Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Droom over 2 otters waarvan 1 naar me kwam en op mijn rug stierf

Raymondwv
6 jaar geleden

Tja, met wat algemene informatie kwam ik er niet, vandaar de vraag hier.
Gisternacht droomde over dat ik ergens in de natuur liep en er twee speelse otters naar me toe kwamen. De ene kroop op mijn rug en vond het fijn daar. Ik wist echter dat deze otter was gekomen om te sterven, hij/zij vlijde zich languit op mijn rug, werd steeds rustiger tot hij/zij stierf. De andere otter bleef in de buurt. Iemand een idee?

6 jaar geleden

Een droom over de natuur duidt op vrijheid, rust, herstelling en vernieuwing.
Het getal 2 staat voor een duo vormen, dubbele kracht en balans. Volgens het droomwoordenboek symboliseert een otter blijdschap en geluk. Een otter als krachtdier vertelt je dat hij staat voor samenwerking, nieuwsgierigheid en plezier. De speelse otter stimuleert kinderlijke bewondering en leert je het leven niet al te serieus te nemen. In de keltische mythologie vangt de otter de zalm van wijsheid, terwijl de andere, meer serieuze dieren daar niet toe in staat zijn.
Dat één otter sterft kan een verwijzing zijn, dat er toch een deel van wat je lief had (kan ook een persoon zijn) of graag deed (werk of hobby) weg valt. Maar de dood maakt plaats voor iets anders. Iets waarmee je de balans terug vindt. Je zult je snel herpakken op een natuurlijke manier.

Raymondwv
6 jaar geleden

Dank je Esme!