Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Droom over een toenmalige vriendin

6 jaar geleden

Hoi allemaal,

Ik had laatst een aparte droom gehad over een toenmalige vriendin. Meestal als ik droom, kan ik die wel ontrafelen. Dromen over toenmalige vriendinnen kan ik niet echt ontcijferen en dit is er een van.

"Ik ging met een goede vriendin fietsen en in een keer fietste een toenmalige vriendin van mij naast haar en schijnbaar ging ze weer met ons "om", want haar andere vriendinnen (toenmalige vriendinnen van mij) roddelen teveel. En in een keer zei ze tegen mij dat een ander toenmalige vriendin nog steeds denkt dat ik boos op haar ben en dat ik daar achterna moet gaan om te vragen. Ik zei zo tegen haar van dat ze er zelf achterna moet gaan. Die toenmalige vriendin zei tegen mij van "nee, dat moet jij doen". En ik vroeg daarnaast aan haar zo van waarom zij er zo over dacht en zij apart deed, zei ze "omdat ik zo dingen afhandel". Ik werd geïrriteerd en vroeg het nog een keer. Herhaalde ze het met een kinderachtige toon en als een klein kind omdraaien".

Het rare van deze droom is dat dit typisch een karaktereigenschap is van haar en hoe ze met dingen omgaat in de realiteit. Dit was toen ik nog met haar omging. Over de andere toenmalige vriendin die ter sprake kwam, het gissen van dingen en niet achterna gaan, is ook iets wat in de realiteit gebeurde.

Ik ben eigenlijk benieuwd wat dit betekent en wat jullie mening erover is. Dank jullie wel.

6 jaar geleden
Beheerder

Het lijkt een dualiteit tussen het passieve regressieve element in jezelf en het volwassen onafhankelijke deel.
Je laat je niet manipuleren door die intrigante.
Maar het zijn wellicht stukjes van jezelf?
De personen in dromen hoeven niet concreet de reële te zijn.

6 jaar geleden

Bedankt voor je antwoord.

De dualiteit waar je het over hebt lijkt op iets wat in het verleden heeft plaatsgevonden over de betreffende personen in mijn droom. Het passieve regressieve element wijst naar dat ik in het verleden soms tot hun niveau moest gaan verlagen en rekening moest houden. Ik wil echter wel als persoon groeien en ben juist iemand die dingen afvraagt. De vriendschap was uit eindelijk verwaterd op het moment dat ik geen initiatief meer nam en wou kijken of ze dan nog wel naar me omkeken omdat er op een aantal fronten iets niet klopte in de vriendschap (in de tussentijd had ik ruzie met een ander toenmalig vriendin die met hun omgaat). Helaas kan ik de dualiteit niet 1, 2, 3 koppelen aan het heden.

Aspecten die in de dromen voorkwamen, zijn dingen die in het verleden hebben plaatsgevonden. In dit geval zijn de slechte karaktereigenschappen van de personen die voorkwamen, de werkelijkheid.

Ik snap echter het intrigante en de verkenning van de duisternis niet echt. Zou jij mij daar wat meer uitleg over kunnen geven.1 keer bewerkt. De laatste keer was 6 jaar geleden door R_30.

6 jaar geleden
Beheerder

De personen in de droom zijn beelden.
Het zijn vaak niet de werkelijke personen want ze evalueren en hebben een eigen bestaan.
Het zijn dus stukjes verleden die passen bij iets in jezelf of die bepaalde conflikten oproepen die zich vaak spiraalvormig herhalen tot je ze geheel verwerkt of geïntegreerd hebt.
Je bent een eigen weg gegaan wat ook de opzet moet zijn.
Maar datgene wat in je na hinkt zal toch een blok aan je ontwikkeling kunnen worden of iets waartegen je je afzet.
Dus enerzijds een springplank en tegelijk een hindernis.
In ieder leeft dualiteit. Iemand die erg ondernemend is heeft een stukje dat lui en afhankelijk is, of tot navelstaren geneigd, maar wel voor de nodige rust of bezinning zou kunnen zorgen.

Dus ook die op zich onbevredigende vriendschap is een vorm van kloof die je in jezelf moet overbruggen zonder erin weg te zinken.