Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Vermoord door broer

12 februari 2016

Was een vrije korte droom: mijn broer stond ineens voor mij met een mes en zei ik help je uit je lijden en sneed daarna mijn beide polsen door. Maar ik overleefde het en had de volgende dag verband om beide polsen. Droomde nog wel dat ik het verband wilde gaan verwijderen en zag toen de littekens op mijn polsen. Ja toen ging de wekker......
Zo raar dat je eigen broer je wil vermoorden.............

13 februari 2016

Een mes staat symbool voor iets onharmonieus in je leven. Je zou deze banden willen doorsnijden of een misschien een relatie willen beëindigen. Dromen dat je gewond raakt door een mes, symboliseert mannelijke- of dierlijke agressie. Vandaar dat je je broer ziet. Dat is die mannelijke kant dat woest is. Polsen doorsnijden is een aderlating dat kan volgen tot de dood. Op een slinkse manier wil hij laten lijken dat het om een zelfmoord gaat. Met een aderlating werd gedacht dat het evenwicht wordt hersteld. Tegenwoordig wordt aangenomen dat door veelvuldig aderlaten als gevolg heeft dat mensen eerder overlijden dan anders het geval zou zijn geweest. Veel mensen zijn overleden aan infecties door het gebruik van niet-steriele instrumenten bij het aderlaten.
Verband vertelt je over de afscherming en bescherming van openstaande emotionele, geestelijke en lichamelijke wonden die je nog niet hebt verwerkt en losgelaten. De wonden zijn op een gegeven moment geheeld, maar de littekens zijn nog zichtbaar.

13 februari 2016
Beheerder

Je broer kan ook een vijandig alterego betekenen.
Dat zou bijvoorbeeld tot suïcidale gedachten kunnen leiden.
Zo in de zin van "je bent niets waard" dus....
Maar je overleeft het toch en bent dus sterker dan jij (of hij) dacht.

Soms geeft dit ook automutilatie aan als verkapte poging jezelf te doden.
Kan wijzen op nare ervaringen (misbruik)