Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

vervolging, vertrouwenUJ96G

mart
29 december 2015

Beste forumleden,

Afgelopen nachten twee zeer aparte dromen gehad. De eerste ging over het achtervolgd worden door mensen. Ik was in een stad. Een zonnige stad. Leek wel een soort miami (niet dat ik daar ooit geweest ben) en ik reed daar rond. Het was een beetje een vijandige stad omdat ik mij als losgeschoten wild voelde. Ik was vogelvrij. Had geen vrienden meer, of een groep waar ik mij veilig voelde en zocht naar nieuwe maatjes. Die kwamen. Een vrouw/vriendin had een plek in de stad waar wij naar toe konden gaan. Een appartement in een nieuw gebouw. Was nog in aanbouw, zo leek het. We gingen kijken en het zag er ok uit, maar of wij ons daar konden verdedigen was nog maar de vraag. De vrouw ging naar buiten om haar geweer te halen. Het geweer was kolossaal, maar zeer effectief. Wat ook snel bleek. Ze was nog maar net terug of er kwam een tsunami aan mannen binnen die ons wilde doden. Ik schoot ze allemaal neer. Het ging maar net goed, het geweer haperde af en toe maar het lukte. De vloer was bezaaid met lijken. Ik schrok er van want mijn ouders konden elk moment komen. Ik zag mijn moeder al en ik keek om mij heen, maar alle doden waren weg. We liepen naar de nabijgelegen ruimte die heel groot was waar een soort opening bezig was. Het was er gezellig. Ik ging er vandoor en kwam in een grote bar terecht waar mensen zaten te eten, te drinken aan tafeltjes. Opeens kwamen er twee mannen binnen waarvan er een zei dat iedereen weg moest gaan. Hij had een granaat bij zich die hij op scherp zette. Iedereen ging naar buiten. Ik ook. Buiten aangekomen werd ik neergestoken door een moordenaar. Hij was ook in het begin van de droom aanwezig. Ik keek hem aan, hij zat in een auto, raam omlaag rondjes te draaien om mij heen. Agressief afwachtend. Had een soort scherpe ring om zijn vinger met een haak en een mes bij zich. Opeens kwam er een auto bij die mij beschermde, jongens die eerder mij wilde doden hielpen mij nu. De auto van de jongens draaide ook om mij heen en drukte de moordenaars auto weg zonder hem aan te raken. Ik keek achterom en zag meer auto’s komen. Die gingen allemaal om mij heen draaien en zorgden ervoor dat de auto met de moordenaar niet meer in de buurt kon komen. Er kwamen vrachtwagens bij en grote amerikaanse trucks. Het was een prachtig schouwspel. Geen enkel voortuig raakte elkaar maar gingen naadloos langs elkaar heen. Als een trage pirouette. Ik werd steeds meer naar buiten gedrukt, richting een hekwerk. Daar aangekomen zag ik andere mensen staan. We waren de persoon die neergestoken was kwijt. Hij was ontsnapt. De mensen uit mijn groep juichden. De mensen die bij het hek stonden leken straatarm, vluchtelingen. We hielpen hun. Via het hek kwamen we onder een viaduct terecht. Zo ontsnapte wij aan de belagers en voelde we ons weer veilig en zeker.

29 december 2015

nu account aangemaakt zodat ik eventuele reacties kan volgen.

8 januari 2016

Achtervolgingsdromen geven mogelijkerwijs aan hoe je met angst en stress omgaat. Wegrennen is een instinctieve reactie wanneer er gevaar dreigt. Een typisch scenario van een achtervolgingsdroom is dat iemand je volgt die je kwaad wil doen, of je zelfs wil vermoorden. Je rent dus weg, je verstopt je of je probeert de achtervolger te slim af te zijn. Als je droomt over een stad, wijst dit op een gevoel van gemeenschap en je sociale leven. Het is zonnig, dus je hebt geen problemen, maar omdat de stad als dreigend voelt lijkt het dat je een type bent die eerst de kat uit de boom kijkt. Je reed rond, vermoedelijk in je een auto, dat betekent dat je de touwtjes in handen wil hebben.

De vrouw of vriendin die tevoorschijn komt is je innerlijke vrouw in jezelf. Het staat voor zorgzaam, intuïtie en creativiteit. Deze is sterker ontwikkeld dat je mannelijke kant, wat staat voor ratio, competitie en doorzettingsvermogen.

Het appartement is en soort huis. Een huis staat in dromen voor de ziel; je denken, doen en eigenschappen. Het is in aanbouw en daarmee laat je jezelf groeien en verfraaien.
De stad was zonnig toen je binnenkwam. Was het schijn? Want later voelde de stad als bedreigend en had je een geweer nodig om je te beschermen.

Een lijk staat voor dood. Dood hoeft niet negatief te zijn. Oude gedachten sterven en nieuwe herrijzen. Een bar is een plek waar je even weg kunt komen uit de sleur. Het is een behoefte om even je verstand op nul te zetten om weer verder te gaan. Een adempauze.
De twee mannen is je innerlijke mannelijke kant. Een man die met versterking komt, maakt dubbel veel kans om te slagen in zijn doel. Het is de kant die in ontwikkeling staat en zal je balans geven. De groei gaat niet zonder slag of schoot, want er moet scherp geschut bij komen.
De truck vervoert veel lading. Is het je eigen lading die je ziet? Het gaat allemaal ook net goed. Gaat het goed met je en neem je niet te veel hooi op je vork?