Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

waar gaat dit over, grafstenen, moord?

chronokidd
6 jaar geleden

vannacht had ik een raar droom, althans ik kan er niet echt uit komen, droom liep van de kant naar de andere kant.

laatste tijd droom ik van stadsgedeelte dat gerelateerd is aan andere dromen waar ook een stad deel in voor komt de omgeving zijn met elkaar verbonden. de droom die ik nu had was anders.

ik herinner dat ik lang 4 grafstenen liep, 2 grote die heel oud uitzagen alsof van de middeleeuwen van een hoge prijst of koning. daarnaast 2 van de normale formaat, de inscryptisch waren niet te lezen die waar in een oude taal, daar leek het op. ik liep daar langs met nog iemand waarmee ik aan het praten was, de stenen lagen gelegen aan de rand weg waar auto's langs reden. en mijn ogen terwijl ik aan praten was werden daarop gefocust van o daar staan hele oude stenen wat doen die daar.

daarna was ik op een begrafenis van 3 mensen die ik totaal niet kon, maar ze waren dood gegaan door een misdrijf semi als helden, ik was niet echt aanwezig maar toch weer wel. niet in de zaal aanwezig en dat ik alles zag van een begrafenis, maar daarbuiten en kreeg wel dingen mee, en gevoel dat ik wis hoe alles uitzag. ook zoals dat dene zei o dat was die vrouw, die was een juffrouw van een peuterschool, er waren ook geen namen genoemd. en nog 2 vrouwen die moeders bleken te zijn.

daarna was ik weer op de weg langs de grafstenen, maar dan aan de overkant althans dat leek zo. en opeens werd er een glazen kast om de 2 grote grafstenen gezet. waarom geen idee.

daarna werd ik wat wakker.

ik snap niet waar het omgaat. normaal zouden dromen over je zelf gaan en dingen verwerken waar je mee zit met je zelf als hoofdrol. maar dit gaat om compleet ergens anders om.

6 jaar geleden

Een grafsteen vertegenwoordigt een verborgen deel van jezelf die je wilt ontdekken. Je focust je op die hele oude stenen, die daar maar liggen om er te zijn. Parallel daarvan staan de auto’s die bewegen en hun doel willen bereiken. Wat ga je doen sta je stil bij het oude of ga je verder om je doel te bereiken?
Een droom over een begrafenis van een voor jou onbekend persoon suggereert dat er iets in je leven is dat je terzijde moet schuiven om zo ruimte te maken voor iets nieuws. Je zou verder moeten onderzoeken welk aspect van jezelf je eigenlijk beter kan missen. De glazen kast, staat symbool voor passiviteit of bescherming. Je zou een onzichtbare muur om je heen hebben om jezelf te beschermen in een situatie of relatie.