Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

2 dromen

19 december 2015

De 1e droom was een dijkhuis waarvan men zei dat er maar 2 slaapkamers waren, de deur ging naar buiten toe open en de onderkant sloot niet goed waardoor de wind binnen kwam. het was van binnen heel groot en heel veel kamers en in elke kamer stonden er bedden, allemaal opgemaakt. Boven ben ik niet geweest. We gingen even naar buiten en liepen de dijk op waarna je 1 grote soort van wildernis zag en ineens een dinosaurus die uit je hand kwam eten ???
De 2e droom ging ik met mijn jongste zoon naar een kennis van hem die in de stad woonde, we kwamen binnen en zijn vriendin en hij stonden ons al lachend op te wachten! Het was weer een enorm huis met 8 kamers en overal waar je kwam zag je weer bedden en dit keer ook stapelbedden (stapelbedden lag niets in, geen matras of wat dan ook). Zodra je naar buiten keek stond er pal achter de woning een enorme kerk. Daarna zagen wij een donkere vrouw die boos was omdat iemand was aangevallen en liet ons een plateau zien met messen erop en een pistool?? Zij wees naar 1 v.d. messen wat de dader bij zich had volgens haar.

19 december 2015

Het dijkhuis kan ook een woordspeling zijn. Een huis is de vertegenwoordiging van je ziel. De kamers zijn de eigenschappen die je bezit. Het gaat hier om 2 stuks. Twee staat voor balans en dubbele kracht. Het zien van een dijk in je droom vertelt je over de bescherming van je hart, het gevoel, de persoonlijke grens. Hoe hoger en steviger de dijk is, hoe meer je beschermd of afgeschermd bent voor problemen, emoties, gevoelens en je hart, het heeft ook een nadeel aan; dat je je niet meer in staat voelt om nieuwe dingen in je leven toe te laten. Een droom over de wind die blaast, symboliseert je levenskracht, energie en dynamiek. Wind staat voor veranderingen in je leven. In een jungle vind je leven, vruchtbaarheid en vergankelijkheid. Een andere betekenis hiervan is dat het staat voor het onbekende of onderbewuste. Je zou een gedeelte van jezelf kunnen ontdekken dat gedreven wordt door instinct. Dromen over een dinosaurus vertellen je over oer gevoelens, hardheid, ruggengraat hebben maar ook over geweld en fascisme, het einde en begin.

Als u uw zoon in je droom ziet, betekent dit uw ideale, hoop, potentieel, en het jeugdige deel van jezelf. Droom je over een stad, wijst dit op een gevoel van gemeenschap en je sociale leven. Het huis is de ziel. Acht vertegenwoordigt de kracht van autoriteit, succes, karma, materiële welvaart, herstellen en rijkdom. Wanneer dit getal is je droom voorkomt moet je vertrouwen op je instinct en intuïtie. Een stapelbed staat voor onschuld en de eenvoudige kindertijd. Een kerk zien is behoefte hebben aan waardering van degene vanwaar je houdt. De donkere vrouw is de onbewuste kant van jezelf. Op een presenteerblaadje ze je messen en een pistool. Wil je met de mes op tafel komen. Een mes kan symbool staan voor iets harmonieus in je leven. Je zou deze banden willen doorsnijden of een misschien een relatie willen beëindigen. Het pistool staat voor onderdrukte angst en behoefte aan bescherming.
Ik ben benieuwd of je hier wat mee kunt.

20 december 2015

Dankjewel is heel duidelijk en speelt zich ook zo af op dit moment in mijn leven. Het enige wat ik mij afvraag is, waarom er in beide huizen in elke kamer bedden staan, netjes opgemaakte bedden. De woningen leken niet groot van buiten maar, zodra je binnenstapte leek het wel of er steeds weer kamers bij kwamen :)

20 december 2015

Dromen waarin je in een slaapkamer bent staan voor bepaalde aspecten van je zelf die je alleen voor jezelf houdt. Het is tevens een verwijzing naar je seksuele natuur en intieme relaties. Een bed in je droom staat voor je intieme zelf en het ontdekken van je eigen sensualiteit. Dat het netjes opgemaakt is, vertelt over jezelf. Je bent ordelijk en hebt kijk over de situatie. Dat je steeds nieuwe kamers ontdekt betekent dat je goed bezig bent om je verborgen/onbewuste eigenschappen weet te ontdekken. De kamers in een huis vertegenwoordigt eigenschappen.



1 keer bewerkt. De laatste keer was 20 december 2015 door Esme.

20 december 2015

Heel erg bedankt, duidelijker nu :) Fijne avond