maar rechtdoor het water in wat steeds lichter werd hoe meer ik zakte. Mijn vrouwelijke kant zegt steeds meer kom op meid, leef je leven en kies voor jezelf. Je bent er altijd voor een ander. Nu ben jij aan de beurt.

17 mei 2016
Beheerder

De gouden persoon lijkt een Zonneheld te zijn, een van de vele gedaanten van de animus.
Hij huist nog in het onbewuste maar het zien ervan betekent bewustwording, individualisme en zelfstandiger of onafhankelijker worden.

Optimisme is natuurlijk ook een zonnesymbool.
Verder nog denkend aan de zonnevlecht die alles met moed en wil te maken heeft, maar vooral ook een energie en leeuwenmoed. De zonnevlecht is verbonden met het hele zenuwstelsel en is ook een gevoelige antenne voor de omgeving en spirituele en gevoelsmatige invloeden.
Ben je onrustig dan voel je dat in je zonnevlecht.