Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Kiezen: Bij de goeie of bij de slechte aansluiten

31 juli 2008

Ik heb 2 nachten geleden een droom gehad die ik jullie graag voor wil leggen. Ik stond ergens op een plaats die ik niet ken. Ik werd in de droom gedwongen een keuze te maken. Ik moest kiezen of ik een zaal binnen zou gaan waar de "goeie" mensen bij elkaar waren of een soort feesttent waar de "slechte" bijeen waren. Ik was/voelde me alleen terwijl er heel veel mensen om me heen waren. Ik kon geen beslissing nemen, maar werd gedwongen snel te kiezen. Na veel twijfel ben ik de zaal van de goeie ingegaan. Niet dat ik er achter stond, maar men had me vaak gezegd dat ik goed in elkaar zit, mijn hart op de juiste plek heb. Op basis daarvan heb ik dus uiteindelijk maar gekozen voor de zaal met goeie. De zaal met de goeie had een bepaalde klasse. De stoelen zagen er uit als in een bioscoop. Comfortabel. De mensen die er binnen waren hadden ook een bepaalde klasse. De dames liepen bv in mantelpakjes. De heren herinner ik me niet. Ik ben ergens aan het gangpad gaan zitten, maar voelde me niet op mijn gemak. Er was geen sfeer. Ik zocht in de zaal naar mijn man. Ik wist zeker dat hij daar ook moest zijn, want hij is in mijn beleving absoluut een "goeie", maar ik zag hem niet. Ik was ontdaan, ik kon niet begrijpen dat hij er niet was. Ik ben snel weer naar buiten gegaan. Toen zag ik de tent waar de "slechte" waren. Daar stonden klapstoeltjes maar het sfeertje was ontspannnen en gezellig. en heb hem gebeld, hij nam zijn mobiel niet op. Daarna heb ik een kennis gebeld. Mijn man en hij kennen elkaar niet, maar ik wist gewoon dat hij in de buurt van mijn man was. Ik heb hem gevraagd mijn man te vragen me terug te bellen. Mijn man belde me daarop direct terug. Ik vroeg hem: Waar ben je? Hij antwoordde: Ik? Ik ben gewoon in de tent, er is hier zo meteen een race die ik graag wil zien. Op dat maakte ik mijn definitieve keuze. Een keuze waar ik 100% achter stond. Ik wilde bij hem zijn, ongeacht waar dat was. Het maakte me plotseling niet meer waar ik bij zou horen, ik wilde alleen maar bij hem zijn. Op het moment dat ik zijn richting op wilde gaan werd ik tegengehouden. Ik was te laat en mocht geen keuze meer maken. En.......... ik werd wakker van een enorme donderklap. (Het heeft hier die nacht de hele nacht gerommeld en geweerlicht. De enige harde klap die nacht maakte me wakker) Ik was in paniek, in tranen!! Ik kon niet meer naar mijn grote vriend, mijn grote liefde, degene waar ik het liefste bij ben......... Hij lag naast me, ik wilde hem zo graag vasthouden, maar ik wilde hem niet wakker maken. Ik was me meteen bewust van het feit dat het een droom was, maar toch.... ik was zó overstuur. Na verloop van een paar minuten bleek dat ook hij wakker was geworden van het onweer. Toen heb ik hem vastgepakt, geknuffeld (naja bijna gekeeld eigenlijk) en gehuild, enorm gehuild.

Een paar maanden geleden heb ik een droom gehad die ik me niet herinner. Het enige wat ik nog weet is dat ik toen wakker werd en zó enorm boos op mijn man was dat ik zover mogelijk bij hem vandaan ging liggen. Ik wilde hem niet aanraken en hij mocht mij al helemaal niet aanraken. Het duurde een hele poos voordat ik mezelf weer rustig kon krijgen en tegen mezelf kon zeggen: stel je niet aan, het was een droom, hij heeft je niets gedaan. (gelukkig sliep hij toen wel rustig verder ;-)) Dromen zoals deze zijn nieuw voor me. Ik heb wel vaker dromen gehad die me bij bleven. Maar de ervaring dat ik emotioneel zo enorm beïnvloed ben na het ontwaken, nee dat ken ik niet, dat is iets nieuws! Het blijft me bezighouden. Is er iemand die mij wegwijs kan maken in deze droom?

Alvast bedankt.
Jootje

1 augustus 2008

eigenlijk heb je zelf al heel veel antwoorden gegeven je droom is heel duidelijk en je verteld hem ook met gevoelens en al waarschijnlijk ben je in het echte leven ook iemand die heel gevoelig en emotioneel is.

ik zou bijna denken dat je ergens in je leven bent gaan twijfelen over je leven is dit alles ben ik de rest van mijn leven met deze man ben ik wel gelukkig e.d

tja het zou kunnen zijn dat je net als in de droom met de twee zalen inderdaad een ander leven met een andere man had kunnen hebben maar of je dan zo gelukkig was geweest?
waarschijnlijk eenzaam ,zoals in je droom.

neem het je man niet kwalijk voor de wat mindere dingen in je leven.
dat zou de droom met de boosheid kunnen betekenen.
al hoewel ik daarover verder de details niet weet.

ik ben heel benieuwd of je er wat aan hebt?

2 augustus 2008

Fijn dat je meedenkt Taliq! En ja ik heb zeker iets aan je reactie!!

Ik ben inderdaad een heel gevoelig en emotioneel persoon "geworden". "Geworden" staat tussen aanhalingstekens omdat ik geloof dat ik het altijd al was, maar het vroeger niet toe liet.

Je reactie op mijn droom heeft me aan het denken gezet. Ik ben eerder getrouwd geweest met een man waarmee ik materialistisch gezien een prima leven had, maar het voelde niet goed. Wij zaten beslist niet op het zelfde niveau wat emotionele dingen betrof en daardoor voelde ik me vaak eenzaam. In de droom ben ik de zaal uitgegaan. Ik ben ook degene geweest die wilde scheiden............. Ik heb nooit een moment spijt van deze beslissing gehad!!

Met mijn huidige man ben ik gelukkig. We zitten helemaal op hetzelfde level. Met hem wil ik oud worden! Ik heb met hem ook over deze droom gepraat. (hij was toch wakker door het onweer ;-) ......) Hij luistert, geeft zijn mening en maakt me rustig. Lacht me niet uit, zegt niet: "Joh het was maar een droom, stel je niet aan." Hij denkt zelfs mee over de betekenis er van. Mijn eerste man was altijd bezig met uiterlijk, mijn 2e man zoveel meer met innerlijk!

Ik vraag me alleen nog wel af wat de keuze tussen goed en slecht betekend. Zou dat letterlijk kunnen zijn? Ik ben daar op dit moment wel heel erg mee bezig. Dit komt door iemand in het heden die mij onterechte verwijten maakt die me erg pijn doen.

Heb je daar misschien ook nog een idee over?

3 augustus 2008

leuk om te horen dat je iets met de informatie kon!
toch wel bijzonder hoe het onderbewuste je dingen duidelijk maakt door middel van symbolen.

ja ik zou het zeker letterlijk nemen ,het gaat immers om jou en hoe jij wil leven of liever gezegt in het leven wilt staan en hoe je niet wilt zijn.

je hebt zelf al ondervonden hoe ongelukkig je je daar in kan voelen.

wat betreft de persoon in het heden ,blijf jezelf ,je bent een gevoelig mens ,daardoor heb je ook de neiging (en ik spreek uit ervaring) om negatieve energie die anderen uitstralen (meestal omdat ze niet beter weten of zelf ongelukkig zijn ) ook op te zuigen en dat is niet de bedoeling!
je hebt over een zaal gedroomd maar het had net zo goed een boot kunnen zijn. stap simpelweg niet met zulke mensen in het bootje!
Dat houdt niet in dat je er niet mee samen kunt zijn maar zodra het negatief wordt ,roep je jezelf tot halt en dan ben je gewoon nog jezelf als die ander zo graag donderwolken wil voor spellen voorspel jij gewoon een lekker regenbuitje omdat de bloemen daar weer van groeien.
het is maar hoe je overal tegen aan kijkt!
groetjes